Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jaskyňa mŕtvych netopierov

Mba_sk

Nemyslel som na to aby sa kriteria ohli tak, aby to mali lahsie len pre zasluhy.
Je fakt blbost, ze jedinym kriterion su peniaze.

A ze niekto vraza vlastne do cudzieho...- nuz, je dospely clovek a mal by vediet co robi...;)

Lubo

Pri vsetkej ucte k Stecovi, jeho praci a zasluham, nie je na skodu obcas pripomenut, ze ta jaskyna nie je jeho majetok. Ze podnika a vraza svoje peniaze a energiu do cudzieho vie predsa od zaciatku. Dlhorocne fungoval, tak ako mnoho inych v podobnej situacii, na kamaratsaftoch s uradnikmi. Vztahy treba vycisti, urcit transparentne podmienky a najomcu vysutazit. V podmienkach treba dbat na to, aby uchadzac mal potrebnu kvalifikaciu a skusenosti. Pri dobrom nastaveni to pomoze aj jemu.

P.S. Stec je miestny geroj a mava(l) problemy s alkoholom. Jeho naladovost az hulvatstvo je legendarne. Nezaskodi, ked mu niekto pripomenie, kde je sever. Snad mu to pomoze, ako to svojho casu pomohlo Jilekovi z Terynky a za posledne roky zbieral len pozitivne ohlasy.

Axel

Nechcem byt zly, ale ked sa kriteria nastavia tym spravnym smerom a vyhra vopred vybraty uchadzac, tak je to zle. Ale ked sa to uplatni pri niecom, co je nam srdcom blizke, tak je to OK?
Nehodnotim, ze by nemali mat jaskynu ti, co ju mali doteraz, len to poukazuje, ze jeden zakon nemoze platit na vsetko od nakupu kancelarskeho papiera az po prenajom jaskyne.

Mba_sk

Podla hlasu, som sa zrejme bavil s panom Stecom.
Smutne vystizne pomenovane - len peniaze rozhoduju o tom, kto dostane zmluvu...
Pritom nie je problem do sutaze pridat a hodnotit dalsie kriteria - je to len a len o voli ludi.

Jjano

To bude možno to isté, ako má problém Petras na Rainerke - jaskyňa je štátna a podľa zákona štát nemôže uzavrieť dlhšiu nájomnú zmluvu ako 2 roky (a navyše ju musí vysúťažiť), čo je prikrátko na to, aby súkromník investoval svoje prachy, za dva roky sa mu nemusia vrátiť.

Mba_sk

Trochu oprasim tuto temu...;)
Skusil som sa telefonicky objednat na prehliadku jaskyne v septembri, ale pan na druhom koci linky mi slusne vysvetlil, ze nemoze prijat objednavku na september, pretoze sa nevedia dohodnut na najomnej zmluve so statom a aktualna zmluva im teraz konci.
Problem su neakceptovatelne podmienky zo strany statu.
Vraj bezi aj nejaka peticia.
Vie niekto viac ?

Eric

Heh, tak este par takych ranajok das a bude tu obdobna diskusia - ranajky na zule - ano ci nie? :)))

Hefaistos

@devuska: ci je to poziadavka alebo len tvoj vykrik do tmy, je teraz uplne jedno. ide o to, z akeho dovodu by to mala autorka menit, aktualizovat (nazvi si to ako chces)? kazdy kto si to precita a ma aspon trosku zdraveho rozumu, tak vidi, ze je to pribeh, ktory sa stal autorke. bol natolko negativny, ze ju donutil napisat clanok a pouzit v nom prislusny nadpis. nie je to ziadne dlhodobe testovanie jaskyne, ci cestovneho ruchu v nizkych tatrach.
analogia: pojdem s autom do servisu v ktorom ma napr. oklamu, okradnu, whatever...tak budem urcite kazdemu odporucat, aby ho obisiel cim vacsim oblukom. a pokial sa nedozviem o zmene majitela, tak ma ani nenapadne ho skusat znova. sona zrejme takisto nema dovod ist do jaskyne znova a vobec sa jej necudujem.
osobne som okolo jaskyne isiel viackrat, zatial som tam nebol, tak nehodnotim. clanok som si precital a predstav si, ze ma vobec neodradza od jej navstevy.
mozno obcas stoji za to skontrolovat, ci nie je "chyba prave vo vasom prijimaci"...

Eric

Kokos, toto je uz horsie ako ked na jednom znamom nemenovanom ceskom lezeckom webe napisem slovne spojenie "magnezium na pieskoch" :))))

Rc

devuska, mozno preto, lebo dotycny jaskyniar nepozval autora (ku) na prehliadku opat s tym aby jej dokazal, ze to nefunguje tak, ako to fungovalko vtedy... mozno...

Devuska

Bacaardi:
k čomu tie hyperbolické vyjadrenia?
o nijaké sypanie peniažkov tu predsa nejde.. :-|
teda mne rozhodne nie! :-))

nejde o to, koľko si zarobí jaskyňa.. nebojím sa o jej existenciu.. :-))

vieš.. konečne sa mi podarilo zosynchronizovať sa s kamošom aj s počasím.. vzala som si dovolenku.. s údivom som si prečítala, že do jaskyne nemám ísť.. a v slabších chvíľach, ktoré som našťastie prekonala, som nebola ďaleko od toho, či radšej nenaplánovať dáku túru, ktorá klapne isto, pretože ak by sme vyliezli hore a mali problém pri vstupe (a že sme vstup vopred ktovieako dohodnutý nemali som spomínala), natešená by som nebola..
nakoniec - prišli sme, videli sme, zažili sme a bola by strašná škoda nezažiť!! - to je tá skutočnosť, ktorá ma motivovala písať!

prvýkrát som liezla po lanovom rebríku.. prvýkrát som visela na kolmej skalnej stene držiac sa jedného lana.. prvýkrát som zažila aké to je podať niekomu ruku a môcť sa 100% spoľahnúť, že ťa nepustí.. prvýkrát som škrabkala netopiera po chrbátiku.. O:-)
popravde už po navlečení do kombinézy a zapálení svetielka nad hlavou mi stúpla hladina endorfínov v hlave.. :-)))

možno je to vtipné, ako málo mi k šťastiu stačí, ale skutočne si myslím, že ak si niekto prečíta, že redakcia nedoporučuje návštevu jaskyne a vezme si to k srdcu, príde o hodne...

hefaistos:
o prepisovaní článku reč nebola.. ak si dobre spomínam, písala som niečo ako: "ak mohla redakcia po dvoch rokoch doplniť do článku aktualizáciu negatívnu, nevidím dôvod, prečo po ďalších dvoch rokoch by nemohlo dôjsť k ďalšiemu oficiálnemu prehodnoteniu - to nie je nijaká požiadavka, to je iba názor!"
prečo by tam miesto 'aktualizácia 2008 - redakcia návštevu neodporúča' nemohlo byť napríklad 'aktualizácia 2010 - redakcia upozorňuje návštevníkov na problém z minulosti'.. prečo by sa nemohol názov druhého článku zmeniť na niečo ako 'nepríjemnosti pri vstupe do jaskyne' a prípadne môže hneď nasledovať poznámka 'aktualizácia 2010 - pôvodný názov: do jaskyne nechoďte'
neberte to prosím ako návrhy, či nedajboh požiadavky! iba čiste ako objasnenie mojich príspevkov, prípadne ako námet na zamyslenie..

rbr69:
vďaka!

Bacaardi

a ja by som si teda dovolil, aby toto vlakno nezakapalo, ak to niekomu z jaskynky zazrakov vadi co sa tu pise, tak treba nastartovat tzv. krizovu komunikaciu PR, v com im viem velmi ochotne pomoct. kontakty na mna mate, ozvite sa, zlepsim vam image. penazky sa vam pohrnu ako ked sniezik pada...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov