Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Tichej do Kôprovej doliny

Diskusná téma K článku: Z Tichej do Kôprovej doliny

Táto moja sólo cesta prechádza cez Tichú a Kôprovú dolinu. Ani neviem, prečo som si vybral práve túto trasu. Jednoducho som sa pozrel do mapy a hneď sa mi to zapáčilo. Určite mi k tomu pomohol názov Červené vrchy. Hmm … no nie je to pekný názov?

Rast

kde je partizanska chata v Tichej doline? Medvedov je problem stretnut aj v bocnych dolinach, nie su az take caste ako sa zda a ludia si myslia

Jana Tomková

ahoj Všetci náhodne čítajúci podelím sa o skúsenosti....tak Tichú dolinu sme prešli niekoľko krát asi 4-5 a pre tých ktorý majú obavy na medveda sme natrafili iba raz aj to bol maco daleko sedeli sme na partizánskej chate a macko bol na kopci oproti pršalo tak nás ani nezavonal...nie je v týchto končinách veľa turistov,takže nehrozia preplnené úseky...šli sme aj túru cez Tichú na sedlo Závory a potom dole cez Kôprovú dolinu,v tej už býva turistou požehnane...auto sme nechali na Podbanskom...neviem odhadnúť náročnosť...šli sme cca asi 10 hodín no to je aj s prestávkami na kochanie sa krásou tých mám vždy veľa tak neviem prerátať čistý čas...no nakoniec aj nás boleli nohy..áále stálo to zato...želám Všetkým šťastne nachodené kilometre

Bikemartin

Zdá sa, že si to stretnutie prežil, tak aj do Tichej choď bez obáv ;-)

Pinciotti

Odkedy som stretol medveda 15 minut od zastavky SAD Biela Voda na ceste na Zelene pleso uz viem ze medvede az tak cesty neriesia :)

Bikemartin

to pinciotti - Baláž & co. vyprodukovali knihu aj film na súmraku v kadejakých bočných vetvách Tichej a Kôprovej, nie dolu na asfaltke...

Sona

Sli sme Tichou vo dvojici a nic sme nevideli ani nepoculi, a to sme sa len normalne rozpravali a a obcas sme boli aj ticho. Co neznamena samozrejme, ze macovia tam nie su, ale cakali sme, ze prave tam stretneme nejake zviera :)

Pinciotti

Nechcete ist nahodou niekdo s dobrou kondickou prechod Tichou dolinou cez Zavory a Vysne Koprovske sedlo na Strbske/Popradske pleso /plus mozny variant/? Start v piatok 16.7 o 6.48 od Permonu. Akoze zvyknem chodit kludne aj sam a kludne aj pojdem /teda pojdem ale uplne kludne nie/, ale v Tichej je asi vela medvedov :)

Zuzkai

Ahoj ursus bola som tam dnes do obeda. Kolajky začínali od horárne v usti Kôprovej. Na začiatku išli provizórne mimo chodníka, keďže ten si TANAP-áci plúžia a potom sa to striedalo snech a ľad sem tam už prezeral asfalt. Od Zverinca to už je super. Tam sa to už neporušené takže je tam pekná a vrstva snehu. Ak sa rozhodneš ísť v najbližších dňoch tak buď na začiatku Kôprovej inprovizuj a urob si koľajky popri chodníku myslím, že sa to v pohode dá alebo skús Tichú dolinu tam sa sneh neodhŕňa takže tam by si tiež nemal mať problémy so snehom, len pozor na medvede TANAP-áci ma s nimi strašia už od novembra a nejakého som tam aj počula, ale ak si budeš pískať alebo pospevovať tak by to malo byť OK. Tak ak pôjdeš prajem krásny deň.

Ursus

ahojte
neboli ste nahodou tento tyzden niekto v koprovej?neviete ci este su podmienky na bezky?
dik

Robo

Zdravim,

nahodou od 1.11.2008 nie je zakazany pristup do Koprovej doliny?

Miromir

Hi eric
Nice cyclo tracks are also in Belianke Tatry. From Tatranska Javorina to the southwest are two valleys. Javorova dolina and Bielovodska dolina. In Javorova d. is quiet good road almost to end of forest. There is also wooden shelter for lock bike.

turistickamapa.sk/?x=20.14420…

Eric.visentin

my question was in fact: is there a way to leave the bicycles at the end of these 2 valleys ? (i know that there is no hut). For example a some pylon, a trail sign, a shelter, anything that people cannot remove from the ground...
Another question: until which point exactly end the asphalt in these valleys ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum