Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Poľanou

Diskusná téma K článku: Poľanou

Pohorie Poľana a Slovenské rudohorie sú moje najobľúbenejšie miesta, kam sa chodievam túlať. V hlbokých horách málokedy stretnem ľudí. Z viacerých vrcholov ma vždy očarujú krásne a ďaleké výhľady. Tak tomu bolo aj v novembri roku 2008, keď som opäť zavítal do tohto kraja. Ako som putoval a čo som prežil, o tom bude môj nasledujúci článok.

Mivym

Pekný článok a ešte krajšia turistika.Na Polane som bol v roku 2006 týždeň,tak sme pochodili čo sa dalo.

Muska

my sme robili prechod Tlstý javor - Brusno cca mesiac skôr a vyšlo rovnaké inverzné počasie.. Čo dodať paráda! Pekný článok + kopec pekných záberov z môjho obľúbeného kraja!

Cyro

Krasna krajina, krasna tura, super clanok. A uz sa do tychto koncin konecne musim vybrat...

Priesil

Servus Tonko. Dlho sa neozves a potom takto krasne prekvapis. No niet co dodat.

Godman

Pocasie ako na objednavku. Neviem, ci je to instinkt, dlhodobe sledovanie a priprava alebo aj kusok stastia.
Ale aspon sa mozeme potesit aj my, ktori sme to prave vtedy nepresli.
Inak Lom nad Rimavicou bol prechodovou lokalitou mojho putovania Veporkami pred takmer dvomi rokmi, da sa tam fajn prespat v skole v prirode. A v spominanej krcmicke som aj ja lavicu zahrieval.

MisoB

Clanok aj fotecky su riadnou navnadou na tulacku tym krajom... bol som v tych koncinach veeelmi davno.

Daulagiri

Prvá veta tohto článku sa pomaly ale isto stáva príznačná aj pre mňa.
Článok je úžasný, hneď úvodná fotografia ma prinútila naň kliknúť a začítať sa. Popri tom som spomínal na svoje 3 návštevy Poľany a dojmy z nich sú presne ako tvoje Tóno. Rudohorie je kraj ktorý nemá na Slovensku obdobu.
Fotky sú nádherné, prechádzal som ich veľmi pomaličky.
Na záver musím povedať že som dostal veľkú chuť ísť tam na návštevu (takže jednu tútu na túto jeseň mám už naplánovanú :-)
PARÁDNY ČLÁNOK.....

Boro

Tóno, stále a stále ma uisťuješ, že máš nejakú tajnú dohodu a počasím. nemohol by si p, aspoň pre klud mojej duše, raz začať článok vetou: Počasie nestálo za nič a vôbec sa nedalo fotiť a ani nič vidieť? .

Boro

Tóno, tá neznáma modrá môže byť len tá, čo si po nej prišiel Od Záhorskej skaly) Kolko si toho , ty beťár, vypil na Poľane?

Pampeliška

nevidel si v tom altánku napísané uhlíkom 3D+M? naše iniciály, keď sme tade šli prechod bb - snohy (pod poľanou lazy hriňovské).. a na kopcoch pri tok prakovitom hríbiku máme foto :) peknú prechádzku si si dal, si ma namotal.. ja sa teším, kedy po zime a skúškovom konečne vyletím do lesa..

KarolM

Pekný popis, krásne fotky. Poľana je veľmi pekné, tiché a pomerne zachovalé pohorie. Okrem peších túr takmer v pralesovitom hrebeni Poľany poskytuje mimoriadne dobré podmienky pre cykloturistiku. Jednoducho: “Pod Poľanou, radosť šliapať do pedálov.” V novembri 2008 (4.-5.11.) sme tiež navštívili Poľanu. Šli sme na bicykloch Okruh okolo Poľany. Počasie bolo letné, pekne bolo aj v dolinách, spali sme na Chate pod Hrbom, celková podpolianska atmosféra výborná (viac o tom bude v najbližšom časopise Treking č.5/2008 treking.cz/…/novecislo.htm ). Kto má rád prírodu, oblejšie kopce a ticho, pre toho je Poľana ako stvorená.

Tono

Ahojte vsetci!
Dakujem za pozitivne ohlasy k clanku. Je to presne tak, ako to spominate. Polana je uzasna, kazdy si tu najde to svoje "NAJ".
Vsetkym dakujem a prajem vela krasnych tur.
Tono

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma