Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako písať článok na HIKING.SK

Lubo

Ano, fotky zostavaju, no neviem uplne nakolko su pouzivatelsky pristupne, ked sa uz odklikne "dokocit" po pridavani fotiek.

Vo formulari doplnime kontrolu poctu znakov este pred odoslanim, aby neboli neprijemne prekvapenia.

Ade.e

Ja som si vsimol, ze ake rozmedze ma byt, len som sa pytal, ci by sa nedalo pocas pisania uvodnika, aby ukazovalo momentalny pocet znakov, napr. 148, s tym, ze este musim dopisat.. Lebo pri pisani to neukazuje a ukaze az ked signalizuje chybu a to uz je neskoro, lebo vsetko zmaze a musim odznova. Ale ak si to mam uz vsimat vo worde, co som doteraz nerobil, tak je to jedno.
Zaroven by som sa chcel spytat, ci uklada tie fotky, ak by pre pripad nejakej podobnej alebo inej chyby, nemusel odznova ich nahadzzovat?

MisoB

Hneď nad oknom, kam píšeš je uvedené "Úvodník k článku (perex, sumár), 230 až 1000 znakov".
Pri nadpise to nie je, tak doplním (momentálne je to max49 znakov).

Bazin

ade.e, z praktických skusenosti (nehladal som to) je tam aj obmedzenie na max. pocet znakov uvodnika, a tak isto nadpisu. Mna by zaujimali vsetky tie cisla, aby som v text.procesore po spocitani znakov mal sajnu kde sa pohybujem.

Ade.e

Prave som sa snazil hodit clanok do systemu.. Mal som hodene fotky, popis, zadal som uvod a co sa stalo? Chyba.. Uvodnik nemal 230 znakov ale len 146. Mimo toho, ze musim vymyslat dlhsi uvodnik, mi vsetky fotky vymazalo a mozem zacat odznova. Je mozne, ze su niekde ulozene.. Pri 37 by som to fakt veril.. Ale problem ani nieje v tom, ale ze preco je nutne mat pozadovany uvodnik (viem,nevyzera to extra cool) ale ak uz je to nutne, preco nezobrazuje pocet znakov, nech ma autor aspon sajnu, kolko ma dopisat.. Ano, mam to pripravene vo worde, ale i tak.. Plus, preco to vsetko vymaze a neukaaze/neupozorni to, ze nieje dostatocny pocet znakov. Mozno to uz tu niekto riesil, tak sa ospravedlnujem za lenivost to hladat..

Lubo

Zdenda, vdaka za zaslanie clanku. Fakty prosim posli emailom na adresu redakcia(zav)hiking.sk. Doplnime ich pred publikaciou.

Zdenda

Ahoj, přidal jsem článek, ale nevyskočily tam na mě kolonky s Fakty. Rád bych to doplnil, ale nevím, jak se k článku dostat a editovat jej?

Sona

Ahoj Boriles, neviem, kde moze byt problem, posli prosim fotky aj s clankom mailom na adresu redakcia@hiking.sk a pozrieme sa na to. Vdaka :)

Boriles

Ahój Ja sa pokúšam vložiť článok do rubriky "Ako si vyrobiť..." Mámm aj 9 fotiek k už pripravenému článku, no podľa postupu som sa dopracoval len k Editácií fotografií. Klikol som na "ďalej", no a vypísalo mi: "Ukladám vykonané zmeny". No a ukladalo, ukladalo... 5 min, 15 min, a furt ukladalo :) Možno aj do teraz :) Neviete kde je chyba? Alebo - Dá sa aj iným sposobom vložiť článok s pár fotkami sem na Hiking.sk ? Ďakujem Ahojte /Boriles/

Tigervegetarian

Mne sa to tiež stalo keď som pridával článok. Tak som fotky poslal v originál veľkosti. Systém ich zmenšil, potom som ich ešte doostril, a bolo to rýchlejšie ako keby som to robil v Gimpe, takže si myslím že takto je to lepšie. Skôr ma trápi že už roky si chcem kúpiť lepší foťák, a stále dostanú prioritu iné veci. Každopádne, dávať k článkom väčšie fotografie je super nápad, držím adminom palce vo vylepšovaní webu.

MisoB

Tak ako vravíš - nahrávaj 980 px. Pri článkoch budú momentálne ešte stále zmenšené na 494 px verzie, ale po relizácii plánovaných zmien ich budeme vedieť nahradiť originálmi.

Vladvlad

Lubo: čiže je odteraz možné nahrávať do systému fotky presne s rozmerom 980px? Teda doteraz som ich zmenšoval presne na 494px, teraz budem na 980px. Môže byť?

Lubo

@vladvlad
Implmentacia vacsich obrazkov je este tak trochu vo hviezdach. Chceme byt vsak na to pripraveni a tak uz teraz zaciname takto zbierat vacsiu velkost. Momentalne ukladame s rozmerom 980 px dlhsia strana. Viac to isto nebude :-).

Vladvlad

Aha jasné Soňa, vďaka.
Poslané na tvoj mail.

Čiže budúce články budú mať fotky vo vyššom rozlíšení, dobrý krok.
Ich rozmery budú presne dané alebo variabilné?

Adushka

Do kelu, tiež mám pripravené fotky od Matúša pre článok už na rozmer 494, len ten článok nie a nie dokončiť..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov