Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Salaš Krátka

Diskusná téma K článku: Salaš Krátka

Pohorie Veľká Fatra je azda viac ako ktorékoľvek iné pohorie na Slovensku známe svojimi „alternatívnymi“ možnosti prespania počas jej návštevy. Niektoré objekty sú turistom plne prístupné počas celej sezóny, tie ďalšie len počas zimných mesiacov v dobe, kedy sa v týchto oblastiach neprevádzkuje pastva oviec. Jedným z tých turistom dostupných počas celého roka je aj salaš Krátka.

Funttomas

merhorn, tento Silvester si strávil na salaši Krátka? Lebo som z Krížnej videl o polnoci ohňostroj kdesi od Mogúr alebo Krátkej.

Bulat

pekny clánok aj pekna fotodokumentacia okolia, hodí sa vediet pri potulkách VF.

Merhorn

Hehe nie nie tomas, tento silvester som sstravil na Martinskych holiach :) Ale kamarati boli nie na Kratkej ale kusok od neho na salasi Magury.

Lukas

Funttomas, kedy si z Krížnej odchádzal? Ja som vyliezol na Ostredok až 0:50 a práve som videl odchádzať svetielko z vrcholu na Líšku. Nebol si to ty?
Okolo salaša Magury sme išli včera na obed dolu a posádka sa práve prebúdzala :)

Funttomas

lukas: na Krížnu sme išli 7 z Tureckej. Z vrchu sme odchádzali niečo pred jednou. Hore sme stretli ešte dvoch chalanov na snežniciach. Schádzali chvíľu pred nami späť do Rybieho.

Bobo7

boli sme tam vcera...trepali sme sa tam so spacakmi a vobec komplet vybavou, takze nas vobec nepotesilo, ze tento salas ako aj salas kusok od neho je paradne zabedneny krasnymi ocelovymi hasprami a novymi zamkami...jedina pristupna utulna v okoli Borisova je teraz jedna zo sestriciek, ta smradlavejsia a zdevastovanejsia samozrejme....

zaujimal by ma status tychto salasov, ci su definovane niekde ako utulne, lebo pochybujem, ze ich uzamknutie ma na svedomi ich majitel ak vobec niekto taky je a ci na to vobec niekto ma pravo....obvinovat zatial nikoho nejdem, ale uz na Kralovej studni nam bolo chatarom (vypadal tak :) naznacene, ze prespat sa da len na Borisove a pod Suchym vrchom a to ze niekto vyzamyka vsetky utulne v okoli platenej chaty o niecom svedci...

Merhorn

Si si isty, ze je bobo salas kratka zamknuta? viem, ze magury boli otvorene na silvestra a toto tiez, takze ma to fakt prekvapuje. No cez den spravim par telefonatov a prinesiem co najcestversie info pre vas. uf

Merhorn

Ja som spal na kratkej teraz uz neviem ci to bolo zaciatkom decembra, alebo koncom novembra. amagury boli samozrejme otvorene tiez plus koniarky tak isto o vsetkych tychto napisem clanocek, len mi dajte chvilku cas.

Bobo7

kua, jasne ze to nie je kratka :)) som si pomylil, som len podla obrazku kukal...

lubo mozes ten moj prispevok zmazat??? idem najst ten spravny salas

Bobo7

jedna sa skratka o dva salase pri Borisove, ten jeden co je s takou terasou, (tiez je tak pod kopcekom a pod stromami, ma zmiatol obrazok) a druhy tu je oznaceny ako Salas pod Ploskou....

Bobo7

no tak ten salas s tou krytou terasou tu na hikingu nemozem najst, takze necham debatu zatial tu, pripadne to niekto niekam presunte ak viete :)

Merhorn

Myslis salas pod Ploskou a salas sestricky, ano oba su tu pisane. Sestricky su uz dlhsie zavrete, od leta minuleho roka, teda predminuleho a salas pod ploskou je od konca leta minuleho roka zavrety.
Bobo ak si nie si isty, tak kukni mas tam aj odkaz na mapy kde ti krizik ukaze kde sa nachadza ten ktory objekt.

Bobo7

nie nemyslim sestricky, to ze zo sestriciek je otvorena len jedna, to viem, ale nemyslel som, ze je v takomto stave a teda prakticky nepouzitelna...som myslel ze bude pristupne podkrovie tej vacsej, uzamknutej...

smerom od Salasa pod Ploskou k Borisovu je po 100m dalsi salas, zpolovice ho tvori kryte priestranstvo s lavickami....o nom tu na hikingu clanok nie je...

Merhorn

Ah ano, ale je bobo, to nie je salas skor len taky zrub a je opisany aspon trosku v clanku o slasi pod ploskou
tento objekt nebol nikdy otvoreny ako si spominam, no viem,ze pred mojimi vlastnymi ocami tie koliky drziace zavory taky chalani vedeli vysunut a dostali sa dnu. :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum