Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Orlia prť (Orla Perć) zo Slovenska

Diskusná téma K článku: Orlia prť (Orla Perć) zo Slovenska

Zdolať najatraktívnejšiu zaistenú vysokohorskú trasu v Tatrách je cieľom mnohých turistov. Fakt, že sa nachádza na území poľských Tatier, dopravnú dostupnosť zo SR dosť komplikuje. Naplánovať úspešný prechod celou trasou na jeden deň je orieškom i pre skúsených vysokohorských turistov. S rovnakou úlohou som sa popasoval aj ja.

Pavel Forgáč

Neviete niekto ako to vyzerá aktuálne na Orlej prti? Či je celá prístupná a dá sa prejsť?

Peter61

Od 1 lipca do odwołania, ze względu na remont (wymiana sztucznych ułatwień) zamknięte są.

Beta

Ahojte,
zatvorené niektoré chodniki na Orlej prti:

čierny Dolina Pięciu Stawów Polskich na Kozi Wierch
čierny Kozia Dolinka – Przełączka nad Dolinką Buczynową (Żleb Kulczyńskiego oba smery)
červený Kozia Przełęcz – Kozi Wierch – Przełączka nad Dolinką Buczynową – Zadni Granat (oba smery)

Nenapísali dokedy. Budú aj ďalšie. Ak sa niekto chystá, potrebuje sledovať túto stránku:
tpn.pl/zwiedzaj

Janko hrasulko

Dnes (3.8.2017) som zdolal Orliu prt v obdobi pekelnych teplot (Poprad mal stabilne 32, BA do 40). Trvalo to 11 hodin parkovisko-parkovisko.

Casy - 4:30 zaciatok, 8:00 sedlo Zawrat, 12:00 koniec Prte, 15:30 spat na parkovisku. Vybava ako bezny turista - vysoke boty, palice, 4l vody, 2.5kg fotak atd.

Kedze trosku leziem, tak som si Prt dal bez pouzivania retazi, uchytov je vsade dost (ale rebriky a stupy som v zavislosti od situacie casto pouzil). Krasny prechod, len keby ten nastup (a hlavne zostup) nebol taky dlhy. Poranu bolo minimum ludi, vyhybanie nebol problem lebo som ich obliezol po skale :) Dost ludi v opacnom smere.

Cestou dole som stretol davy ludi uz okolo jazier, fakt cim skor vyrazit tym lepsie. Zazitkom zdar!

Greywind

Orlia Perč z Podbanského, časový itinerár: Koniec augusta, pekné počasie. O šiestej ráno vychádzam z parkoviska na Podbanskom, cca o siedmej odkladám bicykel do lesa za Liptovským košiarom a pešo pokračujem do Hladkého sedla. Okolo ôsmej zostupujem neznačkovaným chodníkom na poľskú stranu a ďalej modrou značkou do sedla Zawrat. Odtiaľ okolo deviatej nastupujem na Orliu Perč. K Zadným Granátom je cesta bez davov. úsek medzi Granátmi a sedlom Kryzne je obsadený aj turistami idúcimi opačným smerom. na sedle Kryzne som cca 12.30. Nepríjemný zostup späť na modrú značku, krátky odpočinok pri s pohľaom na malebné Polskie stawy a o 14.30 späť na Hladkom sedle. Odtiaľ zostup dolinou k bicyklu a o stvrtej popoludní už na parkovisku v Podbanskom pri aute. Celý okrum cca 10 hodín, celkové prevýšenie cca 2800 metrov.

Sepp

marcel.c:
spomínané uzávery boli tuším len aprílový žart.Niekto iný to už spomínal v inom vlákne.
Na stránke TPN som našiel info o poškodenom chodníku zo Szpiglasowej Przełęczy do Doliny Pięciu Stawów Polskich poniže reťazí
tpn.pl/zwiedzaj

Marcel.c

tarazed:
Keď sa pozrieš na tú stránku bližšie, nájdeš tam informácie aj o ďalších uzáverách chodníkov - napr. na Giewont z Kuznic, na Halu Gasienicowu z Kuznic, do Doliny piecu stawow Polskich cez dolinu Roztoki. Posledné dve uzávery by znamenali, že by si sa k Orlej proti do sedla Zawrat dostal jedine cez Svinicu.
Korunu tomu nasadili údajnou uzáverou trasy Palenica Bialczanska - Morskie oko, ktorá je asfaltovou cestou takmer až k jazeru, po ktorej jazdia omnibusy.
Ja osobne mám pochybnosti o vierohodnosti údajov z tej stránky.

Martas

ano,sněhu je tam ještě dost,člověk musí velmi opatrně,super tůra,ale fakt těžká . . . byli jsme teď 16.6.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma