Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Potulky Muránskou planinou

Diskusná téma K článku: Potulky Muránskou planinou

Muránska planina patrí k jedným z najzachovalejších a najkrajších častí Slovenska. Od roku 1997 je národným parkom s rozlohou 20 318 ha. Táto oblasť predstavuje geomorfologicky významné krasové územie, na ktorom sa nachádza viac ako 150 jaskýň, 50 ponorov, vyvieračiek, ako aj mnoho škrapov a závrtov. Príroda tohto kraja ľudí lákala už oddávna, a tak niet divu, že pri potulkách narazíte na množstvo samôt, horární a salašov.

Boro

Boli sme tam v r. 2006 a tiež sme hovorili z miestnym "kovbojom". Pri rozhovore spomínal, že bol s nejakou horolezeckou expedíciou v Himalajách a vyjadroval sa naozaj odborne. Neviete niekto o koho sa jedná?

Musiak

Chystame sa taktiez na jar, ked uz bude teplejsie na nejaky ten vikend, mozno predlzeny. Viete mi poradit, kedy sa uz da ist na Muranskej planine tak "letne"?

Muska

Na planinu letne.. No na Cigánke, Voniacej a Hradovej už čochvíľa bude kvitnúť poniklec. Hore na planine (Studňa, Havranné..) ešte veselo panuje zima a momentálne počasie môže tešiť bežkárov. "letne" by som šiel asi v máji keď to tam kvitne.

Maelgwyn

Letne naozaj iba v maji,v aprili je tam este dost snehu.A prejst Hradovu so snehovou pokryvkou rovna sa samovrazde:)

Jjano

Niekedy si myslim, ze by tento web mali zrusit :-))) Pokial sa pise o preflaknutych Tatrach a Fatrach, goretexoch a GPS, tak je to OK. Ale ked sa tu zacnu opisovat masami opominane a podcenovane krasne regiony Slovenska, tak sa vzdy bojim, ze sa tie masy zacnu presuvat aj do nich ... Muranska planinu sice zatial velmi nepoznam, dotkol som sa jej iba parkrat, ale je to presne ten region, ktory si pre mna este zachovava svoju ... ako to nazvat ?... "nedotknutost masami".. a ovela vyssiu atraktivitu, ako hrebene Tatier. Je to krasne uzemie a tak vdaka za clanocek.

Muska

Áno už dlho sa v tomto smere ( turistika na koňoch v Muránskej planine ) uvažovalo a plánovalo, možno už príde aj k činom.

Muska

Jaro ja sa chystám len ten sneh, ten sneh... ozaj a nie si ty z Tisovca? ;)

JaroB

Hej som to ja :) Snehové podmienky zistím od domácich a dám info budúci týždeň. Ak sa toho pre sneh nezúčastníš tak dojdi na Trstie, aj tam je vtedy zimný výstup.

Muska

Veď sa mi zdalo že akéhosi Jara z okolia planiny poznám, reku skúsim sa opýtať.. :) Ešte som sa tejto akcie doteraz nezúčastnil a riadne som sa navnadil, Tŕstie je v prípade zlých podmienok dobrá alternatíva.

FunTTomas

JaroB: tiež sa zberám na túru akciu, Muska ma nahovoril. Pozvánka na akciu sa objaví čoskoro medzi novinkami na titulke hikingu.

JaroB

Aktuálne snehové podmienky na planine sú biedne, miestami sneh je a miestami nie. Sneh je väčšinou tvrdý, zľadovatený. Dole Hrdzavou dolinou aj z Veľkej lúky sú cesty bez snehu, dole z Priehaliny zrejme tiež. Zatiaľ je to skôr na pešitúru ako na bežky, ale zajtra by malo hore snežiť, tak nádej na bežkovanie stále žije :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov