Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Autobus na Tri studničky

Diskusná téma Autobus na Tri studničky

Čaute, potrebujem súrne poradiť. Vo štvrtok sa chystáme na Kriváň a nemôžem na CP nájsť žiadny autobus zo Smokovca na zastávku Tri studničky, dokonca ani zastávka Podbanské tam nie je a v smere na Pribylinu mi to hádže stále len busy cez Štrbu a Lipt.Hrádok. Neviete prosím poradiť, kto ste tam domáci, ako chodia autobusy v smere zo Smokovca cez Štrbské pleso na Tri studničky. Chceme sa tam dostať vo štvrtok skoro ráno. Ďakujem.

Tom777123 , 1 reakcia

Naproti placenemu parking. A uz ho alespoň označili? Měsíc zpět žádná bus značka. Ok rekonstrukce cesty ale mobilní značky neznají?
Stejně není nijak označená zastávka před recepcí hotelu Permon. Označení měla jen zastávka Pribylina Zruby. Já v neděli lovící poslední autobus... Alespoň, že tyhle berou i platebni karty ne jak Poprad :⁠-⁠\ Prej pane tu jste na Slovensku...

Ten autobus jezdi jen víkendy proto vám ho při hledani v týdny nenajde.

Dominob

Poprad ale zase ma v cene cestovného batožinu (napr veľký turistický batoh so spacakom a karimatkou, lyže).. arriva za extra dovozné..

Aďo.4

Po nedeľňajšej túre môžem potvrdiť , že autobus stoji pri parkovisku Býv. Važecká chata- chata kpt. Rašu.., ale už len do 24.IX cez 6,+

Aďo.4 , 12 reakcií

Chcel by sa spýtať , kde je zástavka autobusu na Troch Studničkách smerom na Lipt. Mikuláš ? Je to pri chate kpt. Rašu alebo niekde inde ? Ďakujem za odpovede .

Aďo.4

a prečo teda platné cestovné poriadky uvádzajú , že autobus zo Štrbského plesa do LM stojí aj na Troch Studničkách ??

Peter61

Aďo.4 sorry, nenašiel som nič, chodievam na Podbanské autom.
Ak máš taký CP, pls hoď link ( viem že čosi malo byť v spolupráci s PL, ale končilo to západnejšie)

Aďo.4

spoj mám overený u Arrivy Liorbus , ale na ústredni tejto spoločnosti mi tiež nevedeli upresniť ,kde presne zastavujú tieto autobusy na Troch Studničkách.... Akurát mi povedali , že na nástupišti č. 1 :-D , takže to mi nijak nepomohli..
Skúsim tu hodiť link, ale neviem ,ako ho tu zobrazí..

cp.hnonline.sk/…/?date=10.09.…

Tomka

Aďo a dal si správny dátum?
Mne to v CP hodilo, že autobus z L. Mikuláša stojí na Troch studničkách (cca 300 m od č. značky), ale premáva len v sobotu, nedeľu a vo sviatky.

Peter61

SUPER, Aďo. Už viem, kde je pes zakopaný : ide do 24.IX. v 6,+
Keď pôjdem okolo , kuknem, kde je zastávka. Teraz v tom Semafórove by som prehliadol nielen autobusovú zastávku, ale aj zbor lesných víl alebo rotu Mlhošov

Aďo.4

Danka, dal som správny dátum , lebo ja chcem ísť cez víkend..
Lenže neviem, či tá zástavka je cca 300m smerom na Štrbské pleso- chata kpt. Rašu alebo je to v smere na Podbanské... Môžem to mať časovo napnuté z trasy, aby stihol tento spoj, tak by som tam nechcel pobehovať na ktorý smer sa vydať od značky, preto si overujem polohu tejto zástavky.. Aj tak ďakujem za info..

Aďo.4

Ďakujem.., ale ja by už chcel ísť tento víkend.. :-D

Tomka

Keď som si rozklikla trasu spoja, tak by to malo byť smerom na Podbánske. Ale najlepšie by bolo naozaj overiť.

V.v.l.a.a.d.o.o

Na freemap je len jedna značka zastávky, tak to zrejme bude pre oba smery
N 49,134355°, E 19,968464°

Peter61

ak chceš ísť tento víkend, tak nestihnem zastávku/y okuknúť

Aďo.4

podľa dispečera SAD Lipt. Mikuláš by mal zastavovať na parkovisku ..Po doplňujúcich otázkach ,by to vraj malo byť parkovisko pri chate kpt. Rašu... :-D .. Tak ako včera uviedol Vvlaadoo...

Beta

Iwanna ďakujem! Ak ešte niekto odtiaľ petíciu podpísal, tiež ďakujem!

Iwanna

Velka vdaka Beta! Ukoncenie autobusoveho spojenia na Podbanske sposobilo problemy aj mne. A naopak, mam prijemne spomienky, ked mi velmi pomohlo. Snad podpisu aj "priatelia emisii CO2, ktori si uz cestu do Tatier nevedia predstavit bez auta" :)) Super, ze rovnaky online system ako tu v SR, cize stacilo len par klikov myšou :)

Beta

petycjeonline.com/autobuspopr…

Prosím vás, mohol by niekto z vás podpísať túto petíciu? Ide o to, aby sa vrátil autobus na trasu Zakopane - Poprad a bol tiež autobus, ktorý by spojil tatranské obce na poľskej a slovenskej strane Západných Tatier. Viem, toto nie je čas pre autobusy, však všetci veríme, že ešte príde lepšie. Tieto autobusy Zakopané - Poprad používali nie len poľský turisti, ale aj napríklad občania slovenských tatranských obci.

Ešte malé vysvetlenie: imię - meno, nazwisko - priezvisko, tam kde je Poľska - u vás Słowacja, miejscowość - obec. Adres e-mail - vaša mailová adresa. A ďalej: Pokazuj użytkownikom mój podpis - keď chcete, aby bolo vidno vaše meno: tak; Proszę o powiadamianie mnie mailowo o aktualizacjach tej petycji - tak, ak chcete dostať mail čo ďalej s petíciou - tak, keď nechcete - nie; Mam ukończone 16 lat i akceptuję zapisy polityki prywatności - mám najmenej 16 rokov a súhlasím by moje meno bolo použité pre petíciu - tak. Potom ešte príde vám na mail správa, aby ste potvrdili, že ste petíciu podpísali.
Všetkým, ktorí podpíšu OBROVSKÉ vďaka!!

petycjeonline.com/autobuspopr…

Fericki

ahojte.neviem niekto,kolko vyjde taxík zo štrbskeho plesa na 3studničky?aj poradiť nejaky kontakt na overeny a lacnejší

Beta

To isté ako Oravica a Dolný Kubín s Troma Studničkami :-) Niekam potrebujeme toto napísať, a na čo pridávať ďalšie témy k fórum, keď aj tak je tu ich dosť? :-)

RoL

Autobusovy spoj zpominany Betou nema nic spolocne so Zdiarom, ani Lysou Polanou. Takze odbocka ku chodniku v korunach stromov tento bus neovplyvni.

Beta

Rc1, bola som. Nepýtaj sa však čo myslím na našich politikov, lebo keď by som chcela odpovedať, musela by som pužiť veľmi neslušné slová. Neviem čo myslíš na PiS, ale jednu vec urobili dobrú - riešili problém korupcii. Dva týždne dozadu jeden Slovák trpezlivo mi vysvetľoval, ako toto je možné, že u vás stále je takáto strašná korupcia, a tak želám vám, aby sa našiel aj u vás niekto, kto nebude mať strach tento problém riešiť. Je to turistické fórum, tak dovolíš, že politiku nechám. Ale ďakujem, že si opýtal. Vždy je to príjemné, ak sa niekto zo susedného štátu sa zaujíma, čo sa u nás deje :-)

Rc1

Beta volit si bola? :-) gratulujem k volebnej ucasti. u nas o takom mozeme asi iba snivat. aj o takej strane ktora by porobila v justicii take poriadky ako ta vasa

Beta

Vyskúšam túto dopravu v novembri. Urobím si výlet do Dolného Kubína, tam som ešte nebola. Potom napíšem ako toto funguje. Aj som vždy z Chochołowa išla peši do Suchej Hory a potom ďalej tiež peši niekde cez hory, lebo žiaden autobus ma v Suchej Hore nečakal. O tú dopravu roky bojoval milovník Slovenska z Krakova Jakub Łoginow. Išlo mu hlavne o to, aby Poliaci mali čím prísť na Slovensko a uvideť, že je toto zaujímavá a krásna krajina :-) Strama, ktorý ide na trase Zakopane - Poprad je halvne pre Poliakov, ale aj Slováci využívajú tú linku.

Rdbb

Veď to plne rešpektujem, a je tam i záujem aquaparkov.
Ale dá sa použiť zo/na SVK na pobyt dlhší ako iba 1 deň, či pre výstupy na východy slnka apod. Tak iste i sám využijem, v cca podobné časy šlapem od mikrobusu z Chocholowa do Suchej Hory a s veľa prestupmi Oravou potom, rovnako opačným smerom (i keď sa dá a i ľahšie ako Trstená - Jablonka).
A som zvedavý, ako bude linka vyťažená, či budú cesty a parkoviská stále plné. Bus Stramy na/z PP býva aj pri peknom prázdninovom / víkendovom počasí poloprázdny, zároveň po trase kolóny áut. Iste, i ekonomicky pri 3-4 osobách, cena busu 2 x 3-4 x 5-6 € a viazanie sa na presný TT, stojí ľuďom na zváženie v neprospech verej. dopravy.
A bude stáť i na Oraviaciach? Link to nespomína, ale zrejme, keďže je to po trase. Podobne i pre Podbiel či Orav. Podzámok atd.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma