Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dva dni v Považskom Inovci

Diskusná téma K článku: Dva dni v Považskom Inovci

Keďže som víkend strávila na služobke v Košiciach, na nasledujúce dva dni, pondelok a utorok, som vyfasovala v robote voľno. Dá sa ho stráviť lepšie ako na horách? Ako ideálneho partnera do kopcov, ktorý nebude mať problém si vybrať na tieto dva dni dovolenku, som si vytipovala kamaráta Ľuboša. Tip sa ukázal správny. Ako nám málo známe pohorie sme si vybrali Považský Inovec.

Godman

Ta Sportka v pohode staci, ak ide o jednu, dve noci. Da sa tam osprchovat, izby taka klasika, na prespanie uplne postacujuce. Dolu restika, navaria.
Potom ten penzion, co je v tom linku, mam taky pocit, je renovovany taky starsi objekt ponize Sportky a tym padom bude mastnejsi a pod nim su este tie chatky.
Urcite nieco vyberies, ak sa tam rozhodnes ist.

...ak sa nemylim, na Sportke sa organizoval aj ten kurz prvej pomoci, o ktorom tu vysiel clanok...

Mivym

Vďaka godman.Pokiaľ sú s nami baby,tak je lepšie kvôli nim strecha nad hlavou a klasický kavalec,mne osobne pri dobrom počasí stačí spcák,karimatka a igelit.Ale starneme a na krížach sa to prejavuje:-),mrknem link.

Godman

Mivym: Neviem, aky druh a standard ubytovania uprednostnujes, ja osobne som spal pri prechode Inovcom na "Sportke", asi pred 4 rokmi,taka bezna turisticka . Akurat, ze toho spanku sme tam vtedy moc neuzili, lebo sme boli omrknut aj ten bar dolu, pod chatou...
Viem, ze su tam aj take samostatne chatky, neviem presne, kto ich spravuje. Skus si pozriet napr. tieto linky:
skibezovec.sk/index.php?page=…

sportchata.sk/

Mivym

Zaujímalo by ma to ubytko na Bezovci.Ceny ako to tam vyzerá a celkovo služby.

Bulat

Inak pri ceste z Marhatu sa da z plytkeho sedielka vyjst na severny vrchol, kde je z rubaniska pekny pohlad na hrebenove luky pod nim. Este kusok dalej po bocnom hrebeni a skoro pralesovitej trase sa mozno dostat na travnaty kopcek, z ktoreho je pekny vyhlad na vychodne svahy Pov. Inovca i samotny vrchol s rozhladnou. A nebudu vas tam rusit sviatocni turisti z rozhladne :)

Lolisha

dik, boro :)

jj, vysliapali..az mi bolo luto vratit sa na povodnu spravnu znacku, take krasne vyhlady sa rozprestierali naokolo..

Godman

Zda sa, ze rano ste si neplanovane vysliapli na vrchol Bezovca, ale myslim, ze sa oplatilo...
Inak ja som na Tematin stastie nemal, cez hmlu bolo vidno asi tak na dva prsty, takze vyhlady som si moc neuzil.

Boro

Danka, no konečne príspevok. A pekný.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma