Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Beskydy: Rycierky - Rycerka

Diskusná téma K článku: Beskydy: Rycierky - Rycerka

Nedávno mi rakúsky známy poďakoval za pekné fotky zo slovenských kopcov a pahorkov. Trochu ma to zaskočilo, ale aj pobavilo. Aj čosi v nás sa často uškŕňa nad horami našich susedov - samozrejme s výnimkou alpskej republiky. Niekedy však stačí prejsť cez hraničný hrebeň a zistíme, že u susedov je síce horstvo nižšie, ale možno aj malebnejšie ako u nás.

Muki

Chcem sa tam 28.XII. rozlúčit zo starým rokom.Rýchlik Excelsior má ráno v Čadci prípoj do Vychylovky,ak IDOS neklame.Potom sedlo Przysłop a pentlička okolo Rycerzowej.Rád tam nebudu sám. Třinec.Dakujem,a zdravím všetkých Hikingerov.sk

Dušan Šrenkel

Keď som tadiaľ išiel v lete, tak neďaleho sedla pod Priehybkom po červenej TZT smerom na Raču je smerová tabuľka so žltou miestnou turistickou značkou smerom na Vychylovku. Vedie po zvážnici len na jednom mieste bola rúbaň a tá zvážnica bola rozbitá.

Muki

Kdo zná hrebeň? Ide zíst zo sedla Pod Baňou - za Przegibkom na slovenskú stranu? V tom mieste bol prechod do Vychylovky,akási cesta tam asi bude,nie je po novému značená?Zná to tam niekto? Prosím o kontakt na @. Veselé vánoce,vše dobré do roku 2013 z Třince.

Dušan Šrenkel

Pre honzu aj ostatných: Modrá pohraničná TZT od Skalitého po Raču je zrušená a nahrádza ju poľská červená.

Psyloo

Presne, je to Beskid Mały. Aj na fotke "zaostrene na Zywiec" mala by byt Rajcza namiesto Zywca.Zywiec je o dost vacsi;-)

IvanB

Paráda, pekná túra. Len tá panoráma Nízkych Beskýd z Bendoszky mi tam nesedí, lebo tie odtiaľ určite nevidieť - veď sú východne od Bardejova. Nemali to byť náhodou Malé Beskydy alias Beskid Mały severne od Živca?

Honza286

To Peter Straka: Zase si nemyslím, že je ten rozdíl až tak výrazný, pro Slezskou aglomerací jsou domovské hory hlavně Slezské Beskydy. Ono se ta návštěvnost Kysuckých Beskyd moc nezlepší, dokud nebude to značení a cesty na trošku vyšší úrovni, opravdu málokomu se chce prodírat třeba metrovým maliním apod. Ale podobné je to i v jiných slovenských pohořích (napadá mě modrá značka z Lucbohně na Šiprúňské sedlo).

Peter Straka

Ďakujem za príspevky. Boro: Ľahko sa mi zatúľalo, keď všetky výdavky v zlotych prebrala na seba Honorata:) K téme značenia: Beskyd Žiwiecky je z hľadiska obrovského Poľska a dostupnosti z obrovských aglomerácií v Sliezsku významnejšou oblasťou turizmu ako Kysucké Beskydy v rámci Slovenska. Nebyť turistického strediska v Oščadnici väčšina našincov ani netuší kde to je.
Militantnú obranu poľskej hranice som zažil v lete 1986 v Krkonošiach. Cez Sněžku stál špalier poľských pohraničníkov, ktorí bránili prechodu na poľskú stranu (napr. kvôli výhľadu). Podobne aj na každej odbočke z hrebeňa do Poľska. Dobre, že je to už za nami...

Honza286

To, že je v Kysuckých Beskydech lépe chodit po polských značkách, mě vůbec nepřekvapuje, stačilo mi absolvovat před pár lety túru Serafínov - Velká Rača, kdy slovenskou cestu snad ani jako značenou nazvat nešlo a i o té cestě se dalo místy silně pochybovat.

MatusM

Ej, pekná túra, dal by som sa nahovoriť, či už pešo, bikom, alebo na lyžiach.. So záujmom som si roloval na mape. Srandovný cestný uzlík pri Milowke :)

turistickamapa.sk/?zoom=14…

Jnezky

Prima článok.

Na schronisko Przegibek mam zaujímavé spomienky z dob, keď odbočiť z hrebeňovky do PL bolo chápané ako ilegálne prekročenie hranice. Frajerina, skočiť si na "herbatú" do PL sa nám skoro neoplatila, keď nás prenásledovali polskí pohraničiari na motorke. Dve hodiny sme ležali v čučoridči aby nás nikto nevidel a až za súmraku sme sa vracali na hranicu a do vtedajšej ČSFR.

Rudiger

Tá Rycierova hora ma sklamala, myslel som si že to je krajší kopec a s výhľadmi :(

Psyloo

Adi, ta ovecka bola skoro ako plysak;-)

Inak z toho kopca (Bendoszka) za normalnej viditelnosti mozna dovidiet: Moravsko-sliezske Beskydy s Lysou Horou, malofatransky Klak, Martinky, Kysuce s Ladonhorou, cely hreben krivanskej Malej Fatry, V.Choc a Chocske vrchy, Nizke Tatry (Chochulie a Prasivu), Pilsko, Babiu Horu, Zivecke Beskydy, Sliezske Beskydy a cast Vysokych a Zapadnych Tatrier.

Rudiger - za krajsimi vyhladmi treba ist na Malu Rycierovu.

Rudiger

Tá Rycierova hora ma sklamala, myslel som si že to je krajší kopec a s výhľadmi :(

Paso24paso

cez leto na bikoch je to super trasa. Z Velkej Race az do Vychylovky- narovny teren ale zato krasna tura. a este ked zacne prsat:)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma