Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bývalá Koliba pod Repišťom

Daulagiri

Šiel som okolo 3.6.2020 a koliba už je ozaj padnutá. Múry spadli, ale strecha je ešte použiteľná, pod ňou je z dosák vytvorené miesto na ležanie/prespatie v núdzi. Či nebude predsa zatekať som neskúmal. Nemám foto z blízka, prikladám iba z diaľky.

MisoB

Onô, tá strecha bola bola deravá už pred tými siedmymi rokmi, keď som článok písal... zázrak, že z koliby ešte vôbec čosi je :)

Lubo

@pipi
Ak mas aktualnu foto, posli. Pridame do clanku.

Pipi

Tak z koliby už stojí iba strecha a aj to deravá. Ale pri dobrej vôli tam dvaja ľudia natlačení pekne na seba ešte prespia.

Tulak Kubo

Koliba stále stojiiiii!
Dokonca sme sa o nu dvaja statní chlapy opreli a ani sa nepohla.... tá ešte zopar rôčkou poteší tulákov a turistov! :)

Mivym

spali sme v nej z 23.9 na 24.9. Stále stojí i keď je stále rovnako naklonená stojí pevne.Strechu v rohu som prekryl laťou a v žihlavách som našiel kus vlnitého eternitu, ktorý zapadol na strechu ako zadok na šerbeľ.Zem sme pokryli suchou trávou.Večer nám mesiac osvetloval interiér a ráno slniečko,dvere sme prekryli pončom a poviem vám, že sa mi tu spalo lepšie ako noc pred tým v prístrešku v Hiadeľskom sedle.Takže ,žiadne strachy.

MisoB

Som rád, že tie kuvičie odhady jej zániku spred 4 rokov sa nenaplnili... :)

Tulak Kubo

Buda stoji, bol som pri nej vcera :) je sice naklonena, ale konstrukcia je napocudovanie pevna a stabilna - nekyve sa! ako svorena na nudzove prespanie. ale odporucam zobrat si celtu na reparaciu strechy :)

Lll

Tahle "budka" už asi spadla, předpokládám...pokud ne, má dlouhý "posmrtný" život ;-).

Sedlo

Tak to je tragédie, taková parádní salaš :( Ještě na jaře jsem tam byl, ach bože !!!

Misob

Musim ta sklamat - je to (resp. bol) prave ten salas :(((

Sedlo

Podobně dopadla salaš pod Smrekovom asi před třemi roky. Hnal jsem se tam přespat a místo salaše jsem tenkrat našel spáleniště. Btw, která salaš pod Šiprůňom vyhořela, doufám,že nemyslíš u Matˇa ?

Misob

To uz je osud tych kolib - a nielen ich... :). Vacsie nebezpecie podla mna ciha z neopatrneho pouzivania ohna. Hocijaky super salas lahne popolom rychlejsie, ako ho zdolaju poveternostne podmienky (napr. naposledy salas pod Siprunom).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum