Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma vkladanie fotiek ......

Diskusná téma vkladanie fotiek ......

ako vložiť fotku aby sa zachovala jej ostrosť?

Adina

Pre Luba ... TherionN sa nakoniec "preklikal" a vložil fotku tam, kde patrí ...

TherioN
  1. apríla ráno na Donovalských lúkach, na pozadí masív Krížnej
Honza286

Martin Štefko: Při takovém zmenšení fotky máš dvě volby - ponechat detaily, pak se kvalita fotky zhorší vždy nebo obětovat detaily, pak je ta obrazová kvalita ucházející. A jestli doostříš na dvakrát či na pětkrát, na výsledek až takový vliv nemá. Tento problém nenastává až tak u kompaktů a EVF (malý snímač = méně detailů), ale je znatelný už u klasických zrcadlovek, to nemluvím o full-frame:)

Peter61

U fotografií některých autorů alespoň ta menší velikost vkládaných fotografií už dosti znatelně zakryje slabou invenci autora a nedostatky v komposici záběrů.

Martin Štefko

Skús, ja to ešte neovládam, aj môj počítač mi nejde ako by mal. Rámček vynechaj, hiking je bezrámčekový :)

Martin Štefko

Pripojím návod od známej:
Podstata zmenšovania je v tom, že zmenšuješ na trikrát, je jedno v akom programe pracuješ. Čiže máš napr. obrázok vo veľkosti 4272 x 2848, všímam si dlhšiu stranu a zmenšujem ho nasledovne: najprv si dám 3000 x....., doostrím s citom, potom si dám 1700 x......zase doostrím, zvyknem robiť rámčeky (ja som rámčeková!), potom zistím ako mám veľký obrázok, zvyčajne sa mi zväčší na cca nad 2000 pix, tak si nastavím na požadovaných 980 pix, ak je potrebné doostrím zase (niekedy je potrebné 100 = doostrenie, niekedy menej ako 50%!). Potom si zadaám: uložiť pre web použitie, kde mám nastavené 300 kb (pôvodne bolo 200), dám OK alebo podľa programu a uloží mi to kam potrebujem a s potrebnou veľkosťou.
Samozrejme všetko robím na kópii, nie originály, aby mi niečo zostalo ak by som to zvrzala, čo sa málokedy stáva.

Tidoj

Keby sa to dalo, ja sa hlásim, že som za.

Honza286

Nebylo by do budoucna možno zvětšit velikost vkládaných fotografií na max. rozměr 1000 (1 050) pixelů? Přece jen komprese z velikosti větší strany cca 3800 pixelů (běžná velikost fotek u dnešních digitálů) na 700 pixelů se na kvalitách fotografií podepíše už dosti znatelně.

Adushka

Borisss, nie je mi jasne, co chces urobit. Chces pridat fotku k clanku o utulni? Alebo chces pridat fotku do galerie, aby sa zobrazovala v mape po zadani gps suradnic?

Ak totiz chces pridat fotky k clanku, tak toto vie urobit len redakcia, preto sa treba obratit tam (redakcia@hiking.sk), fotky musia byt v nasobkoch 4 a mali by zobrazovat nieco, co na fotkach v clanku nie je, alebo nieco, co nie je zobrazene dostatocne kvalitne.

Ak chces dat len fotku do galerie, tak navod najdes tu hiking.sk/?user=photo_add, kde mozes zadat presne GPS suradnice a fotka posluzi vsetkym, ktori si zobrazia vrstvu fotky na mape.

Borisss

Ahojte, chcel by som prideť moju aktuálnu fotku k fotkám "útulňa Javorinka (malá fatra). Já som tu z toho jeleň. To kde, načo mám kliknúť? Ďakujem

Misko79

dakujem za prispevky, snad to uz bude lepsie

Forky

Misko:
tak dosotrit mozes v hocicom ako napisal merhorn.

v com si zmensoval fotku(ACDsee,Irfanview,Zoner,PS)

tam vsade ide aj doostrit.
po zmenseni samozrejme..
v anglickych verziach je to ako SHARPEN...

Merhorn

misko je uplne nepodstatne v com to kto robi, vysledok je ten isty. V podstate kazdy graficky sw, resp. trosku lepsi prehliadac umoznuje resamplovanie a nasledne napr. doostrenie

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum