Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Medved -rady pri stretnuti

Diskusná téma Medved -rady pri stretnuti

No co som sa ja dnes docital na jednej stranke, ze vraj.. :"treba si ľahnúť tvárou k zemi a rukami si chrániť šiju,...,treba zostať v kľude a doslova robiť sa na mŕtveho. Treba byť pripravený na to, že medveď nás príde očuchať, resp. nás môže začať zakrývať suchým raždím. Zakrývanie môže trvať aj dlhší čas, ale už máme vyhraté, takže musíme to vydržať!" ...uz ste poculi ze by medved zacal niekoho zakryvat razdim?

Boro

No to som naozaj zvedavý, čo sa tu od "odborníkov "dozviem. To teda bude sranda.To by som ani sám nevymyslel.

Palik21

"uz ste poculi ze by medved zacal niekoho zakryvat razdim?"

Noname: Ti poviem len tolke, ze medved to ma FAJNE v pi*i!!!!
Pripojim aspon kratku, ale pravdivu historku o nature medvedov.

Sedi orol na skale, nudi sa a v tom si povie " Mam v pii, skocim si. Tak orol pada, pada dole skalou a tesne nad zemou krasne rozprestrie kridla a vzlietne. To vsetko sleduje vrabec a tiez si povie: "" Mam v pii, skocim si s orlom"". Tak zo skaly pada orol s vrabcom. Padaju, padaju a tesne nad zemou krasne rozprestru kridla a vzlietnu. Z lesnej cistinky ich sleduje medved a ten si tiez povie: Mam v pii skocim si s orlom a vrabcom. Tak zo skaly pada orol, vrabec a medved. Padaju, padaju a tesne nad zemou sa vrabec obrati k medvedovi a vravi mu: "" Medved, ta ty mas fajne v pii"".

Jjano

Na túto tému je tu už more príspevkov a debát, stačí pohľadať a netreba otvárať nové vlákno.

Brunopd12

pri sčítaní medvedov v m.fatre, nam bolo povedane že nezutočia. to už musi byť fakt extremna situacia aby si začal do človeka. a ty čo mali takuto skusenosť sa chovali povačšine hlupo, alebo mali smolu a dostali sa medzi mlade a staru, ale to je stare. ide o to nerobiť nadmerný hluk lebo to je výzva na konfrontáciu a hlavne sa nebáť a nespanikáriť ked vetrí(stoji na zadných) pri tom sčitani sme boli uplný laici a žiadnu takuto skusenosť sme nemali....takže pohoda s medvedom.

Pepo_SK

Hlavne nepustit do gati :-))

Medvede maju radi z dochliny a to ako keby ste buchty cukrom posypali :-))

S.svajka

Prosim Vas. Poznate niekto takuto prihodu, ze ide medved a clovek si lahne, schuli sa, zakryje si siju, robi mrtveho a medved ho onucha a ide prec. Lebo podla mna to je nerealne. Neviem si predstavit nikoho, kto by toto dokazal.

Merhorn

No ja sa aj napriek tomu ako niektory tu maju tendenciu tvrdit ake je medved super zvieratko co nazautoci, poistim voci tomu aby som nepotvrdzoval pravidlo a nezarataval sa do mensinovej skupiny ;)

Pepo_SK

No stim lahnutim je to mozno dobry napad ale este to aj vydrzat. Lebo Medved ked daco najde tak to skuma, tak ze to obhrizkava. A ked sa mu to paci tak si to odtiahne a zahrabe na horsie casi ak nieje hladny. Uz sa realne stalo, ze to chlapik takto prezil a doplazil sa potom do dediny. Ale nohu mal pekne nacatu.

S.svajka

to pepo
Tak potom je to blbost. redstavujem si ako chlapik lezi a robi mrtveho, zatial co mu medved prave odhryzol pol lytka. A on nic, ani pohyb, ani krik, len si tam tak kludne lezi a caka, kym si macko nespomenie na cucoriedky.

Peterok

Merhorn a čo tak nosit lahký gulomet , ved tá šelma čaká len na teba .A inak priatelia tento rok už konečne možno prebehne sčítanie , pravda ak sa nájdu peniaze .

Wotan

Niekto ste tu spominal Malu Fatru. Chodievam tam uz 10 rokov, zatial ziadny stret s medvedom sme nemali.
Za to minuly rok v lete som sa dal na Chate pod Suchym do reci s byvalym horarom, polovnikom. Rozpraval mi, ako pred rokmi bol s kamaratom v lesoch vo Fatre a stretli medveda. Nemal cas snat pusku z pleca, tak obaja sa vystreli na spickach, natiahli ruky vysoko a zacali kricat na medveda. A medved usiel.
Podobny "navod", ako sa zachovat, som uz pocul aj z ineho zdroja. Nazor hrat sa na mrtveho chrobaka prevladal skor v minulosti.
Ako medved rozmysla? Najskor instinktivne. Preto si myslim (iba moj nazor), ze medved ako aj ostatne zvierata, ked uvidia vacsia zviera, tak odidu. Preto mi pripada najrozumnejsie spravit to, co ti dvaja spominani vyssie.
Samozrejme, vynimkou moze byt napriklad situacia, kedy je medvedica s mladymi.

Peterok

To čo spomínaš , ako sa postavili na špičky a hrali obrov robia aj niektorý domorodci v Afrike . Netuším či to funguje pretože leva som ešte nestretol ha ha . Mne sa osvedčilo robit trochu hluk ! V Malej Fatre už nieje hádam turistu ktorý nestretol medveda . Je to proste zažité klišé že toto zviera útočí , maximálne sa bráni ak je v úzkych !

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum