Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Noc v pohybe

Sona

Velmi pekne. Aj Pralesanove na fotoaparate, klobuk dolu.

Djvlado

Super je slabe slovo, spicove je to prave slovo ;-)

Rbr69

Matus, ja mam canona, a tomu na displeji bezi cas, nic nenastavujem som v rezime BULB a dialkovym si odcvaknem koniec/stopku. Na fotostretku sme sa bavili pri nocnom foteni z Malej Kopy, ze nikon to na displeji nema a musis si to odratat/odsledovat sam.

MatusM

Vlado, je to nádhera, tie fotky z Kráľovky!

Môžem lamerskú otázku?
Ten dlhý čas sa nastavuje vždy vopred, alebo je prípadne možné niečo takéto - case study:

"Prebieha 1678 sekunda exponovania a mne je už tak zima, že až no. Tak sa rozhodnem šťuknúť spúšťou a koniec - doexponované, bude ako bude. Hoci som napríklad na začiatku nastavil 2400 sekúnd."

Funguje to tak?

Klf

vlado diky moc za to info. ja stale skusam tie nocne, ale stale mam problem s tym nastavenim. ale vidim, ze iso okolo 100-200 je istejsie, nez som skusal ja s 800 a potom som skoro pokazil najlepsie nocne fotky. diky este raz a prajem dobre svetlo. klf:)

Rbr69

to s tym iso najmensim a clonou niekde k optimalnej objektivu cca f8 som pocital, vdaka

Pralesan

ISO samozrejme co najmensie, v mojom pripade 100, clonim podla svetla - mesiac resp iny svetelny bod, spravidla v rozmedzi 5,6-8, niekedy aj viac, tiez to zavisi od toho, ako dlho planujem exponovat, pri takomto foteni sa prepalov bat velmi nemusis, pokial tam nemas svetla mesta a pod, skor je problem, ze fotky su tmave a naslednym vytiahnutim vo photoshope vylezie aj sum, radsej nech je fotka svetlejsia , stmavit ju je lepsie riesenie

Klf

vlado, tak to su super fotky!! tiez by ma zaujimala clona a nastavenie ISO, aby to nebolo prilis svetle. diky. klf:)

Jaa

hold NIKON. ..pekná foto Peťo, je vidieť že Canonista ťa inšpiroval :)

Adushka

Peto, fajna fotka, zavidim nove sklo, ale ked budem velka, tak aj ja raz budem mat :)

Jurko.ch

Žák MaťaD...hmmmmmm... moc pěkné. Taky trpíš nespavostí???

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky