Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Košíc do Prešova

Diskusná téma K článku: Z Košíc do Prešova

Prepraviť sa z jednej metropoly východu do druhej je možné rôznymi spôsobmi. Autom, vlakom, autobusom alebo mestskou hromadnou dopravou. Ak sa vám posledná možnosť zdá zaujímavá, tak si pripravte 2 lístky na MHD, turistické topánky a deň voľného času. My sme túto trasu museli pre nepriazeň terénu absolvovať na dvakrát – prvá časť je z konca zimy a druhá z prelomu jari a leta.

Axel

Len v pohori Cierna hora je zaznamenanych 60 jaskyn. Spominana prezentacia je "vycucom" diplomovej prace p.Kosca a je to pre jaskyniara zaujimave citanie. Odbocka je pred dosiahnutim koty "vysoky vrch" a je dobre viditelna. Aj relief v danom mieste naznacuje vyskyt krasovych foriem. Jaskyne su to malicke a vstup je zakazany ;-)

Nenapadny

To Marian: napis do vyhladavaca v googli: kosco.ppt. Myslim ze tato prezentacia ti celkom dobre odpovie na tvoje otazky o jaskyniach resp. dierach v okoli KE. Vela stastia pri hladani :)

Jeffer

uff... ja si to presne nepamatam (aspon nie podla mapy a najblizsie budem v ke asi az na vianoce). odbocuje sa niekde pri kote "Biela skala" doprava (v smere od Ke na sedlo Repy). a ide sa mierne proti smeru traverzom po svahu. bohuzial presnejsie to neviem. ocakavam, ze sa budem v okoli pohybovat az bude stefanska kralova studna (26.12. - akcia KST)

Nenapadny

v mape VKU c. 136 Volovske vrchy - Kosice mas niektore zaznacene

Marian

Jaskyne?.. o to som este nepocul.. mozes o nich nieco napisat? kde presne su, ake velke, da sa do nich vojst atd..

Jeffer

tak tuto trasu poznam len v useku (cermel)-kavecany-kysak. pekny les, pekne vyhlady od kavecian aj z basty.

pekne je zastavit sa este pred repami na jaskyniach (na jednom uzkom mieste odbocuje chodnicek do prava a je tam par jaskyn).

podla sipok sa hrad sokol hlada dobre, naslepo je to horsie.

velmi zabavne je modre znacenie na obisovske zamcisko - niekto tam vytvoril zaujimavu zmat bielych a modrych pruhov (pricom biele sa postupne menia na belase)

PeterS

Pekný článok. Axel, v stopách snežníc sa ide ťažko, po rovine sa v nich "bežkuje" a dole kopcom zbieha.

Tono

V opisovanom kraji som ja velmi casto tulal. Tura sa da spestrit navstevou hradov-hradkov Sokol, Kysak, Obisovce. Ich presnu lokalizaciu najdete na
hrady.sk$ret
zamky.sk$ret
wwww.pamiatky.net
varak.hu$ret
ale aj navstevou hradiska nad Obisovcani v polohe Straza /na mape ho lokalizujete ako vrch Straza/.
Velmi dobry clanok...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma