Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Veľký Choč - ktorým chodníkom?

Diskusná téma Veľký Choč - ktorým chodníkom?

Hojte.Chcem ísť na Veľký Choč, ktorým chodníkom by ste mi poradili (z Lúčok, Jasenovej, Vyšného Kubína, Valaskej Dubovej...)? O obtiažnosť či pohodlie nejde, ide mi hlavne o atraktivitu trasy. PS: Budem sa vracať k autu, čiže zostup tou istou trasou. Ďakujem!

Jarka Šimek

možno i z Tríka, dolinou cyklotrasou, později málo znatelným chdníčkem na Střední polanu

Honza286

To jozue: Nějak jsi zapomněl, že originál názvy jsou Prešpork, Šumperk, ale Ružomberok. Určitě je to pořád lepší než patvary jako Hřebínek, Křiváň apod. (setkal jsem se s tím i v průvodcích):( Slovácí taky skloňují názvy v Čechách podle slovenského pravopisu. Kdybys byl detailista, tak bys pak musel říkat byl jsem v Roma, v London apod.

Rbr69

Hono, pozrel som teraz aj spoje od nas vlak+bus a ta varianta, co si mi popisala vyzera skutocne dobre. Vdaka za itinerar, dodrzime dobre rady a neobideme ani tu poslednu ... to pivko v Janosikovej krcme.

JurajDK

ak samochodom, tak najlepsie z Valaskej Dubovej-a najlepsie parking pri kostole....z parkoviska nad Jasenovou=adrenalin-kôli samochodu :-(

Boro

Sifón, nechoď tam vôbec, oni ti všetci taja, že je to do svinského kopca.

Psyloo

Rasto,radsej chod na otocku z Valaskej Dubovej, den je teraz uz kratky a ak chces fotit tak to je najlepsia podla mna trasa (aspon ja takto chodim;-) Hlavne ze vystup na Choc z Valaskej je najrychlesi (a aj najpohodlnejsi;-)), uz samostatne okolie Valaskej Dubovej je velmi fotogenicke, potom po ceste mas pekne vepencove skaly - Soliska a Sokol, a to najkrajsie, co Choc ponuka najdies na Strednej a potom na Vysnej Polane a samozrejeme na vrcholu. Z vrcholu mozes odbehnut po cervenej na jednu aj druhu stranu, tie ponukaju paradne vyhlady na Liptov, Oravu, do Jastrabej doliny a na Tatry. Zo Strednej polany hore chod po zelenej a dole zostupuj po cervenej na Drapac a odtial po zelenej naspat na Strednu polanu a do Valskej Dubovej kde das si zaverecne pivko v Janosikovej krcme;-)Do Likavky sa neoplati zostupovat (z fotografickeho hladiska;-) ides stale v lese a dost dlho to trva, okrem toho hrad je teraz zatvoreny.

Rbr69

Budte radi, ze to nie je "do Róžumberoku" :)))
Mne osobne to nevadi, tiez mnohe ceske alebo inostatne nazvy nemusim vediet presne povedat podla ich - v Prahe/Praze atd. Miso to dobre pomenoval.

Jozue

Ale to snad nie, co to ma co so sklonovanim, ved su to cesi, nie arabi, hadam nenapisu do presporoka, do sumperoka? ako nejaki mongoli, ved sme boli spolocny stat, hadam si este nieco pamataju.

Adushka

Miso, predbehol si ma, chcela som napisat, ze podla pravidiel ceskeho pravopisu to je vysklonovane spravne, aj ked nam to kole oci a usi :)

MisoB

Chlapci a vy nahodou nesklonujete ceske nazvy podla slovenskych pravidiel? (do Prahy, z Olomouca...)

Rbr69

Kto ma odskusane, ako dlho trva casovo
z V.Kubina, cez Drapac na Choc a dolu cez Strednu poľanu, sedlo Spustiak, P.Choc, hrad Likava do Likavky
potrebujem vediet, chcem popri tom aj dost fotit, tak musim poriadne planovat
hikeplanner udava
17.2 km, hore 1298 m, dole 1333 m, 6:11 hod.
je to real

Brutus

do ruzomberoku..., tak to ma vie dobre nastartovat, ja ze len madari ale uz aj cesi, no co uz.

MisoB

Rasto, ved dobre citaj a nedomyslaj si. Tomas ti dal len jasnu odpoved na tvoju predoslu otazku...

Jano Š

Plný súhlas s Tramalom, pre mňa najzaujímavejšia trasa je z Jasenovej (od Brala), tiež chodievam späť cez Poľanu na rázcestie pod Drapáčom, je to veľmi zaujímavá trasa...

Rasto

To si napisal ako z mudrej knihy. A povedz, ze tam nikto nechodi a ze ta vyslapana cesta je fatamorgana.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum