Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Autobus na Tri studničky

Bababa

Zastavka Tri studnicky sa spravne vola Chata kapitana Rasu, na cp.sk$ret presnejsie ako "Vysoké Tatry,Podbanské,ch.kpt.Rašu". Autobusy prechadzajuce touto zastavkou premavaju medzi Strbskym plesom a Liptovskym Mikulasom. V sucasnosti su to dva spoje za den obidvoma smermi, jeden rano a druhy poobede.
Prv bus odchadza rano z LM o 8:00, prichod na SP 9:15. Po asi hodinovej prestavke ide naspat zo SP o 10:30, prichod do LM 11:45.
Druhy spoj odchadza z LM poobede o 14:15, prichod na SP 15:30. Naspat zo SP 17:15, prichod do LM o 18:30.
Podla cestovneho poriadku to na Tri studnicky zo Strbskeho plesa trva autobusu 10 minut.

Putzig

Ahojte. Chceli by sme si cez vikend vybehnut na Krivan, ale nechceme sa viazat na auto. Takze by sme radi vyuzili miestnu autobusovu dopravu. Konkretne by bol idealny spoj od Starej Lesnej (aspon od razcestia). Akurat, ze sa mi ziadny taky spoj nepodarilo najst (cez CP)...ziadnu zastavku Tri studnicky, ci Podbanske-Tri studnicky, dokonca nenajde ani Podbanske...Pritom v turistickej mape zastavky zakreslene su...Vie niekto o nejakom spoji...Dakujem za kazde info.
Peto

Rc1

peto ci tam bus ide neviem, ale zastavka na podbanskom sa podla cestovneho poriadku vola tusim pribylina permon

Axel

Autobus tam ide, ale jediny problem je v tom, ze autobusy na tri studnicky chodia z LM a maju tam konecnu. A autobusy zo Starej Lesnej chodia zo Zdiaru do PO cez Smokovec...
Priame spojenie absentuje, navrhujem taxik ;-)

Gagigo

Áno, je to Podbanské, Permon. Zastávka na Troch studničkách sa volá Chata kpt. Rašu. Žiaľ busom sa tam už nedostaneš. V nedeľu bol posledný deň keď sa to ešte dalo. Na trase Lipt. Hrádok - Tri studničky - Štrbské pleso autobusy premávajú len tri mesiace v lete, aj to len po dva spoje smerom hore, dole.

Reynevan

Čaute. Fungujú tie letné autobusové spoje na Tri Studničky ešte? Na nete som nenašiel žiadne. Potreboval by som na Tri studničky ráno zo Štrbského plesa, alebo Tatranskej štrby. Prípadne večer smerom naspäť. Čo by stál taxík? Má s tým niekto skúsenosť? Vďaka za rady.

Peter61

phalike, nevedel som o tom, CP to nechytil.
Casy nie su vhodne u na jednodnovku, ale budiz.
Na nete su taxisluzby.
Mozem sa kuknut, ake kontakty na taxisluzby su na stlpoch. Reynevan, kedy / kolki idete ?

Reynevan

Peter61: ideme 29.8.2015, počet 10-12 (presne ešte neviem), ale je možné, že všetci sa nedajú nahovoriť na okruh štrbské pleso-popradské pleso-kôprovský štít-kôprová dolina-tri studničky. autobus moc nevyhovuje. chcelo by to skoršie ráno, alebo neskorší spoj večer. :) Vďaka.

Rdbb

P61: na cp.sk tieto spoje sú ihneď od ich vyhlásenia, len treba vedieť hľadať podľa zastávok či aspoň príp. známych vých./kon. bodov apod.

Nie sú ako väčšina spojov v okolí hôr určené na celodennú turistiku (svetlá výnimka TEŽ či napr. v oblasti relácia do T. Javoriny), resp. len jedna z ich relácií (pre neskorší nástup či skorší zostup).
(ja pre 3 Studničky volím len nástup/koniec na Plese...)

Taxi vopred preveriť nejaké z letákov, napr. Podbanské - VT: 0905 922 171 a 0902 306 388 či \"expresný\" na Štrbskom: 0903 111 941 a 0905 123 124. Pre cenu (i čas čakania) iste však nie spoľahnúť sa napr. na Podbanskom na recepciu v Permone, kde mi pred 3 rokmi objednali maníka z Hrádku, ktorý chcel za 16 km na Pleso 40€.
Ale aj napr. v PP u taxi je to rôzne, pri takmer permanentne zmeškaných rýchlikov od BA a nečakajúcich TEŽ (ťažiskovo od posl. R 613/1613, čo je tristný výkon ZSSK) používam ich služby, cenovo sú rôzne, napr. do Smokovca od zvyčajnejších 10€ niektorí skúšajú i 2-nás. aj viac.

Sepp

Pred niekoľkými rokmi v októbri sme takto šli z Troch studničiek na Kôprovské sedlo a potom Mengusovskou dolinou späť na Štrbské Pleso a tiež sme si vzali taxík.Nič sme si dopredu nezisťovali, jednoducho sme TEŽ-kou skoro ráno prišli na Pleso a zavolali prvú taxislužbu, na ktorú sme tam našli číslo. Vtedy mala stanovište na autobusovej stanici hneď pri parkovisku. Myslím, že sme sa vošli do 10 Eur, už si to presne nepamätám. Taxikár s nami ešte cestou žartoval, že z vozenia turistov na Tri studničky by nevyžil :) Tak ako rdbb si myslím, že je lepšie z hľadiska spojov končiť túru na Plese, než ju tam začínať.

Peter61

reynevan:

ak je vas viac, tak mozno vyplatili by sa vam aj vygooglit mikrobus. Do 29.8 uz vam ja asi nestiham okukat stlpy pri Ceste Slobody. Neviem odkial vyrazate , stanovistia taxikov su na Strbskom Pl. pri centralnom parkovisku, dtto St.Smokovec. pridem a sadnem.
Strt a ciel by som volil aj podla predpovede pocasia
yr.no/…/long.html
nie je nic moc chytit burku v Hlinskej doline...

rdbb : ta svetla vynimka na ranne nastupy uz skoncila daaaavno. TEŽ je napr. na Popradskom o 5:24, resp zdola 6:16 -(
Rdbb

P61: btw teraz ani skôr legálne do NP nemôžeš vstúpiť, čo však nijak extra nebazírujem (len v takomto plošnom unikáte NP vieme byť svetovo \"jedineční\" = negatívne).
Skorší spoj obslúži i PP cez Štrbu (od LM (BA) nočno -ranný Zemplín príznačne nedokáže na Štrbe pribrzdiť na prvú OŽ). Btw zažil som aj nočnú TEŽ z PP 01:40, tak ako ešte neskôr do konca 90-tych r. bardejovský nočný bus dokonca i cez Podbanské, no to je pasé a nevráti sa už nikdy. Ale ani v tak pozitívne unikátnom švajčiarskom systéme verej. dopravy nie sú ranné spoje skoršie (len neskoršie večerné a nočné si tam vylúčili v referende).
Ale trvám na tom, že TEŽ/OŽ je dopr. obslužnosťou unikát v domácej mizérii (až na tú dezintegráciu TEŽ na koridorové R/IC od západu). Ako príklad N. Tatry, skúsiť také Donovaly s koncom na BB dnes 17:30 či Čertovicu s tiež obývanými dolinami pod ňou ešte horšie.
Žiaľ TEŽ je tiež dezintegrovaná na možné prípoje v obvode Tatier (hlavne smer Ždiar - Lysá a Podbanské prakticky bez). Aspoň snaha OŽ byť operatívna na prípoje (ale nakoľko má bohaté čas. rezervy).

Ale čo chceme od štátu bez praktickej dopr. politiky a na druhej tunelárskych ZSSK a celej mafie už od chobotnice ŽOS po napr. dodávateľa nefunkčnej WiFi (a pseudo \"IDIS\") za niekoľko mil. €.

Gagigo

Naozaj je veľmi nepríjemné, že bus na Tri studničky vhodný pre turistov nepremáva. Ja, ak som tam na túru chcel ísť, a vedel som, že tento svet nezmením, a vedel som, že som turista, poriešil som si situáciu po svojom. Zo Štrbského plesa svižným krokom som sa rozbehol najprv popri zubačke, potom po asfaltke a za necelú 3/4 hodinu som bol tam. Aspoň som sa rozchodil pred ďalšou chôdzou do kopca :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov