Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Trezeta Maori - áno? nie?

Diskusná téma Trezeta Maori - áno? nie?

Zdravím, chcel by som sa spýtať, či niekto nemá skúsenosti s topánkami Trezeta Maori, alebo s novým systémom Dry on Move, a či sa tento systém oplatí, keď ho toľko ospevujú.

Ondro_RK

... hej, veď aj majster tesár sa niekedy utne ;-)

Peter61
Ondro :-) ad 1. inzerát : manžel o tom vie ? ad 2.inzerát no, ehm. zadarí sa. Kúpil som si Salewy MTN trainer 42,5 a po dvoch túrach som ich predával. Mám v.43 Nízke som bral bez skúšania , len podľa čísla. -)
Ondro_RK

Peťo,
čo sa komu vyplatí a čo si nakoniec kúpi je každého osobná vec.

Ja len, že či na takéto využitie má vôbec zmysel investovať takto peniaze...

Pretože to môže skončiť napríklad aj takto, ako sa tu na stránkach hiking-u môžme dočítať:

hiking.sk/…/obuv-hanwag_nazca…

,,predám manželove turistické topánky Hanwag Nazcat veľkosť Eur 44, UK 9,5. Kúpené boli pred 3 rokmi v Treklande za 200 eur. Dôvod predaja je, že sú nevyužité (obuté boli cca 10 krát)".

Ďalší a najčastejší dôvod predaja je, že ľudia si nevedia správne vybrať veľkosť obuvi a potom tu je plno inzerátov takéto znenia:

hiking.sk/…/obuv-turisticke_t…

,,Predám takmer nové turistické topánky. mala som ich asi na 2túrach. Nesadla veľkosť".

Tak ja už len toľkoto :-)

Peter61

Ondro,
keby tých 100 km/r bola pravda, tak sa mu vyplatia aj tie s PU vstrekovanou medzi/podrážkou.
Akurát že k hydrolýze PU, dochádza samovoľne aj v skrini, takže po 5 rokoch by som už asi so sebou nosil materiál na 1.pomoc : ducktape, pásky na káble, repku.
Martin napísal v tomto ohľade nie celkom vhodné info....

Ondro_RK

Peťo,
mne to skôr pripadá, že Adam je začiatočník, teda začína s turistikou alebo sa turistike až toľko nevenuje, ako sa jej venujú tu poniektorí ;-)
No aj tak ma trochu zarazil ten údaj 100 km ročne...

100 km môže byť aj jeden výlet, príklad - podľa hikeplanera:
Telgárt, nám. (885) --> Donovaly (980) --> 97,1 km + peší presun na spoje a človek má v nohách tých 100 km.

Peter61

Pán profesor,
s tou vstrekovanou PU podrážkou je to trochu inak, ako píšete.

Martin knor

Na tomto fore sa chcem bavit radsej o turach ako o materiali, ale ked to tu citam, tak neviem odolat :-).

Klasicke topanky na turistiku sa zhruba daju rozdelit do dvoch skupin. Tie, co maju gumeny lem dookola celej topanky a tie, co maju zosilnenu iba spicu. Na tie prve das aj macky, su obycajne drahsie, tvrdsie, mozno kvalitnejsie a viac vydrzia. Tie druhe su na lahsiu turistiku, urcite su lepsie na feraty ako prve, su tiez pohodlnejsie.

K Tvojej otazke. Ked nachodis 100 km rocne, tak rozchodit topanky prveho typu by Ti trvalo asi rok - dva. Teda ak Ti nejde iba o robenie dojmu, odporucal by som Ti vykaslat sa na vsetky tie drahe znacky. Treba ist do normalnejsieho obchodu a kupit si topanky druheho typu za normalnu cenu. Hydrolyza PU peny v podrazke Ta nemusi zaujimat, take voloviny topanky druheho typu nemaju.

Peter61

Ondrej :
ak prejde 100 km ročne, tak problém je hydrolýza PU peny v medzipodrážke a pod.

Ondro_RK

--> Ajhrko alebo teda Adam,

ja osobnú skúsenosť s topánkami od výrobcu Grisport nemám, ale k značke Trezeta niečo v krátkosti napísať môžem - presnejšie iba názor na tohto výrobcu z minulosti...

Doposiaľ som používal alebo ešte stále používam turistickú obuv od rôznych výrobcov a takmer všetky kategórie, napr.: Trezeta (B), Kayland (B/C), Raichle (C), La Sportiva (B), Salewa (B), Scarpa (D), Mammut (C).

Väčšinou sú to značky talianskych výrobcov (v mojom prípade všetko Made in Italy), čo je aj prípad značky Grisport - a oni topánky robia veľmi dobré.

Z uvedených značiek, tie moje Trezety vydržali najviac - najviac som sa v nich nachodil. To bol ale nejaký model približne 20 rokov naspäť.

Keď som sa teraz tak zbežne pozrel na topánky značiek Trezeta a Grisport - ja osobne by som od týchto výrobcov v súčasnosti pre moje potreby turistickú obuv nekupoval.

Neviem, čo je u Teba: ,,poraďte dáku strednú triedu na turistickú obuv" (cena, terén?,...).

U mňa v súčasnosti sú topánky kategórie ,,B", teda stredná trieda, ktoré v dohľadnej dobe uvažujem sám kúpiť buď:
Planika Mangart, no ešte skôr sa prikláňam k modelu od tohto slovinského výrobcu - Planika Brana.

P.S.: prejdeš okolo 100 km ročne - to nie je preklep, teda nezabudol si napísať ešte jednu nulu? :-)

Possum

Ja mozem Grisport iba odporucit. Moje skusenosti:

a) Nerozpadavaju sa na rozdiel od Mammutov, Hanwagov a inych high-end topanok s ktorymi som mal tu cest.

b) dobra prilnavost (nesmykaju sa) Grisport podrazok (verzie s Vibram podrazkov uz mozu smykat, Grisport podrazka drzi ako magnet na vsetkom)

c) Dlha vydrz podrazok

d) Neporezna membrana (verzie so Sympatex - pory sa neucpu ako GTX po 3. turach v lete)

e) Cena o trosku lepsia ako u high-end topanok

Od leta po miernu zimu su Grisport fantasticke. Maju jemne maksiu podrazku ako 'znackove' topanky. Mne osobne to vyhovuje, lebo som obratnejsi na skalach (citim, na com stojim), ale to je otazka preferencii.

Nevyhody su:

a) obcasne chyby dizajnu (koza medzi jazykom a topankou je kratka, v potoku jemne pretece) (alebo: sitie v zadu na pate prederavilo membranu a cez dieru v siti vo vysokej vode jemne zatece)

b) chybaju medzivelkosti (pol-cisla) a teda nemusi dobre sadnut)

c) Mala moznost vyskusat si ich na SK (Exisport predava iba najshitnejsie verzie a tie lepsie si odskusas na nohe najblizsie v Brne).

Mna si Grisport ziskal a od leta do jesene uz ine topanky kupovat nebudem.

S Trezetov neporadim :(

Ajhrko

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať na značky obuvi trezeta vs. Grisport prípadne poraďte dáku strednú triedu na turistickú obuv (prejdem okolo 100km ročne) ďakujem

Anndy

Ahoj!

Otec ma Trezeta Tasman a mal som moznost ich kratkodobo vyskusat. Pravdu povediac som si nevsimol ziaden vyraznejsi rozdiel medzi Trezetami, ktore som pouzival predtym (s GTX) a sucasnymi Hanwag Forest (nubukova koza+GTX). V kazdom pripade su to topanky do lahsieho terenu, chce to hlavne poriadne odskusat, mne osobne nesedeli. V kazdom pripade zalezi aj od ceny, celkovo su myslim Trezety dost v pohode, aj ked tieto nove modely nie su na trhu az tak dlho a skor smeruju do lacnejsieho segmentu (sportove predajne tipu Exisport a podobne.) Dufam, ze som ti aspon trochu pomohol.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov