Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Núdzová miestnosť Kráľova hoľa

Diskusná téma K článku: Núdzová miestnosť Kráľova hoľa

POZOR, AKTUÁLNE JE OBJEKT NEDOSTUPNÝ – Kráľova hoľa patrí medzi najospevovanejšie vrchy Slovenska. Kruhový výhľad na slovenské hory je nádherný. Nie vždy je však počasie turistovi naklonené, prirodzený úkryt v hôľnom teréne chýba. Od roku 1960 stojí na vrchole vysielač. V nečase príde vhod hoci len malá, vykúrená miestnosť v jeho útrobách.

Kubo Bohus

Mal som tú česť pobudnúť tu pár hodín bol som tam na jeseň fúkal silný vietor cez 100km/h a veľmi mi to pomohlo podľa mňa je to dobré riešenie.

Klf

mal som tú česť tam v letet prespať, keď nás zastihlo šialené počasie, v miestnosti sme spali šiesti, ale predtým sa nás tam vtesnalo asi 16 ľudí, väčšina na stojaka. keď sa dá všetko ide. trošku ma ale zaráža to, že tam fakt nie je neičo trvalejšie alebo aspoň prístrešok, veľa ľudí tam vyjde hore na túru (hlavne z Telgártu) a myslia si, že tam bude aspoň nejaká miestnost, odpočiváreň alebo dokonca bufet (čo som sa naivne domnieval pri prvej návšteve aj ja),a tam nič. Tak buďme radi aspoň za tú miestnosť. klf :)

Pjotr

ja som zazil studeny vietor a chladne pocasie zaciatkom zimy, vtedy bola pred vchodom zamknuta mreza a nedalo sa dostat dnu :(

Peterok

Nedá mi ale ked čítam o tejto miestnosti vždy si spomeniem ako sme sa raz dávnejšie aj s polovičkou túlili k sebe za jedným závejom pri oddychu na túre po hrebeni N.T . A pri odhode na Andrejcovú sme spozorovali túto miestnost !

Sano.a

Tak ako tu vravia ostatní: buďme radi aj za takúto miesnôstku.
Na druhej strane mal som tú česť vidieť časť obrovských priestorov hneď za dverami predsienôčky. Nedá mi preto nezamyslieť sa, prečo by sa z tej veľkej stavby na tomto nádhernom kopci, nedalo "ukrojiť" trocha viac miesta pre návštevníkov-turistov? Pri troche vôle by sa tam vtesnal aj bufet aj nejake to miesto na posedenie...
Sám si spomínam ako som tam v januari minulého roku "sardinkoval" s 20 spolusardinkujúcimi

Lubo

Uplne by stacilo, keby to rozsirili a dali tam povedzme dva-tri automaty na napoje a cokoladove tycinky. Je to takmer bezudrzbove, stacilo by dokladat. So stalym bufetom to nevidim uplne realisticky...predsa len naklady na mzdu by boli privysoke na to, kolko turistov tadial prejde.

Jjano

Inak, ak mám dobré informácie, tak NAPANT by ževraj nebol proti postaveniu útulne na spôsob Ďurkovej v Prednom sedle, keby sa niekto našiel, kto by do toho išiel.

Lubo

A vraj by aj pomohli...
No je velmi otazne, ci sa najdu ludia z okolia, ktori by to cele potiahli. Najma ludsky...

AM

v minulosti boli snahy par podnikatelov o stavbu chaty na Kralovke, s cim Sprava NAPANT nesuhlasila a ako pise jjano, odporucana bola lokalita Predne sedlo. Podla neoficialnych vyjadreni by s tym suhlasili aj lesaci. Sirsiemu vyuzitiu sluzobnych priestorov vysielaca myslim brania ich vnutorne (dost prisne) predpisy.

Lubo

Podla mojich info ma svoj cas vysielac uz zratany a sprava NAPANTu by bola najradsej, keby potom vysielac rozobrali a na vrchole by nebolo nic...

Jjano

Kua, to by panorama Slovenska prisla o jeden z najznamejsich bodov :-)

Mato_d

Aj ked je ta budova otrasna, podla mna by bolo chybou ju uplne rozobrat. Mozno cast zburat a cast zrekonstruovat, viem si tam kludne predstavit observatorium, napriklad. Nieco na sposob havajskej Mauna Kea :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum