Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Zlezba z Babiek

Martinovic

nz, k tym mrakom, ja tiez rad nenormalne :-), takto je zase super ten velky mrak, ktory ide z laveho horneho rohu, ale vies mas tam moc zaujimavy spodok a zaroven super oblohu s horizontom presne v strede, tazke rozhodnutie, dal by som to na papier tak ako to je a aj s orezom :-)

PetoH

Tie oblaky som riesil uz viackrat, lepsie je to bez nich, ale dal som to sem snimi, lebo bez nich mi to pripada viac normalne a ja nerad normalne, ak ma chapes :D .
Stym HDR si to pochopil presne, tone mapping je robeny len na kopcoch dole, cele je to dokopy ale len z jednej fotky(zvysok je len s PS upravami). Tie prepaly su dobry postreh, snazil som sa ich ukryt ako sa dalo, no je to tam biela belsia bielizen cistejsia uz v Rawe, takze som stym vela nenarobil(kusa klonovania ale pripustam :D ). Diky za koment ;)

Martinovic

dobre to mas, ak by to bolo na mne asi by som troska zrezal z oblohy kvoli tomu aby nebol horizont presne v polovici (povedzme skusit format 3:4 alebo 5:4) v tomto pripade to namna posobi trocha nerozhodne a ak by sa dalo vyhnut tym prepalom na tych dvoch vrcholoch :-). Ako myslis to HDR z 1/3? robil si viac expozicii alebo to myslis tak ze spodok si spravil tone mapping v photomatixe (z jedneho cvaku) a oblohu nasledne len s krivkami... v PS?

merhorn: nechapem ako niekto moze pozerat na znacku fotoaparatu, myslim ze je to uplne jedno, babrakovi nepomoze ani Hasselblad.

Janci

Možno, že tomu neruzumiem. Asi potrebujem ešte mnoho fotostretnutí. Mne sa nepáči to prikrášľovanie prírody za každú cenu vyniknúť. Bol som v ten deň asi aj na tom istom mieste a verte tá obloha nebola taká. Podľa mňa niekedy je menej viac. Skús odrezať 2/3 oblohy.

PetoH

Jo, High Dynamic Range myslime s Rastom ;)

Merhorn

Ja som Canonista ale veru najde sa aj v stajni nikonu par kuskov ktore sa mi strasne pacia :) A v dnesnej dobe ked uz canon nema ani zdaleka jasnu poziciu krala ako donedavna mozu taketo narazky o to vacsmi horucu debatu rozputat :)
HDR, ospravedlnujem sa mozno stupidnu otazku, ale myslite tym High Dynamic Range?

PetoH

Rasto mas zle! :D
HDR je to z 1/3 iba. Obloha a hory su mnou manualne robene, iba kopce v spodnej tretine som potreboval vytiahnut, tak som ich prehnal photomatixom ;)
Merhorn, ty taky Canonista?! :D
Dakujem vsetkym za zastavenie

Rbr69

Zabudnuty jesenny zlutaskovia v zimnom obdobi, jadranske azuro na oblohe a snehom zasypane kopceky ... dobre pseudo hdr ;-)

Merhorn

Co na to povedat, krasne fotka. Len jednu chybicku krasy ma a sice znacka fotaku :) vela krajsi by sa tam vynimalo 40D namiesto D40 ;)

Klf

inak, parada, prekrasne kontrasty farieb. gratulujem! klf

Klf

pozeram, ze niekto mi kradne moj copyright na mraky, co? :) klf

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky