Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimný výstup na Šíp

FunTTomas

adushka a Vorec81:
som rád, že sa páči. Ďakujem.

Vorec81

Parádny článoček, super fotky. Aspoň som sa tam mohol aspoň takto vrátiť. Pred pár rokmi sme boli v Dierovej s deckami na tábore, ja som si urobil podvečerný vrchársky výbeh hore, no svieži kopček :-) A tá osada pod Šípom, no to je niečo úžasné!

Blahola

Tomáš, máš pravdu, kolená šetriť treba.
Ak ideš cestou popri štreke ďalej smer Kraľovany, dovedie Ťa na lokalitu Močiar. Sú tam vyvieračky s minerálnou vodou a biele travertínové platne. Zvážnica Ťa potom dovedie rovno pod osadu Podšíp.

FunTTomas

Laco, presne pred rokom začiatkom apríla som zažil skrytý ľad pri zostupe na Podšíp. Preto sme išli tento raz strmák radšej hore a nie sa prizabiť pri zostupe. Kondičku máme, tak uprednostňuje nadol šetrenie kolien miernejším zostupom.

Blahola

Moja obľúbená trasa, chodím opačným smerom, od Stankovian. Takto ten strmák nemusím šľapať, ale ho schádzam. Pred dvoma rokmi sa na strmáku nad Podšípom vyskytoval ľad rovno pod lístim. Veľmi dobré pasce pre nič netušiaceho!

Romozo

Anndy:/Rado: vdaka za info. Zda sa, ze v zime pri vacsej snehovej nadielke to asi bude trochu problematickejsie, aj co sa tyka orientacie. Podsip by som naozaj nerad obisiel. Snad sa najde niekto, kto to aspon trochu presliape...

Anndy

Vo februari som bol na Sipe z Kralovian-zastavka cez osadu Dierova. Cesta bola nepreslapana, snehu po kolena, ale dalo sa to zvladnut, hoci som mierne pobludil niekde pred osadou pod Sipom, cez ktoru som nakoniec nesiel :-) Cestou spat som siel neplanovane do Stankovian, radsej sa ani nepytajte kadial. Ale inak fajn tura, odporucam kazdemu.

Rado

romozo: Bol som na Podšípe z Dierovej okolo Silvestra, a bolo to v pohode. Bolo vtedy síce málo snehu a sem-tam nejaký ľad, ale aj ten strmý úsek bol bezproblémový.

Romozo

Vdaka za clanok a info o tom ladovom tobogane nad Stankovanmi. Povodne sme mali tuto turu v plane predchadzajucu sobotu, ale nakoniec to vyhral Zibrid. Snad sa este tuto zimu postasti. Skoda, ze si nesiel z Kralovian zastavky. To strme stupanie do osady pod Sipom by ma zaujimalo. Ako je to "zjazdne" v zime?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov