Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Veľký Choč - ktorým chodníkom?

Funttomas

rasto:
chodník na Malý Choč a tiež chodník na Predný Choč nie sú oficiálnymi značenými trasami, preto pohyb na území národnej prírodnej rezervácie Choč (najvyšší 5. stupeň ochrany) mimo oficiálnych TZT je prísne zakázaný.

Rasto

Preco by mala byt zakazana odbocka na maly choc?

Funttomas

Sifón, aby som ti sťažil rozhodovanie… ;-)
modrá z Valaskej Dubovej je najkratšia a najrýchlejšia,
zelená z Vyšného Kubína je s pôsobivým výhľadom na Choč a Rozsutce a neskôr vedie lesom s bralami,
červená z Jasenovej vedie lesom so skalkami,
červená z Lúčok je najstrmšia a najšmykľavejšia a vedie od Travertínového vodopádu so zakázanou odbočkou na Malý Choč (pri Lúčkach dlhý úsek po asfalte),
červená z Ružomberka (Likavy) je dlhá s možnosťou výstupu na Predný Choč (kríž) a hrad Likava,
modrá z Likavy je najzdĺhavejšia s výhľadmi na Liptov a Nízke Tatry,
žltá z Liskovej je zdĺhavá a napája sa na modrú, ktorá na Zadnej poľane ide okolo bývalej Hviezdoslavovej chaty pod Chočom.
Ak ideš autom, tak zaparkuj v RK a odvez sa autobusom do Jasenovej alebo Vyšného Kubína. Z Drapáča po červenej na Choč. Potom cez Strednú poľanu, sedlo Spuštiak, Predný Choč a hrad Likava do Likavky. A k autu do RK.

Ondro_RK

...,,z Ružomberoku"..., ...,,do Ružomberoku"... :-) Nič v zlom, ale toto ma vždy dobre pobaví :-))

Honza286

Pokud jsi vázán autem, tak je nejlepší vyjít z Ružomberoku přes Likavku, sestup do Lúček a na vlak či bus do Ružomberoku. Pak se dá víceméně okruh s návratem na totéž místo dělat i z Vyšného Kubína či Jasenové, ovšem část půjdeš po stejné cestě tam i zpátky.

Bruma

Sevas, no ak by si chcel trocha namahavujucu trasu, tak cez Vysny kubin, isiel som tade vo vascinou ked som mal vystup, ale ak si chces setrit nohe, tak chod cez Valasku Dubovu. da sa ist aj od parkoviska pred sedlom Brestova. Isiel by som s tebou no neviem kedy mas v plane turu.

LuboO

Myslim si, ze na Choc mozes ist ktoroukolvek trasou a vzdy to bude zaujimave. Ale z Likavky sa da urobit ciastocne okruzny variant, aby to nebolo striktne jednou trasou. A je tam ako bonus hrad Likavka.

Adushka

Ja osobne mam rada trasu z Valaskej Dubovej, tam vacsinou aj nechavam auto. Je to asi najkratsia ale aj najfrekventovanejsia cesta na vrchol. Je sa cim kochat celu cestu, co ja mam rada. Okrem toho v zime prechadza preslapany chodnik z polany na cervenu znacku, co obmiena tradicne zazitu zelenu. Toto leto som schadzala aj do Likavky, a trasa sa mi zdala dlha a nezazivna (okrem posledneho useku okolo zrucaniny). Urcite moze byt fajn aj ten okruh, co pise tramal.

Sreto23

No isli sme z Choca do lucok v oktobri a cesta bola strasne zla, same blato a od maleho choca neboli ani ziadne vyhlady. Hore sme sli z likavky a bola to omnoho pohodlnejsia a aj krajsia cesta, aj ked trosku dlhsia. Cestu z oravy nepoznam.

Peterf

A ja by som si vybral prave Lucky-ked ides naspat k autu-mozes sa hned okupat v termalnom jazierku za tou blatistou cestou...

Tramal

Podľa môjho názoru je najatraktívnejší horný úsek červenej značky z Oravy (t.j. Jasenová a Vyšný Kubín)od rázcestia pod Drapáčom . Cestou späť by som sa vracal zelenou značkou na Strednú poľanu a ďalej po zelenej na zmienené rázcestie pod Drapáčom. Tým sa môžeš vrátiť na východzie miesto k autu. Výstup z Lúčok nemám moc rád- chodník býva často blatistý, zle prerezaný dolu popri potoku, aj hore v kosodrevine- aspoň teda ešte minulý rok.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov