Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zakarpatská Ukrajina – Polonina Svidovec

Šrúba

Mimochodom, pre informácie ohľadom vízovej povinnosti odporúčam vždy kuknút priamo ku kompetentným:
mzv.sk$ret
v menu "Cestovanie a konzulárne info" a "štáty sveta" preklikať sa ku štátu do ktorého cestujem, tam si rozkliknúť vízové informácie.

Matiseq

Vsetci:
Dakujem este raz za odpovede. Pomohli.
Lubo:
Ano, aj sa tak domnievam, pockam teda .. mozno raz ... tiez dufam ze poklusavajuci slovak s hadickou trcicacou z ruksaku nebude budit prilis velku pozornst.

Lubo

Matiseq:
Podla mna je Zakarpatie uplne bezpecne. Sestra bola v Kyjeve pred cca mesiacom a tiez s vynimkou Majdanu nebolo po nepokojoch ani stopy. Samozrejme, do vychodnych oblasti teraz nie je vhodne chodit ...

Robo...HE

Na UA netreba ziadne viza a ani na klasicku hrebenovku pohoria Cierna hora ( Pop Ivan Ciernohorsky - Hoverla - Petros ) netreba ziadne povolenie. Jedine ak by si chcel ist niekde blizko hranice, tak treba povolenie ...

FunTTomas

matiseq: pre turistov z EÚ platí bezvízový pobyt na Ukrajine a hlavne treba mať platný pas. Povolenie pohybu treba len pre hraničné pohorie Čornohora (Čierna hora) a Marmoroš (Maramureš), kadiaľ vedie štátna hranica Rumunsko-Ukrajina. Inde platí voľný pohyb návštevníkov so vstupnou pečiatkou do krajiny, čo sa námatkovo kontroluje na cestách políciou a v pohraničnej oblasti (Rachivskyj rajon) hraničnou strážou.

Sona

My sme na takyto trip nepotrebovali ziadne, myslim, ze ani dnes netreba. Mari sa mi, ze v pohranicnych oblastiach pri Rumunsku treba nejake povolenie vybavit na mieste.

Matiseq

Ahojte,

Citajuc a hlavne zhliadnuc fotky zo Svidovca dostal som posetily napad jeden i otazka zneho vyplyvajuc skrsla. Je treba na UA nejake turisticke viza resp. na ako dlho netreba ?

Dakujem

Matus

PS: Viem ze som trochu outdated vzladom na datum pridania clanku a tiez tam asi nepojdem kym sa situacia na UA neukludni, ale i tak by ma zaujimalo.

Axel

Ta coze, dierky po brokoch? :-))))

Lubo

A mohli by sa zamerat aj na rekonstrukciu zdevastovanych smerovnikov na uz preznacenych miestach...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov