Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Garmont Dragontail

Diskusná téma Garmont Dragontail

ahojte,ma niekto skusenosti s botami Garmont Dragontail?/myslim ten posledny typ/planujem ich kupu, ale este zvazujem medzi Scarpa Zen a La Sportiva Trango Light Low. Dufam ze sa niekto najde kto poradi. Vopred dik.

Leo

Ahojte. Máte niekto skúsenosti s polovičnými Scarpa Zodiac? Uvažujem nad nimi pre jar až jeseň do relatívne suchého prostredia a na výstupy na VHT i ferraty. Vopred vďaka každému za radu. Pekné dni a hore zdar!????

Sanc0

Mam La Sportiva Bouder X vyse dvoch rokov. Super topanka, uz pri skusani v obchode ma ocarila, taka prijemna meka samochodka. Nosim ich v kuse a vsade. Podrazka na pate je uz zodrata hladam alternativu za ne. Dnes som skusal Garmont Dragontail ale je taka tuha neohrabana oproti La Sportivam. Skusim este Salewa MTN Trainer, aj ked s Firetailami som mal zlu skusenost, praskala obsazka a reklamaciu mi uznali az na 2hy krat.

Dorka

Čauko, má niekto skúsenosti s Garmont Vetta MNT GTX alebo La Sportiva Boulder X Mid GTX? ;) ;) dikes

In Nomine Noctis

zdravicko, mam tieto zazraky nieco okolo pol roka a nemozem povedat krive slovo, na skale v tatrach drzia ako prilepene, ale ako uz ktosi kdesi pisal, na mokrej skale mavam obcas problemy ale nic tragicke, na lightove tury ideal makka a lahka bota s paradnou prilinavostou, mam GTX verziu...

Wigi

Dnesna skusenost s dragontailami: bol som v jednom restauracnom zariadeni a sakramentsky som sa tam smykal na dlazdiciach :D som myslel, ze ani neodidem odtial. Dazd, mokra podrazka a leskle dlazdice teda nie su dobra kombinacia.

Tomaash

Mne sa teda na dlhsie pochody osvedcila lahka makka vzdusna teniska...

Vrana

Ops tak som kecal, pozrel som fotky a v tej VF som mal ine Garmont tenisky ;-) Ale Dragonoch chodievam v lete skoro vsade (do kopcov).

Specializovane modely neviem, nemam prehlad. To nech poradia stovkari.

Misjak

Vďaka za vaše skúsenosti. Z dialkových pochodov (50 a viac) sa mi osvedčilo, že lepšia je tvrdšia podrážka ako teniskoidná, preto zvažujem tieto topánky. Už som ich skúšal v obchode a celkom si ich viem predstaviť na moje zámery, ale ešte niečo preskúšam. Vrana dve doplnenia: po tých 50 km vo Fatrách by si si ich dal na druhý deň na cestu do práce? poraď nejaké špecializované modely?

Stanley.sk

Ako pise tomaash.. na bezne chodenie su pritvrde. Mozno by pomohla nejaka (gelova?) vlozka. Ale zase velmi dobre drzia na skale. Povedal by som, ze idealne vyuzitie je na feraty. Tam by som ich odporucil..

Vrana

Mam ich, slusne univerzalne botky. Da sa v nich chodit do roboty, prejst 50 km za den vo Fatrach, idealne su ako pisal tomaash ako pristupove botky pod Tatranske steny.

Mal som ich aj na pretekoch v sportovom trekingu. Ale ci su ta najlepsia alternativa na etapove treky, to asi nie su dost tvrde. Tam by som volil specializovany model.

Tomaash

Dragontaily nie su vhodne na nejake serioznejsie chodenie, je to skor tak na ferraty. Na vaznejsie lezenie to tiez nie je.
Na turistiku su pritvrde, na cokolvek ine primakke. Problem je medzipodosva (ci ako sa to vola, vrstva medzi vibram gumou a samotnou topankou) z nejakeho tvrdsieho penoveho materialu, ale nie dost tvrdeho - nieco ako hutnejsia EVA, ktora sa po case zacne rozpadavat. Na serioznejsie lezenie to aspon pre mna tiez nie je, kedze ta EVA sa pri zatazeni lahko ohyba a meni tvar, cize sa zosmyknes. Mal som ich a bol som rad, ked som ich pomerne rychlo znicil.
Podla mna su vhodne tak na ferraty a tatranske pristupy pod stenu, kym sa prezujes do lezeciek. Na dlhsie chodenie je lepsie vybrat si nieco z lahkych trailovych tenisiek.

Wigi

Garmont Dragontail nie uplne najnovsi typ mam asi 3 tyzdne, zatial som absolvoval len kratke vychadzky. Su celkom pohodlnne, aj ked asi by som potreboval o pol cisla mensie. Maju hrubsiu podrazku, takze v nich nema clovek nejaky extra cit s podlozkou. Pri skalnatom terene skor vyhoda, nebudu boliet chodidla. Neviem ci je to sposobene tou velkostou, alebo tvrdou podrazkou, ale topanky musim mat zaviazane na doraz, pretoze maju tendenciu sa vyzuvat na pate. V obchode som skusal aj novy model a pocitovo sa mi zdala na novych este hrubsia podrazka, ale pri porovnani boli rovnake. Zatial som na tieto tenisky pocul len chvalu od znamych, to ma presvedcilo. Keby som si mal vybrat znova, asi by som siel do maksej podrazky, nejake salomony.

Misjak

Prosím, má niekto skúsenosti s týmito Garmontmi? Hlavne, čo sa týka komfortu nosenia - plánujem si ich totiž kúpiť na etapový trek s dávkami tak 40 km denne s ľahkým batohom. Ale daje aj iné + a -
Ďakujééém.

Travertín

No Ja mam La Sportiva Trango Light Low a som spokojny. Nosia sa velmi dobre. Kupoval som ich s tym, ze chcem co najlahsiu obuv, uz pri kupe ma predajca varoval, ze nie su velmi do dazda, nakolko nemaju membranu. Raz som sa vsak ocitol v situacii, ked sa inak nedalo a musel som ist v intenzivnom dazdi. V suchu som vydrzal asi o 3 hodiny dlhsie, ako kamarat, co mal iba obycajne "botasky". Vyuzivam ich od jari do jesene.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov