Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Salatín cez Bohúňovo

Diskusná téma K článku: Salatín cez Bohúňovo

Pre Ružomberčanov známy, pre širšiu verejnosť možno neznámy vrchol ležiaci v Nízkych Tatrách. Hoci sa nenachádza na ich hlavnom hrebeni, svojou majestátnosťou a výškou 1630 m n. m. tvorí k nemu vstupnú bránu smerom od Ružomberka.

Pf.69

Naopak , Salatín je určíte to krajšie čo tu máme !

FunTTomas

Salatín určite nie hnusný kopec, ale mnohých znechutí dosť náročný výstup na vrchol, ktorý vyžaduje dobrú kondičku. Pre tých, čo vedia oceniť náročnosť a strmosť Salatína isto bude na druhom konci rebríčka.

.

Najhnusnejsi kopec na ako som kedy bol.

FunTTomas

Upozorňujem, že dlhodobo je polámanými stromami zavalený krátky úsek pomedzi kosodrevinu na zelenej značke medzi rázcestníkom Úplazy a sedlom pod Malým Salatínom mapy.hiking.sk/?x=19.36293125…
Problematický úsek sa obchádza na opačnú stranu ako ukazuje smerovka (Salatín) a pomedzi kosodrevinu sa zíde na chodník, ktorý zabieha na vyhliadku pri sedle pod Malým Salatínom. Orientačné problémy môžu nastať ak idete od Salatína smerom na Úplazy, lebo obchádza nie je viditeľne vychodená.

Andomakac

funttomas:
Jasne, ja viem ze tam niekde mala byt, lenze som si nic nevsimol tak som si kracal dalej s predpokladom ze bude niekde blizko, potom sa mi uz nechcelo vracat a pri pomniku som si to supol priamo do toho strmaka cez les.

Funttomas

rossenberg: všetci, čo chodia na hiking sú fanatici do hôr. Môj e-mail je funttomas(zavinac)hiking(bodka)sk

andomakac: za dedinou na odbočke červenej a zelenej značky nie je rázcestník. Je tam iba zelená šípka myslím na elektrickom stĺpe pri drevenej podlhovastej búde (salaš ako píšeš), čo vidieť aj na mape turistickamapa.sk/?x=19.33306…. Preto som aj pridal do článku priamy odkaz na mapu. Inak je to vhodné miesto na zaparkovanie pre motorizovaných, čo robia okruh cez Hučiaky.

Andomakac

Dakujem pekne za mile ohlasy. Je to tam fakt krasne ale treba tam ist osobne, aby ste to sami videli (ty co tam este neboli :))

Este k znaceniu. Ako som spominal v clanku, nenasiel som smerovnik ktori by ma upozornil na zaciatok zelenej znacky. Preto odporucam aby ste hned za salasom odbocili do lava, revdepodobne preve tam zacina zeleny chodnik.

Rossenberg

funttomas nechaj mi dajake tvoje kontakty.lebo vydim ,ze si fanatik do hor ako ja .dikes

Steinar

ano to je perfektna trasa.len to znackovanie je na zaciatku trasy hrozne.ale ked bludite tak sa da vela veci najst.pekne jaskyne ale aj divocina,.

Sedlo

ooo, právě pod Kriváňom na polaně jsem viděl jednoho maca, krmil se tam ostružinama.

Sedlo

Posledně jsem to šel zpět do Ludrovej přes Kohůt/pokud se nepletu/ a pak po vrstevnici pod vysokým napětím dolů, protože zelená zmizela někde po tom posledním prudkém klesání před Kohůtom.

Ooo

Inac bacha na medvede, sam turista by tam ani nemal ist, radsej skupina, viem co vravim, som odtial a uz sme mali jedno dokalicenie c rodine, je ich tam ako hadov, liptov mam cely zbehany, ale pod salatinom je to spicka. Ale kopec je to super.

Jjano

Ešte k tej zelenej v Ludrovej: keď sa ide opačným smerom (teda z Lúžnej do Ludrovej), tak sa dá ísť priamo do Ludrovej (akoby po starej zelenej), keď sa vyjde z lesa na lúky nad Ludrovou, tak popri veľkom stĺpe vysokého napätia, za ním je priesek v kroví a potom cez veľkú lúku priamo do dediny (či už popri medokýši alebo je tam aj chodníková skratka napriamo). Netreba ísť tú otravnú okľuku do Ludrovskej doliny.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma