Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Útulňa Nižná Kľaková

Diskusná téma K článku: Útulňa Nižná Kľaková

Jediná turistická útulňa na Muránskej planine, ktorú zriadila Správa Národného parku Muránska planina (NPMP). Voľne prístupná slúži okoloidúcim turistom iba pár rokov. Trávnaté priestranstvo okolo útulne je oficiálnym táboriskom podľa Návštevného poriadku NPMP.

Svatopluk Štěpánek

Daulagari, to Vám/Ti želám, ten biely neposkvrnený prašan a nikde nikto. A super správa je, že útulňa je v dobrom stave.

Daulagiri

Prespal som tu z 5./6. 2.2023, útulňa v absolútnom poriadku, strecha nová bez dier, zrejme spravená dobre, lebo vo vnútri už nebol nafúkaný žiadny sneh ako minulú zimu pred rekonštrukciou. V jednom rohu je aj malý stolík, praktické riešenie vhodné pri varení a pod. Akurát zvnútra by sa na dvere hodila ešte rúčka aby sa dali ľahšie dovierať.
Na planine bolo do 80 cm panenského prašanu a nikde nikto, úplná romantika.

TomXX

Aj by som išiel na kontrolu, už som tam dva roky nebol :)

Túlavý pes

Podlaha na verande hotová, nenároční prespia aj tam (neraz sme prespali na starej hrboľatej podlahe verandy, pokým sa tam nenaučili kadejakí experti zakladať oheň). Záchod bude premiestnený v dohľadnej dobe. Tak dúfam, že útulňa bude znova dlho a dobre slúžiť vďačným, nenáročným pocestným.

Túlavý pes

Strecha dokončená, ešte sa bude robiť nová dlážka na verande (dúfam že tam zase nejaký nerozum nebude robiť ohnisko) a pohne sa aj WC (po streche najočakávanejšia akcia :D )

Svatopluk Štěpánek

Vlk samotár Túlavému psovi.
To je dobrá správa, takže vďaka tým, čo to robia ( a platia ).
Spal som tam viac razy a strecha dosť presvitala.

Túlavý pes

Ahojte. Polovica strechy je hotová, druhá polovica budúci týždeň podľa počasia.

Daulagiri

Spal som už v kadejakých salašoch, búdach a pod., ale až takéto množstvo snehu som ešte nikdy vnútri nezažil, tak ma to dosť prekvapilo. Je to škoda.
O iniciatíve na výmenu strechy sa tu písalo už minulý rok, snáď sa to tento rok už podarí. Keďže táto útulňa je jedným z oficiálnych objektov na prespanie v NP bolo by fajn zveľadiť ju po mnohých rokoch fungovania.

Adee.e

Mato, ja som tiez riadne prekvapeny, ale to sa stava relativne bezne. I u nas, v mastalni so skridlovou strechou, tak parkrat nafukalo snehu.
Ale zastava rozum, ze dlhodobo problematicku strechu konecne neopravia, ale urobia taketo opravne zasahy do zariadenia, co je samo o sebe super, ale moze vyjst nazmar...

Daulagiri

Spal som tu z 8. na 9. 2. 2022.
V útulni je kompletne nová dvojposchodová pričňa, takže kapacita nocľažníkov sa trochu navýšila. Ale strecha je stále stará a vo vnútri ma prekvapilo množstvo snehu. Po otvorení bol pred dverami veľký závej a sneh bol čiastočne aj na dolnej prični. Horná pričňa bola kompletne zasnežená a nepoužiteľná. Keby som to nevidel na vlastné oči neuverím že dovnútra dokáže nafúkať toľko snehu.
Veľké diery sú hlavne medzi štítom a strechou a pár ich je aj v streche. Nutne by už potrebovali zapchať (resp. prerobiť celú strechu), lebo takto budú celé prične len zbytočne vlhnúť keď sa to začne topiť. Na novú strechu je najvyšší čas.

Mahe

28.8.2021- nechal som pri dverách pár drobnosti pre nocľažníkov, hádam sa zídu.
(a neutečú..)

PS
noriky sa pasú pod Sivákovou

Roderik

Spali sme tu jednu noc pred pár dňami pri šlapačke cez Muránsku planinu ,strecha stále stará ,voda v prameni tiekla ...

PaliT

Ponúkali sme, že tú strechu opravíme, ale dostal som info, že už majú partiu, ktorá to po zídení snehu spraví. Ak to naozaj urobia, tak super. Ak sa to zas na niečom zasekne, sme pripravení sa toho ujať. Ale takto môžeme otočiť pozornosť na iné veci.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma