Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Turistické priechody PL-SK

Diskusná téma K článku: Turistické priechody PL-SK

Od júla roku 1999 platí medzivládna dohoda Poľskej a Slovenskej republiky o zriadení turistických hraničných priechodov. Poľsko-slovenskú hranicu je povolené prechádzať na vyhradených turistických hraničných priechodoch za určitých podmienok. Tieto tzv. zelené hraničné priechody vznikli a vznikajú na turistických trasách, ktoré križujú štátnu hranicu.

Beta

Bazin, tu píšu, že oprava začne najskôr o dva roky! Začne, nepíšu kedy skončí. Poliaci časť zaplatia. Auta väčšinou pôjdu cez Jurgów. A tak ja teraz musím si z našej Lysej Poľany zabehnúť do vašich Podspadov, aby stopovať a dostať sa ďalej do Tatier než do Tatranskej Javoriny. Ach jaj :-((

gazetakrakowska.pl/…/c7-14248…

Beta

Autobusom cez hranicu na Lysej Poľane autobusom neprejdeme (autá vyšše ako 3 metry cez most neprejdú, užší most):

24tp.pl/n/61566

Denisa

trasa brncalka baranie rohy nie az taka strasna a to prevysenie tiez, ja som to isla cca pre 7mimi rokmi, z brncalky na terynku na zbojnicku a po magistrale spat na lomnicke sedlo a dole svistovkou na brncalku, kde sme byvali...od svistovky sme isli uz po tme, lebo sa nam nechcelo skoro rano vsavat...kamoska, ktory to isla som nou mala blbe topanky, takze mala otlaky

bola by som velmi rada ak by sa v tatrach pootvaralo zopar chodnikov naviac

Honza286

To Rikitan: No podle mě obnovení chodníku z Chalubinského vrat asi nehrozí z několika důvodů: Temné Smrečiny jsou přísná rezervace a hlavně samotný chodník z polské strany na Chalubinského vrata je objektivně nebezpečný a strašně dlouho se tam drží sníh (např. i letos, kdy ho bylo málo, tam byl na výstupové trase sníh ještě první týden v červenci). To už je reálnější a mnohem bezpečnější zlegalizování vyšlapané stezky ze Szpiglasowého Wierchu (Hrubého štítu). A to podle mě z několika důvodů: 1) Stezka je méně nebepečná z obou stran (na slovenskou stranu sestupuje v serpentinách), 2) schází až k Nižnému Temnosmrečianskému plesu, odkud už vede značená stezka. Ale ani jedna z možností není v současnosti bohužel pro turisty moc reálná, i když návštěvnost Hrubého štítu není v porovnání s jinými turisticky přístupnými štíty Tater nijak vysoká, ba naopak.

Turis

Ináč akurát pozerám že tá trasa z Brnčalky na Baranie rohy tak prevýšenie cca okolo 900 metrov a to je na takú malú vzdialenosť teda vážne dosť:) no bolo by to vážne zaujímavé..

Turis

Nooo tak prejsť túto trasu to už si vyžaduje vážne dosť vymakanú kondičku ale aj leukoplasty na prípadne otlaky bo tie by sa isto vyskytli:D:D ale tak s prespaním na Teryho a potom na Zbojníckej chate by sa to aj dalo...noo ved sa uvidí...ináč možno by sa hodil aj neaký článok ako sa stavajú také chodníky...alebo neaká historia..môžte to brať ako neaký námet ak chcete teda:) Myslím že celkom zaujímava téma pre turistov..

Lubo

Napr. chodnik cez sedlo Baranich rohov kedysi existoval. Myslim, ze ho zavreli, lebo to bolo s prehladom najnebezpecnejsie tatranske sedlo. Vsak uvidime ako sa veci pohnu ... osobne by sa mi pacila moznost prejst od Zdiaru cez Monkovu dolinu, Brncalku, sedlo Baranich rohov, Terynku, Priecne sedlo, Zbojnicku, Prielom, Polsky hreben az k Velickemu plesu ... skutocne hutna tura :-D

Turis

Ved jasné...len ta diskusia už bola dávnejšie tak som sa pre istotu opýtal či mi náhodou niečo neuniklo..:) ináč tie nové chodníky už boli v minulosti aj sprítupnené alebo to budú uplne nové chodníky? Zaujímalo by ma ako sa také nové chodníky stavajú. Hlavne v tých exponovaných terénoch. Musí to byť vážne drina... Skladám poklonu..

Lubo

Je to otazka buducnosti. Vsetko je viacmenej v stadiu priprav a je dost otazne, co z popisovaneho sa aj nakoniec podari. O chodnikoch sme este nich nepublikovali, ale samozrejme sa na tuto temu chystame. Nechceme vsak vypustit nekvalitny material len preto, aby bol, takze u nas niektore veci dlhsie trvaju ... a o to lepsie potom su :-).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov