Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zo Súľova na Roháč

Diskusná téma K článku: Zo Súľova na Roháč

Ani neviem prečo, ale v poslednom čase som si obľúbil Súľovské vrchy. Dovtedy pre mňa existovali nanajvýš Vysoké Tatry, prípadne Malá Fatra a občas ešte Slovenský raj a Veľká Fatra. Možno je to lepšou dostupnosťou od nás z dolniakov, čo pri kvalite prípojov, hlavne počas sviatkov a víkendov, je nezanedbateľný fakt. Nie je problém si tu naplánovať jednodňové túry. Nevynikajú nejakým závratným prevýšením, no aj napriek tomu niektoré skalné plošiny pôsobia dramaticky a poskytujú nádherné výhľady do okolia. A hoci skalné bloky vyzerajú ako odliate z betónu, majú svoje čaro.

Kuzelnik

Ďakujem pánu JurajDK a pánu MišoB za info Súlov - Roháč ...

JurajDK

priblizne-Sulov (parkovisko) -so zastavkou na hrade-sedlo Rohac po cervenej cca 1.45-2:00 hod. Zo sedla pod Rohacom po zltej popri "Obrovskej"brane so zastavkou v Sarkanej Diere do Sulova 1:20-1:30 hod. Netreba sa ponahlat, ist s otvorenymi ocami-je tu co obdivovat. Pekny vylet...

MisoB

Nikto nepíše, lebo tak či tak každý chodí svojim tempom :)
Máš možnosť napr. pozrieť si fakty (žltý stĺpček vpravo od textu článku), konkrétne v tomto je 9,2 km / 485 m stúpanie - to si snáď už dokážeš odhadnúť na svoje pomery.
Alebo si príslušnú trasu naklikáš v službe hikeplanner a dostaneš podrobný rozpis aj s odhadom časov, napr. takto hiking.sk/…/sluzby-hikeplanne…

Kuzelnik

Prosím nemôže mi niekto napísať čas kolko to asi trvá táto trasa Súľov , Roháč, pokračovanie oblúkom zase naspátek do Súľova. Sú tu pekné články, no nikto akosi nepíše približne koľko to asi trvá .... Ďakujem

JurajDK

...neviem sice komu podakovat,cakal som scenar, ze sa zase pod prvym rozpadnutym rebrikom otocime, ale opak je pravdou. Pristup do Sarkanej diery je zrenovovany nad moje ocakavania, nove rebriky az do ustia jaskyne, miesto retaze su v skale zapustene roxorove kramle-madla. Zostup je uz bezpecny a ma to clovek "pod kontrolou"... Vymenene su aj niektore rebriky na zltej TZ od Lucky pod Rohacom hore k Obrovskej brane v Slopoch.

JurajDK

Fajn, chystame sa tam po case zase nakuknut, tak vam dikes za postrehy

Tramtária ratata

za sucha je to No problem: terénne schody držia, rebrík takisto.pozor na suťovisko v ústí diery..to zvláštne šero vnútri diery stojí zato..

Adamus

zlepšilo ... nieco vymenene - nieco opravene ... :-)

JURAJ dk

Vie mi niekto poskytnut aktualne info o pristupe (zabezpeceni chodnika-rebrik, retaz) do Sarkanej diery ? Zlepsilo sa to tam, alebo je stale pristup v dezolatnom stave ?

Drumer

autor článku nemohol byť pri sove a sovičke, tie sa skutočne nachádzajú nad náučným chodníkom

Lubo

Adamus, precitaj si najprv pravidla diskusi na Hiking.sk.
Stoji tam, ze diskusie (t.j. akekolvej prispevky v diskusnom fore) prebiehaju v priatelskom duchu. Tvoj hanlivy prispevok nebol v sulade s tymto principom a tak som ho zmazal. Ak chces promovokovat k lepsim vykonom, mozes napisat napr. clanok ty.
P.S. pobavila ma tvoja istota, ze som na danom mieste nebol :-D

Adamus

Duchaplny! Preco si myslis ze by som mal byt duchaplny? Na rozdiel od teba viem o com ti ludia rozpravali. Je tam jeden kovovy rebrik - aj ten tam len zavadzia. Ked tam niekto chce ist nech ide. Ale ked sa tam nemoze dostat je to hlavne jeho problem. Nech skusi aj ine cesticky. Cim menej tym lepsie. A to nebola debata - iba reakcia.To slovo nesluzilo ako urazka ale ako provokacia k lepsim vykonom. Asi si to len zle pochopil.

Lubo

Adamus, Hiking.sk nie je krcma, aby sa tu cez forum nadavalo.
Tvoj duchaplny jednoslovny prispevok bol uplne nevhodny. Ak mas takuto predstavu o debate, tak prosim existuje na nete dostatok inych for, kde najdes dostatok diskutujucich s podobne duchaplnymi prispevkami. Tu vsak nie!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov