Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Blýskavica

Diskusná téma K fotke: Blýskavica

Z cyklu: „Zákutia neznámeho pohoria Javorie“. Malá horská osada Blýskavica leží severne od vrchu Javorie (1043,7) pod najvyšším bodom rovnomenného pohoria. Blýskavica je administratívnou súčasťou obce Stará Huta, ktoré spája lesná asfaltka a štátna cesta č. 526. Samotu trvalo obýva 5 ľudí (2 rodiny). Stojí tam kamenná zvonička (márnica) a cintorín.

Daulagiri

Dík Tomáš, niekedy by som to tam chcel navštíviť keďže jedným z mojich snov je vystúpiť na najvyššie vrchy pohorí vyšších ako 1000 m.
Na foto som zvedavý.

Funttomas

Daulagiri: na Javorie sa dá ísť. Výstup naň popisuje Tono v hiking.sk/…/cez_javorie_a_ost… (časť Rimáň a Blýskavica). Píše, že je vrchol bez výhľadu. Ale po ceste sú rúbaniská, z ktorých sa otvárajú výhľady. Osobne odporúčam vystúpiť na Priečne bralo (Priečna skala) turistickamapa.sk/?x=19.25272…. Prístup je popísaný v hiking.sk/…/javorie_stara_hut… (časť Zakázaný pohľad). Vrchol je odlesnený s výhľadom smerom na juh na VP Lešť a z brál na SZ sú zas výhľady na druhú stranu k Zaježovej a ďalej. Pozri fotky k článku. Čoskoro pridám foto do galérie aj z Priečnej skaly.

Daulagiri

Tomáš chcem sa spýtať: dá sa vyjsť na vrch Javorie a je odtiaľ výhľad či nie ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok