Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jaskyňa mŕtvych netopierov

Diskusná téma K článku: Jaskyňa mŕtvych netopierov

Po Krásnohorskej jaskyni pridávame ďalšiu tak trocha netradičnú, turisticky sprístupnenú jaskyňu. Keďže ide o vysokohorskú jaskyňu, výzdoby je tu menej, ale zážitky z prechodu, ktorý bol miestami až lezením, sú jedinečné. Je ideálnym spestrením prechodu nízkotatranského hrebeňa, prípadne ako destinácia pre ľudí, čo trávia dovolenku v priľahlom okolí.

Jjano

Na faceboku napísali už pred mesiacom:
"letná turistická sezóna sa začala, ale pre našu jaskyňu to žial neplatí. Napriek nášmu vytrvalému úsiliu sa nám od februára stále nepodarilo získať všetky dokumenty potrebné na to, aby sme vás jaskyňou mohli opäť sprevádzať. Je nám to ľúto, ale pokým nezískame potrebné povolenie príslušného úradu, nemôžeme jaskyňu pre verejnosť prevádzkovať."

Pocestna07

Podelím sa o dobrú skúsenosť ohľadne JMN - objednanie bez problémov, zmena termínu bez problémov, komunikácia ústretová, prechod jaskyne zaujímavý - nie je čo vytknúť, treba len poďakovať.

Muska

Nemusíš mať strach, normálne tam zavolaj a dohodni sa.. Či B alebo C? ak si tam ešte nebol tak zvoľ radšej B, prípadne sa informuj o obtiažnosti priamo v JMN pri objednávaní..

Private

Ahojte, boli ste niekto v poslednej dobe v JMN? Ake su aktualne skusenosti?
(1) Je objednavanie sa na presny termin este stale take nespolahlive a neiste, ako sa tu pred par rokmi uvadzalo?
(2) Ktoru z dvoch tazsich tras doporucujete viac: B alebo C ? resp vie niekto, ci sa lisia charakterom?

Mareksu

vopcham sa do diskusie, lebo mám aj ja vlastný názor, tak prečo ho nevyjadriť. Ako prve som rád že sa to tu ešte nezvrhlo na jednoslovné urážanie kto je vačší alebo menší :)lebo s diskusiami cez internet a menej gramotnými to tak býva... Poznám Milana Šteca osobne, ako prvé poviem že je to veľký pán jaskyniar, čo sa týka jeho povahy, každí sme nejakí a každemu občas prasknú nervy, (aj zo systému tohto štátu, všeobecne)Počas sezony maju celkom slušnú naávštevnosť,(aj napriek článku HIKING "do JMN nechodte!"....stane sa..nemalo by sa) čo si myslím že svačí o popularite a spokojnosti, nakoľko si ešte do jaskyne musiš vyšlapať 400 výškových. Nediskutujem však o popularite či povahe Milana Šteca, ale o tom že bez neho by jaskyna (možno) neexistovala, čomu by sa mohli podriadiť aj podmienky,ušité konkrétne na jaskyne na slovensku. Samozrejme sa však netreba čudovať, že štátu ako takému nejde o dobro v prospech ľudí či dokonca nemajetného jednotlivca, na to sme si už zvykli (teda aspon ja)a ak sa s tým nič neurobí, tak to bude vyzerať aj na Rainerke aj na JMN tak že im nedajú nájom, a to že v tom nechali celý svoj život si môžu napísať do životopisu, a poslať na úrad práce. to aké zmluvy uzatvorili, neviem, asi nie najoptimálnejšie, keď ich chcu vyhodiť "zo svojho"... a PS: skúste sa vžiť trošíčku do Štecovej role, a nie kydať na človeka, ktorý obetoval pre dobru vec veľmi veľa...to vie každý.

P.S.

Vo svojom prispevku som nikoho neurazil, na rozdiel od Luba. Nie som nijako zainteresovany v danej podnikatelskej lokalite ci subjekte, som proste radovy navstevnik. Nie som v nijakom kontakte s adminom, okrem toho ze vidim akym sposobom prezentuje svoje nazory. Kto cita tieto stranky, urobi si nazor sam. Opakujem, slusne som sa spytal na dovod urazania, ktore jasne porusuje pravidla hiking.sk konkretne VI. bod 2c. Je smutne, ze sam admin, ktory by mal byt etalonom slusnoti sklzava k takymto krokom. Suhlasim s tym, ze diskusia s takymto clovekom nema zmysel. Nazor si urobi kazdy sam. P.S. S anonymom na mna nechodte, nie som nim jediny ako vidite, je nas tu viac, zaujimave, ze to zacne vadit az vtedy ked clovek nema iny argument. Zhasinam svetlo, vidim, ze niektore veci sa nemenia.

Lubo

Sanco: Ano, aj v pripade Rainerky alebo akehokolvek ineho majetku statu plati rovnaky princip. Treba robit transparentne vyberove konania a ucelovo ich neobchadzat. Som hlboko presvedceny, ze je to z dlhodobeho hladiska spravne. Diskusia ku kriteriam nech sa paci, ta je na mieste.

Peto z BB

Sanco, pacit sa mi to nepaci, netusim kto do akej miery kedy uprednostnil "kamaratsafty", a v JMN som mal dobru skusenost; ale napriek vsetkemu nejako respektujem ze ta nie najstastnejsia legislativa o vyberovych konaniach bola v SR prijata. M.i. aj preto, ze mnoji najomcovia statneho majetku sa zacali spravat tak, ako keby ten majetok bol ich (pre istotu: rozhodne nemyslim P. Petrasa). Ta cast solidnych najomcov si to teraz bohuzial zlizne za tych "rozdrapenych". Verim ze budu predlzene najomne zmluvy vsetkym najomcom, ktori si svoju pracu robili solidne, nerozdrapovali sa, a naopak sa spravali slusne ku klientele, uradnikom atd. Pocnuc P. Petrasom a Rainerkou. Sudruh preceda je populista, nedovoli si kvoli takymto pre SMER, a.s. malym nevynosnym prevadzkam riskovat protiakcie, kde som presvedceny ze za P. Petrasa by bolo dost ludi ochotnych podpisovat peticiu ci nejaky oprav. prostriedok a pod. Vid aj kolko ludi uz podpisalo formalne aj obsahovo dost neprofesionalnu peticiu na internete v prospech Petrasa este pred vyber. konanim (inac aj vratane mna, napriek zlemu dojmu z formy) - link som verim poslal na patricne forum.

Sanco

citujem Luba a dovolil som si zmeniť meno a predmet nájmu " Pri vsetkej ucte k Petrasovi, jeho praci a zasluham, nie je na skodu obcas pripomenut, ze ta útulňa nie je jeho majetok. Ze podnika a vraza svoje peniaze a energiu do cudzieho vie predsa od zaciatku. Dlhorocne fungoval, tak ako mnoho inych v podobnej situacii, na kamaratsaftoch s uradnikmi. Vztahy treba vycisti, urcit transparentne podmienky a najomcu vysutazit. V podmienkach treba dbat na to, aby uchadzac mal potrebnu kvalifikaciu a skusenosti. Pri dobrom nastaveni to pomoze aj jemu. " Aj toto sa vám páči? Nuž a k tomu PS sa nevyjadrujem, bo z toho neskutočne cítiť osobnú zainteresovanosť ...

+Iko+

Lubo poznáš to, že najlepšie sa skrýva anonym. Tak s takým človekom nemá význam sa baviť. A tvoj príspevok je pravdivý.

Lubo

Tvoje meno s obsahom tvojho prispevku ma velmi vela. Nevidim dovod diskutovat s anonymom.

P.S.

Ubezpecujem ta, ze moje meno nema s obsahom prispevku nic spolocne. Tak sa bavme o tom obsahu.
Mimochodom, tvoje "viac nez dost" skusenosti, nestojis si za nimi natolko, aby si ich zverejnil? S urazkami na adresu druheho cloveka si zacal ty, je na tebe to vysvetlit, nez pozadovat cokolvek od druhych, nemyslis?

Lubo

Anonym, ubezpecujem ta, ze skusenosti aj informacii mam viac nez dost.
Mimochodom, za svojim prispevkom si nestojis natolko, aby si sa bol pod neho ochotny aj podpisat?

P.S.

Nazvat niekoho "hulvatom a alkoholikom" v style jedna pani povedala, bez konkretnej skusenosti je trapne a nedostojne. Ak mas Lubo konkretny poznatok, podel sa s nim, potencialny navstevnik sa rad dozvie pozitivne aj negativne hodnotenia - ale konkretne! Ak z teba vravi len nestravitelne urazena jesitnost skrz skusenost spred niekolkych rokov, trapne spracovana svojho casu do podoby clanku, tak si podobne zovseobecnovania a urazky odpust, viz. pravidla spravania na tomto webe, ktore by si si snad mohol pamatat. Vdaka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov