Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Útulňa Nižná Kľaková

Pencurák

Tomáš,samozrejme pridám súradnice studničky do vrstvy pramene.

Pencurák

Prameň pod Nižnou Kľakovou na žltej značke smerom ku Skalnej bráne tečie veľmi slabúčko,voda v studničke je navyše dosť mútna,na pitie vhodná len po prevarení. Pribudla nová studnička priamo pri chate Stožky na žltej značke,kde zachytili potôčik do žľabu.

Mnicky

V utorok sme sem zavitali pocas hrebenovky Rudohoria. Stretli sme tu partiu siedmich chlapov zo strednych Ciech. Pri ohniku bolo fajn, teplo a zabava :)

FunTTomas

Dusanko: lesy sa zatiaľ v Rudohorí málo farbia, ale uplynulé ranné mrazy farbeniu pomôžu, takže čoskoro tu máme farebné lístie, ak neprídu fujáky.

Dusanko

Zdravim vas, chcem sa spytat ako to teraz vyzera na muranskej planine, zacina sa uz les farbit ? A v akom stave je utulna, boli ste tam v poslednom case ? Dakujem.

Pencurák

Svaťo,som rád ,že ste si spolu so synom užili ten krásny zážitok...

Svatopluk Štěpánek

Ahoj Pencurák,
o koňoch: 23/8/15 brzo ráno sa na Studni vyrútili z lesa na mojho 10-ročného syna. Bol to nádherný pohľad, tie koníky majú zvonce, tak to bolo pekné na pohľad aj posluch.
A žiadna panika - kone su dobri tvorovia, človeka nepodupú.

Daulagiri

Prespal som tu teraz z 13/14. 9. Vcelku poriadok, na terase je nachystané aj suché drevo, vnútri aj papier, chýba návštevná kniha. Stále výdatne pršalo, ale dnu nezateká. Pozor na 2 myši alebo čo to je, sú dosť drzé :-)
P.S. ruja už začala.

Pencurák

Kedže v útulni už bolo dosť ľudí,tak sme 16.8.spali vedľa v starej maštali.Spánok v pohode,ani myši neotravujú.Len po vodu ísť,je to strašná strmina...Kone boli v ohrade asi 200m oproti útulni,odporúčam si privstať keď ich skoro ráno púšťajú z ohrady,je to nádherný pohľad.

Peter Miler

Neboj Zdenči, ak nebudú tam, tak na Veľkej lúke na ne natrafíme určite :-))

Zdenči

mám nakázané od kolegyne, doniesť fotku koní z Muránskej planiny....tak dúfam, že tam ešte v piatok na nás budú čakať :-)

Urban

Mozem len potvrdit co sa pise v prispevku nizsie a dotat ze tam momentalne pasu kone.

FunTTomas

Útulňa je v poriadku. Jedine ohnisko na verande priamo pred vstupom je dosť čudne umiestnené. Prístupný je aj vedľajší zrubový objekt bývalej maštaľky s čistou drevenou podlahou, kde sa dá lepšie vystrieť ako na krivých pričniach. Šindľová strecha na pár miestach zateká počas dažďa. Voda zo studničky smerom na Skalnú bránu sa horšie naberá, ale funguje.

Daulagiri

Šiel som okolo cez víkend, stále je to tu v dobrom stave.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma