Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Mních

Psyloo

Zo Zonerom skusenosti nemam, ale skor by som Ti odporucala Photomatix. S tym zrkadlom nerob si stres, poslem Ti na mail link na fotky mojho znameho, ktory foti kompaktom KM Z3 a uvidis ake HDR vie spravit:)

Adushka

Hono, HDR len softovo, v zoneri.. v podstate z jednej foto, ale cez raw.. skusila som si tuto foto este trochu inak urobit, tak kresba snehu je teraz asi lepsia, len bojujem s velkym sumom v rawe.. este k tej kresbe - na mojom monitore vidim stromy v pohode, nie cierno, preto som ju dala taku, ako som dala.. no, aj tak si myslim, ze kym nebude zrkadlo, tak to lepsie uz moc nebude..

Psyloo

Adi, a tu povodnu foto mas len jednu? lebo asi sa nepochopili sme ci to ozaj je HDR, v cim si to robila (myslim na soft)? a z kolkych zaberov?

Blahola

Adush, čím viac Ťa teraz nasrdia, tým to bude nabudúce lepšie ...

Adushka

Hono a Rasto, jasne, vsak sa stale ucim, asi by som vam ale fakt mala ukazat povodnu foto, aby ste videli ten rozdiel.. ale ok, nabuduce to bude lepsie snad..

Jnezky

Dobrý pokus, ale chcelo to viac poexperimentovať s parametrami.

Rbr69

Nezufat, kto nic neskusa sa nic nenauci, a Adi tato dravost nechyba, na Besniku hadam uz viac pokecame, ak vsak nebude stale spat, kedze precestuje pol Zemegule ;-)

PetoH

hm... to sme sa nezhodli... ale mne sa to just paci
vidim kresbu, akurat ten sneh by trebalo kusok stmavit, ale aj tam mi to az tak nevadi...
holt, nemozeme mat vsetci rovnake nazory predsa :)

Psyloo

Adi, bohuzial ale suhlasim s Rastom, ta fotka vobec na HDR nevyzera. Rozdiel medzi prilis bielym snehom a tmavym lesom je to, co vlastne HDR mal by vyriesit. Kresba sa stratila aj na snehu aj na stromoch.A presne, nezalezi na tom ci to fotis zrkadlom ci nie, poznam vela kvalitne spravenych HDR fotenych kompaktom.

Rbr69

Nespokojnost posuva vpred ;-) prave ta kresba v snehu je diskutabilna.

Adushka

Rasto, islo mi o lepsiu kresbu snehu a zaroven oblakov, co sa oproti originalu podarilo, ten si nevidel.. jasne, ze to nie je top, ale ja som spokojna. btw cakala som, ze tebe sa pacit nebude, takze opat vsetko ako ma byt :)

Rbr69

HDR je softova zalezitost, zrkadlo-nezrkadlo, vysledkom by mala byt fotka/obraz s vysokym dynamickym rozsahom a s lepsim vykreslenim/kresbou v oblastiach, ktore bezne nie dobre zachytime. Tu to viac uskodilo ako pomohlo :|

PetoH

No teda, podareny experiment :) Tvoj kompakt je teda zdatny, s mojim starym Panasonicom som si o HDR mohol len citat.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Jaro Flídr k fotke: Vstavačovec Vstavačovec bazový, náš najskoršie kvitnúci. Vyskytuje sa v dvoch formách, žlto a červeno kvetej, Tieto sa medzi sebou krížia a vzniká tak množstvo rôznofarebný …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky