Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dva dni v Západných Tatrách

Diskusná téma K článku: Dva dni v Západných Tatrách

Počasie v polovici tohoročného septembra bolo ako stvorené na turistiku. Blížil sa termín 2. stretnutia priaznivcov Hiking.sk a ja som dumal nad mapami, kadiaľ sa naň dostaviť, aby som využil dva dni, ktoré som si na to vyhradil. Vymyslel som trasu cez Západné Tatry.

Pietro

Vyzera to akoby si sa nechal inspirovat trasou ktoru som presiel rok pred tebou a vlastne aj tento rok aj ked opacnym smerom. Akoby si skontroloval ci som do hikeplanneru nezadal nejaky blby opis cervenej trasy z Troch studniciek na Podbanske :-)Podarilo sa mi to popisat dobre, ze?
Ale teraz k clanku. Pousmial som sa ked pises, ze si si nabral vodu z toho potoka. Ja som mal s vodou podobny problem a ked som potok konecne uvidel, tak to bol iny pocit ako ked som videl tu vodu vo flasi. Bola mierne povedane zakalena...a cudne sfarbena. Tak som vtedy radsej dosiel az do kempu... Druha vec - ako je to s vodou pri "kolibe Horica" - je tam sipka (tak pises v clanku o nej)? Clanky sa vzajomne trochu vylucuju.

Chodnik dole Bystrou dolinou je uz presekany, ale minuly rok to bol vopruz, tiez v Kamenistej to bolo rovnake...Ad Kamenista - skoda, ze si cez nu nezavrsil pekny trek.Jej zaver je uuchvatnyy.

Ilegal

Skutocne super trasa, kiez by tu takych veci bolo viac. Uz viem odkial si siel ked som ta videl...

Misob

pre Pietra: Ten popis zmenenej trasy bol super, ale kvoli kontrole som tam naozaj nesiel :). K vode - ja som siel opacnym smerom a vracat sa ku kempu sa mi nechcelo. Do clanku o kolibe Horica info o vode doplnil zrejme Lubo, ja som ziadnu sipku nezbadal (asi je naozaj nenapadna). Moja povodna informacia do clanku bola, ze o vode nablizku neviem :). Ad Kamenista dolina - ono schadzat zaroven dvoma dolinami som este nezvladol, tentoraz som si vybral Bystru.

pre Ilegala: tak vyjdi z ilegality, zacnem mat pocit, ze ma sleduje nejaka STB... :)

Lubo

Ja som tam to info nedoplnil,
musel to byt iny iniciativny editor :-). Podla mna bud PeterS alebo LuboO.

Funttomas

Ten iniciatívny editor som bol ja (TT). Poznám ten prameň, ale bol som tam pred 4 rokmi.

PeterS

Lubo, môj zrelý vek mi nedovolí robiť akékoľvek zásahy do obsahovej stránky autora, ja v ZTa nebývam, pramene nevyhľadávam a vláčim so sebou 3 až 4 litre minerálky, odkedy som sa ešte pred šestnástimi rokmi práve v tomto pohorí dehydroval... Kontrolujem len gramatiku napr. "byvak na bivak" a zriedka štylistiku napr. "zmyselne vyznačená trasa" na "zmysluplne vyznačená trasa". Píšem to aj preto, aby nevznikla polemika o cenzúre samozvaných editorov, kto im dal to právo a pod. Inak pri zmene faktického obsahu by hádam mala byť v článku poznámka o zásahu editora na konkrétnom mieste.

Misob

Ja by som sa priklanal skor k tomu, aby sa fakticky obsah nechal podla autora a svoje poznatky napisat (tak ako iny smrtelnici) do fora.

Lubo

Podla mna je vhodne aby editori pridali potrebne informacie priamo do clanku. Bolo by vsak vhodne dany odstavec podpisat (napr. do zatvorky na konci dat svoj nick a datum) a danu vec napisat aj do fora, aby boli ludia co citali uz dany clanok upozorneni, ze sa tam nieco pridalo.

Lubo

Ak si niekto vyslovene nezela, aby boli robene fakticke zmeny zo strany editorov, nech to da vediet. Budeme to vsetci samozrejme respektovat.

Funttomas

Verím, že sa MišoB nenahneval, že som doplnil informáciu o prameni v jeho príspevku.
PeterS: taktiež ako pomocný editor kontrolujem iba gramatiku. Každý editor má vymedzené (resp. obmedzené) právomoci, ktorými pomáha k dokonalosti nášho webu. A v neposlednom rade odľahčujeme pracovné zaťaženie LubaM, ktorý nemôže robiť všetko sám. Tiež je len človek z mäsa a kostí. Funkcia editora nie je len v korekcii textu. V tíme máme redakčný systém, jazykových korektorov, programátorov a autorov. Každý jeden člen tímu má vymedzenú funkciu. Myslím, že pomenovanie „samozvaný editor“ nemá opodstatnenie. Všetci to robíme z nadšenia vo svojom voľnom čase a v dobrej vôli bez úmyslu niekomu škodiť.
Nechcel som, aby medzi autormi a editormi vznikol „zlý vzduch“. A ani to nechcem!

Misob

Isto nenahneval, len som ostal prekvapeny nad Pietrovymi otazkami... svoje vlastne clanky po uverejneni totiz zriedka citam, tak som najprv nevedel o co sa jedna... :)
Ak sa zmeni fakticky obsah clanku a citatelia sa potom obracaju na autora o vysvetlenie, doplnenie a pod. je to dost blbe...
BTW, Tomas, si si isty, ze ta tabulka, co si ju videl pred 4 rokmi je tam aj teraz?
Takze ja sa do buducnosti hlasim ako prvy, aby sa faktograficky obsah mojich clankov nemenil (samozrejme, az na vyslovene chyby v geografii a pod.)

Ilegal

prisiel si do PB tym vlakom co ja, tiez zo ZT, len som mal pocit ze nejako bludis po meste. Preto som sa pytal ci si domaci. Myslim, ze si ma videl na stanici, s velkym tatranom, takze ziadne skryvanie.

Misob

Na cierny batoh, co ma predbiehal si spominam. Takze si "bezny obcan" PB, to mi odlahlo :)... Vsak som siel rovno na Rozkvet skratkou popri potoku... a pri Trencane sme sa tusim opat stretli...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov