Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zasnežený hrebeň Vihorlatských vrchov

Diskusná téma K článku: Zasnežený hrebeň Vihorlatských vrchov

Putovanie hrebeňom vihorlatských vrchov je zážitkom aj v lete, ale keď sa k tomu pridá snehová krása, nesmierne ticho, pokoj- kto to ešte neskúsil a trúfa si, nech sa vydá na cestu. Dostupnosť východiskového miesta je pomerne dobrá. Málokde na Slovensku sú zachovalé lesy - možno ešte susedné Poloniny, preto je tu ešte šanca ich navštíviť kúsok od Sninského kameňa. Práve plnosť Vihorlatských vrchov - plnosť na miesta, kde sa nedá nezastaviť - pralesy, morské oká, Sninský kameň a pod. ma vedú stále znova do ich vnútra.

Jano-hyspan

Teraz keď som videl ako freehikery, čo idú výlučne mimo značky( alebo tam kde je práve uzávera) spôsobili smrť 15 kamzíkov, si vravím, že niektoré miesta predsa len nechám nedotknuté svojou labou. Ale tiež sa rád túlam krížom-krážom, nakoniec týždeň pred Silvetrom 2008 sme boli na Vihorlate spolu.

Joffre

zdravim,
keby niekto chcel, rad mu urobim v lete po celom Vihorlate sprievodcu, mam to cele prechodene krizom krazom nielen po tur. chodnikoch..

Jano-Hyspan

Ahoj, nové značenie sú asi plnohodnotné. Skôr spríjemňujú cestu na hrebeň tým, že uhýbajú z afsfaltu a vedú okolo studničiek. Po nejakom kilometri sa zase vracajú na modrú smerom na hrebeň. Žltá, ktorá začína na modrej už za Sninskými rybníkami vedie k cieľom, ktoré osobne nempoznám, nejde však na hrebeň - obchádza kopce viac menej po vrstevnici. Pribudli cyklo"cesty" spájajúce Kolonicu so Sninou - časť cesty ideš po asfaltke a časť v teréne. Musel by som si na mieste napísať ciele jednotlivých trás, aby som Ti mohol podať presnejšie informácie. Iste sú tie lesy prístupnejšie než pred pár rokmi. Dúfam, že nejakého chytráka nenapdne nimi ťahať nové asfaltky.
J

Pohadkar

Beru tenhle krasne a plasticky napsany clanek jako inspiraci. Myslim, ze si hreben Vihorlatu dopreju az v lete - snih opadne, ale ticho a pokoj zustanou. Tedy bude-li autor svolny... :-)

Brosk

Som rad ze pribudlo nieco z vychodu:)Krasny kraj.Mam to tam schodene.Chcem sa spytat na tie nove znacky co tam pises.Su to plnohodnotne znacky,alebo tzv. miestne znacenie?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma