Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Turistické paličky

Sona

Korkove rucky su dobre. Aspon moje, ja mam uz asi 10 rokov tie iste Black Diamond palice s korkovymi ruckami a su v poriadku, neznicene, nesmykaju sa.

Rc1

ja napriklad palicky pouzivam ked sa chcem dobre vypotit :) ak idem do kopca s palickami tak sa namakam o dost viac ako bez nich. zrejme preto lebo sa do vykonu zapaja viac svalstva po celom tele. a co sa tyka ceny daju sa zohnat aj kvalitne palicky za dobry peniaz ale treba mat asi aj stastie pri vybere. ja mam jedny ktore som kupoval este za koruny a samizda ze su neznicitelne. sice nepatria do kategorie ultra light ale prezili uz ine znackovejsie palice aj za pat ci viacnasobnu cenu. zial nepodarilo sa mi zistit ich vyrobcu. kupil som ich kedysi v akcii v tescu resp neviem ci to nebol este prior

Knor

Podla mna, ani kvalitne veci nemusia stat vela. Vela stoja znackove veci. Ja som kupil tuto zimu par za 20 evri. A to neznasam kupovanie. Vosiel som do prveho obchodu, vzal co mi padlo do oka a odisiel som.

Jane21

Vďaka priateľia za príspevky. Ja som doteraz paličky vôbec nemala potrebu používať. Ale v decembri som mala úraz na lyžovačke a natrhla som si meniskus aj krížny väz. Keď sme boli v marci na prázdninách na Zverovke, rodina lyžovala a ja som chodila denne na Ťatliačku a naspäť a tam som po prvom dni pochopila, že bez paličiek to neide. Síce som mala bežkárske (naivne som s myslela, že aspoň bežkovať sa mi bude dať :D ), nedala by som to bez nich v nejakom šmykľavejšom mieste, pri ceste dole...ušetrenie energie, istota pri chôdzi...a aj svalovku na rukách som mala. :D Takže určite viem, že ich potrebujem. :) Druhá vec je, že je hrozné, koľko len trochu kvalitnejšie veci stoja. Presne, ako ktosi z vás napísal, je mi proti presvedčeniu dať za paličky viac ako 30e. Lenže reálny stav, čo za to človek kúpi je žiaľ iný. A to sú "len" paličky.
Ešte...kto má skusenosti s korkovými rúčkami? Neničí sa to?

Peter61

@ Tomas 17:07:
s tymi paradajkami neviem poradit, ale kazdy, kto sa motal aj v Cermate aj po bocnych ulickach, videl v zahradkach pri hrachu lyziarske palicky. Netusim, ze ci v zime s nimi domaci lyzuju, alebo co.

Mahe

RE - knor: fakt si ma teraz super pobavil ! 100% rabat, to je fakt bomba, kde inde to dnes ešte dostaneš :-)
PS -
Pozeral som si túto tému, kedže má téma "paličiek" trochu zaujala, tak nech sa dostanem do obrazu na "staré kolená". A čítam aj pre aj proti, lacne aj drahé, "šmejdy" aj "klicky".
Ale až Tvoja ponuka ma fakt pobavila...

Knor

Pocuj Tomas, ked ich moc nepouzivas, nepredal by si mi ich? Dal by som Ti za ne 2 eura, budes mat na tom 100%-tny zisk :-) .

TomXX

Paličky nepoužívam moc často, kúpil som si nejaké čínske teleskopické s tlmičom nárazov a kompasom v rukoväti za 6€ na zľavomate, použil kredit 5€ tesne pred expiráciou, takže ma vyšli celé jedno euro. Za tú cenu by boli fajn aj ako kolíky ku rajčinám :) Moja morálna hranica by bola niekde okolo 30€ za "značkové".

Peter61

Tiez som si svoho casu chcel kupit nejake high-end palicky. Potom som za pol roka prisiel O 3 ks a vykaslal som sa na to zvysoka.
moji sucasni šampiňóňi v cost-effectiveness su :
decathlon.sk/p/8355380turisticka-palica-arpenaz-100-100-hlinik-3-diely-jednoducha-a-spolahliva.html#/50-254-
a nieco take sk.sportsdirect.com/karrimor-…
ale kupovali sme nizsi, tiez karbonovy model za 27 €
No a este prerabka hocicoho( = duralove palicky za 8 €) na BD FlickLock

Lubo

Kvalitnych a nie prilis drahych paliciek sa da najst vela. Len odporucam vyhnut sa znackam, ktore sa primarne nevenuju tomuto druhu vybavy a maju to ako doplnok kolekcie (to su potom len obrandovane cinske smejdy).

Zvazit odporucam napr.: Black Diamond, Leki, Fizan, Kohla, Gabel.

Kazdy vyrobca ma rozne modely a tie najjednoduchsie aj pri zvucnych znackach zacinaju od 35 eur. S flicklockom od cca 45 (napr. Gabel Mont Blanc FL). Potom je to uz len o vychytavkach ale zaklad (material a uzamykanie) ostava rovnaky.

Spacer

:), smejem sa tym prispevkom "Mam xxx za 100, 150 evry a som max spokojny". Ludze za tolke prachy ani nemozete cakat nic ine preboha. Ja mam napr. giprony za 50 eur. A to si myslim je max, aspon u mna teda. Kupil som aj rodicom dvoje, ze ak sa mi moje zlomia alebo volaco, tak mam nahradne, ale vyzera, ze budem musiet este velmi dlho cakat. Dat viac za trekove palicky je imho mrhanie peniazmi, totalne. Ale mozno som len neprimerane nenarocny ;).
Ale ako pozeram, na nete ich uz nevidim u nas.

Matiseq

A co tak decathlon.sk/…/typ_produktu-t… nestoji to majland a ked zistis ze ti pohyb s palicami ako taky nevyhovuje aspon nebude tolko mrziet. Podstatne otazky si musi clovek polozit sam na co mu su, resp. preco o nich vobec uvazujes, potom uz vybrat samotny produkt nieje take tazke. Ako pre smrtelnika myslim ze take tie teleskopicke co maju pod normalnou ruckou este aj molitan budu ok. Potom si treba zvazit ci ich chces este aj uzivat v zime lebo ak ano tak ten vencek nad hrotom vobec nieje zla vec.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum