Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Salaš pod Panskou hoľou

Diskusná téma K článku: Salaš pod Panskou hoľou

Počas mojich potuliek v severovýchodnej časti Nízkych Tatier som v oblasti Liptovskej Tepličky objavil tri zrubové stavby, kde sa dá prenocovať. Dve z nich, búdu pod Doštiankou a búdu nad Liptovskou Tepličkou, som na Hiking.sk už opísal a teraz vám prinášam opis poslednej. V tomto prípade nepôjde o samostatne stojacu búdu, ale o súbor stavieb, ktoré v minulosti pravdepodobne plnili funkciu salaša pod Panskou hoľou.

Sona

Je v dobrom stave, bola som tu pred par dnami. Ohnisko funkcne, strecha a steny tesnia, stare sedacky z aut, bez odpadkov. Teda tie boli pozbierane vo vrecku. Dvere sa zatvaraju na retiazku.

PatrikSlanina

Ahojte, a spomínaný salaš je ešte v použiteľnom stave ? Ďakujem

Salatin

Včera som robil hrebeň cez Panskú hoľu (krásny kraj). Búda v článku označená ako "Búda II" je už spadnutá a dávno neslúži svojmu účelu. Plechový hangár oproti ešte stojí, ale bolo to tam poriadne rozbahnené od pasúceho sa dobytku. Možno využiť búdu vedľa plechového hangáru. Ďalšia koliba sa nachádza hneď pri lyžiarskom vleku na chodník. Je tam aj novopostavený posed, ale bol zamknutý. Ďalšie možnosti cestou do sedla Doštianka som nevidel.

Possum

Bol som v lete 2016 - POZOR!!! V lete su tam pastieri krav. Pouzitelne iba mimo sezony.

Ale vsade naoolo su fantasticke polovnicke posedy, ktore mozu posluzit.

FunTTomas
    1. sme boli na Panskej holi a búda č. 1 je v poriadku, dokonca vo vnútri sú nachystané kmene dreva, ale na kúrenie je potrebné doniesť si pílu a sekeru a narobiť vhodné palivo. Búda č. 2 je v schátranom stave s deravou strechou a vo vnútri je nahádzaný neporiadok stavebného charakteru.
Adushka

Tono, super, tiez tieto tipy vyuzijem, ako zlezie sneh, tak s Matusom planujeme tulacku tymto krajom :)

Tono

Ahoj Cyro, v dohladnej dobe sa chystam napisat aj clanok o ture v tejto casti NT. Verim ze tiez pomoze...

Cyro

Clanok ako na moju objednavku... V lete sa chystam trochu presnorit severnu cast NT a toto sa mi vazne hodi. Vdaka Tono...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma