Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Turistické útulne,prístrešky.

Diskusná téma Turistické útulne,prístrešky.

Kto má prehľad o turistických útulniach,prístreškoch,lacných chatách,či iných možnostiach nocľahu pri prechode Bielych Karpát z Chocholnej-Velčíc do Skalice?Vďaka za každú radu.

Godman

Snazil som sa uvazovat hlavne o moznostiach "prirodnych",ako si povodne chcel.
Ale keby si zmenil nazor, urcite sa da celkom za dobry peniaz po ceste aj ubytovat. Vsak aj oni potrebuju, nejake grosiky.
chatalopata.ic.cz/
mas-bojkovsko.cz/lopenik.html (najma ta chata Lopenik by mala fungovat)
, hotel-filipov.com/ (ta cast - turisticka ubytovna)
Urcite nieco vymyslis.

Mivym

Jasne,godman,že by to po troch nocľahoch boli potom štyri dni pochodu a možno ako vravíš ty,by to išlo aj za tri dni.Je to ešte stále vo fáze plánovania.Možne to zmením počas pochodu,podľa počasia a iných okolností.

Godman

Teraz mi nie je uplne jasne, ci to chces rozhodit na 3 noci, kedze planujes tri dni pochodu.
Podla mna by sa to mohlo celkom pokojne dat, dni uz budu natiahnute.
Na tom Lopeniku by sa mohlo dat, ako som uz spominal, v kamennej podmurovke rozhladne a povedla sa nachadza tiez taky maly pristresok s lavicou a stolom.
A dalsi den by mohla byt varianta - a je to na trase - mozno na zel.stanicke Vrbovce. Bud vonku pod strechou alebo mozno aj v cakarni, snad by ta nevyhodili.
Dufam, ze nenavadzam na zle:))
A pobliz, smerom na slov. stranu je aj krcma, na osviezenie, ktora by vtedy mohla byt aj otvorena...

Mivym

Vďaka všetkým.Pôvodne som plánoval prespať na V.Lopeníku,na V.Javorine a na Lučine všetko v známych chatách,ale prečo neušetriť keď sa dá.Inak,plánujem to v termíne 8.9.10mája,ak má niekto záujem,môže sa pridať.Túto tému neskôr ešte zaradím do fóra.Čaute.

Miroslav Svítek

Ja som na prechode po hranici naďabil na tieto prístrešky.Bývalá vojenská pozorovateľňa na Jelenci a autobusový prístrešok pár metrov za hranicou pri priehrade Žitková. Ten je priam luxusný. To je však mimo uvažovanej trasy. Ale lacné ubytovanie je napríklad Myjave v bývalom kultúrnom dome na námestí. Autobusom to je neďaleko Vrboviec. Mňa zviezol stop.

Godman

mivym, tuto oblast poznam celkom dobre, ale s tymi utulnami je to naozaj prakticky nulove, nejake tie pristresky urcite na trase su, len zalezi, kadial ju budes smerovat, ako ju mas rozlozenu a co chces za taky pristresok na prespanie povazovat.
Urcite na nieco by si nadabil medzi Kykulou a Mikulcinym vrchom, mozno aj na nejakych poloopustenych usadlostiach, v okoli Lopenika (zamerne nespominam oficialne chaty, lebo tie asi nehladas a o tych asi aj vies). Mozno, ak by to neprekazalo prevadzkovatelovi alebo ta tam nikto nevyrusil, dalo by sa prespat v zakladovej casti rozhladne na V.Lopeniku, ak bude otvorena samozrejme - to na ceskej strane.

Od Javoriny zrejme budes postupovat asi viac-menej demarkackou a tam je to este horsie, ak to ma byt niekde priamo na trase a v lese.
Vyslovene na nieco take priamo na hrebeni alebo okolo znacenych tras, co by bolo postavene za ucelom noclahu, si nespominam, ze by som pocas svojich tur postrehol.
Takze vela stastia.

MisoB

V tomto pripade niezeby nebola ochota pomoct... ale nie su utulne a pristresky :(

Mivym

To sa vážne nikto nenájde so skúsenosťami a radou,alebo žiadne útulne v Bielych Karpatoch neexistujú???

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov