Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako písať článok na HIKING.SK

Diskusná téma K článku: Ako písať článok na HIKING.SK

V tomto texte nájdete praktické odporúčania, ako napísať článok na Hiking.sk tak, aby čo najviac zaujal a zároveň obsahoval všetky potrebné informácie. Veríme, že niektorým váhavým budúcim autorom mnoho vecí osvetlíme a rozhodnú sa rozšíriť náš autorský kolektív.

Risototh

na tomto webe sa mi v poslednej dobe nepaci jedna vec a teraz som pochopil, preco to tak je. tyka sa to strasnej neosobnosti jednotlivych clankov. cely tento navod v jednom kuse omiela faktograficku stranku clankov. podla mna, turistika nie je ani tak o faktoch ale hlavne o zazitkoch. fakty sa predsa daju vycitat aj z inych zdrojov, napriklad z map a popisov TZT.

Axel
Riso - na toto ti mozem povedat len jedine: tesime sa na tvoj clanok.
Ak nesklznes do filozofickej sebamluvy o konkluzii autoreflexnej nadrozmernosti empirickeho ironizmu, tak ti verim clanok radi uverejnia.

PS: ten navod je najme o tom, co by clanok mal obsahovat (nejake tie fakty sa vzdy zidu), no nikde nie je napisane, ze toho tam nemoze byt viac...

JarinoM

A pánečku,Axel,krásna veta.Škoda,že viem len po slovensky. Mea culpa...

Lubo

Tato debata bola na Hikingu uz viac krat, skusim to zhrnut jednoducho:

1) Kolko ludi tolko chuti :-)
Niekto ma rad rozimanie nad filozofiou bytia, niekto ma rad prihody ludi v horach, niekto zas ciste fakty o destinaciach. Som presvedceny, ze na Hikingu sa nachadza z kazdeho rozku trosku. Kazdy autor ma osobitny styl a preto si citatel moze vyberat ... aj z tohto dovodu tu vychadza kazdy prac.den novy clanok. Nie kazdy ma cas citat vsetko, precita si vsak clanky od svojich oblubenych autorov a idealne ich aj povzbudi prispevkom do fora.

2) Kazdy sa moze pridat do autorskeho kolektivu
Ak ma niekto pocit, ze tu chyba konkretna tema alebo styl, je vitany. Samozrejme, ma to svoje mantinely, priestor medzi nimi je vsak podla mojho nazoru velmi siroky

A na zaver, pravdu ma Axel v tom, ze tento navod hovori o minime, ktore kazdy clanok musi obsahovat, pretoze v opacnom pripade to dany autor dostane na dopracovanie.

Risototh

Myslim si, ze moj clanok obsahoval aj faktograficku cast, ale dostal som ho spat s tym, ze je pridlhy a ze mam sa obmedzit iba na fakty. Proste som mal obmedzit moje osobne pociti a zazitky z novej zabavky v podobe sneznic a to sa mi nepacilo. Samozrejme, web nie je moj a preto som musel bud akceptovat volu prevadzkovatela, alebo to nechat tak. A tym to pre mna bohu zial skoncilo.

Fotofusher

Risko, fotíš dobre. Ak tak aj píšeš, zaves si to na svoj web, a nemusiš sa báť o čitateľov.Osobne si to rád prečítam, HIKING.sk je dosť konzervatívne medium, ale práve v tom je jeho sila a čaro.Teším sa na Tvoj článok.

Sona

Ahoj Riso, pozrela som si opatovne nasu mailovu komunikaciu a o tom, ze nemas pisat svoje osobne pocity, tam nebolo nic. Odporucala som Ti len sa zamerat v clanku predovsetkym na turu - vynechat opis cesty tam a odtial atd. Tiez som Ti pisala, ze tura samotna je popisana fajn, aj vase skusenosti so sneznicami.
Plus bolo treba doplnit nejake fotky z tury. Kedze hiking funguje skor ako sprievodca a nie ako blog, isto uznas, ze cesta vlakom ci autom a zazitky pocas nej mohli byt akokolvek skvele, avsak ostatnych, ktori vas nepoznaju osobne, by asi az tak nezaujimali. Podstatna je predovsetkym tura a zazitky z nej. Ako som Ti pisala aj do mailu, bola to zaujimava tura z oblasti, ktoru na snezniciach nemame, a po uprave ju radi uverejnime - to stale plati.

KarolM

Hiking zavádza cyklosekciu, čo je fajn a posúva ho ďalej. Dve pripomienky k návodu: časy a iné údaje nechať a (najmä!) neobmedzovať uverejňovanie viacerých článkov na tú istú tému! Lebo koľko ľudí, toľko pohľadov, podnetov a rôznych informáciíí (pokiaľ nie je cieľom robiť z hiking.sk suchopárneho sprievodcu či encyklopédiu..)

Lubo

Karol,
dakujeme ti za tvoj pohlad na vec. Presne ako pises, kolko ludi tolko chuti - na vsetko. Prave preto mame opat citatelsky prieskum, kde zistujeme, ako su nasi citatelia spokojni s fungovanim Hikingu. Bude preto super, ak svoj pohlad na vec vyjadris v dotazniku. Ten budeme kvantitativne aj kvalitativne opat spracovavat a na zaklade vysledkov budeme upravovat smerovanie aj redakcnej politiky. Je to jediny mozny sposob, ako mnozstvo nazorov aspon ako-tak objektivizovat. Preto aj robime tento prieskum kazdy rok.
Link: hiking.sk/dev/poll/index.php

MarekParajka

ahojte.. rad by som prispel do EXTRA aj s fotkami (2Mb 800x600pix) o lesolame v Terchovej,ale nechapem preco sa mi uploaduju uz vyse jednej hodiny? alebo potrebujem diskutovat uverejnenie predtym?

Lubo

Rychlost zavisi od pripojenia. Ked to vsak ide prilis dlho, je lepsie to zopakovat. 800x600px je pre upload vhona velkost a pri celkovej velkosti 2MB by nemal byt ziaden problem.

FunTTomas

MarekParajka: fotoreportáž dorazila do redakčného systému.

Paso24paso

Zdravim, stale sa mi nedari v poslednej dobe vlozit ziadne fotky do galerie a pritom splnuju vsetky podmienky. Neviem kde je teda chyba

Peter61

Kvôli plánovaniu , podmienkam, počasiu, by som privítal v článkoch dátum túry – aspoň mesiac a rok . Takisto : ak autor urobí chybu v článku alebo vo Faktoch, “opraví“ to v Diskusii. Ibaže nie každý má čas čítať celú a dakedy aj dosť OT diskusiu. Dalo by sa to opravovať priamo v texte článku ?
Napríklad "voda na Popradskom pl." hiking.sk/…/horuci_den_v_tatr…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov