Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Moravské pole (Marchfeld)

Diskusná téma K fotke: Moravské pole (Marchfeld)

Moravské pole (Marchfeld) - Rakúsko: Rovina na západ od rieky Moravy sa nazýva Moravské pole. Je to územie s bohatou históriou, ktorého pôda je presiaknutá krvou. Rimania tu odrážali vpády Markomanov a Kvádov, Karol Veľký tu bojoval s Avarmi, v 10. stor. boli na Moravskom poli mnohé boje s Maďarmi. Fridrich Bojovný, posledný Babenberg a švagor českého kráľa Přemysla Otakara, tu úspešne bojoval s Tatármi. V roku 1260 tu Otakar zvíťazil nad uhorským kráľom Belom IV. V roku 1278 došlo v severnej časti Moravského poľa k rozhodujúcej bitke medzi Rudolfom Habsburgským a českým kráľom Otakarom, ktorý bitku prehral a zahynul v nej. Moravské pole bolo bolo dejiskom dvoch krvavých bitiek Rakúšanov s Napoleonom. Nachádza sa tu viacero zaujímavých hradov, zámkov, kaštieľov a opevnenia z II. sv. vojny. Viaceré slúžia ako múzeá, napr. Marrcheg, Schloshof, Niederweiden. Na fotke vidíme južnú časť Moravského poľa z vrchu Sandberg. V pozadí zámok Niederweiden.

Vladimir50

Tono, všimol som si, že na tejto fotke - aj na ďalšej svojej fotke (so stromom na Sandbergu) chybne označuješ zámok Schlosshof ako zámok Niederweiden. Zámok Niederweiden je viac vľavo a vôbec ho nevidieť.

Tono

Ak bude vecer cas, tak dam na VIVO vacsiu verziu. Potom pridam aj link.

Tono

Rasto, je sam velmi dobre viem o com hovoris :)

Rbr69

... hmmm, tym som nechcel povedat, ze tie predchadzajuce boli bez kresby, ale ved vies co som chcel ... predtym som obdivoval Tvoje fotky, teraz uz aj pouzitu aparaturu ;-)

Rbr69

Novu etapu Tvojho fotenia tu rozpoznavam podla peknej kresby, i ked vo vaecsom by to bolo asi to pravejsie orechovejsie ;-)
Kvitujem aj pouzitie filtrov.

Blahola

Co bys chtěl za ty peníze!
Ak budú dávať šrotovné aj na foťáky tak možno ... :-)))

Tono

Nuz so strojovnou som ozaj velmi velmo spokojny. Tesim sa jej ako maly chlapec na nove auticko :)

Blahola

Teda, slušné dejepisné okienko Dalo. Veľmi pekne Ti kreslí nová strojovňa.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Sokolia skala Sranda. Ale stane sa aj takto v domácom pohorí, že sme o niečom netušili. :-) Ja som napríklad takto netušil o kamennom okne nad Motyčkami a dozvedel sa len z H …

+ 2 ďalšie príspevky