Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Snežnice

Diskusná téma Snežnice

Kedže zima je tu čo nevidieť, chystám sa zakúpiť niečo čo by mi umožnilo lepšie sa pohybovať zasneženou prírodou. Chcel by som poprosiť šťastných vlastníkov snežníc, resp. "tých múdrejších" aby sa podelili o svoje postrehy a vedomosti.. čo si treba pri kúpe všímať, na čo klásť dôraz. Celkom sa mi pozdávajú Morpho Trimalp alebo Morphoalp. Vopred vďaka.

Jaa

.. LuboO len ma prosím ťa neodkáž na tvoju recenziu, už som ju čítal :)

Rujir

Uz sme to tu niekde rozoberali - ja osobne mam ceske sneznice Sasquetch a na moje vyuzitie mi bohato stacia. Jedine, co by som im mozno vytkol je, ze nemaju podlozku pod patou, takze v pripade hustych stupani trpia achilovky. Ale inak tazka pohoda. ;-)

TONO

Vlastnim sneznice uz 5 rokov, mam MSR, model ku ktoremu sa daju dokupit pridavne nosne plochy. Podla mna, hlavne si treba uvedomit svoju vahu /aj s batohom/ a podla toho vyberat ci s vacsou, alebo mensou nosnou plochou. Netreba od snenic ocakavat zazraky, velmi vela zalezi akym ides snehom. V takom prasane zapadnes aj s sneznicami. Vela zdaru pri kupe.

PeterS

Jaa, veľa možností výberu nemáš. V obchodoch sú dostať z plastových TSL (F), MSR (USA)a Morpho (F). Posledné sú cenovo najvýhodnejšie, lebo výrobca je menej renomovaný, mám ich aj ja. Inak cenové kategórie sa líšia nosnou plochou a kvalitou viazania. České Sasquetsch som v obchode nevidel, aj Rujir ich tuším kupoval cez web. Sú to však rámové snežnice s výpletom, ktoré nie sú určené do veľkých stupákov. V plastových s podperou päty sa dá stúpať 40 stupňov a krátkodobo aj viac... Ako píše Tóno, všetko však závisí od kvality snehu. V sadnutom snehu som sa zabáral do cca 20% stopy bez snežnice, v mokrom do 80% (nehovoriac o hmotnosti snežnice+ zlisovaný sneh nalepený pod pätou). Ako ti potvrdí každý, najzábavnejší je "zjazd", dole kopcom sa dá v snežniciach vyslovene utekať...

Rujir

Ech... Dovolujem si trosku oponovat, ze Sasquetche nie su urcene do velkych stupakov. Ono velke stupaky nie su idealnym terenom pre ziadne sneznice a jedina nevyhoda S. je, ze nemaju to podlozenie pod patou, co vsak neznamena, ze su nepouzitelne - len je to nepohodlnejsie. Na druhu stranu, ked sme sa v zime skriabali na velkofatransky Klak, tak sa islo lepsie na S. ako na umelych, pretoze kovovy ram nam umoznoval, lepsie ich zarazit do svahu. ;-)
A ano, kupoval som ich cez internet, ale predtym som si ich obzrel v K-Sporte v TN. ;-)

Boro

Na trhu sú ešte aj snežnice zn.Inook.Vyzerajú TSL snežnice a ovládanie podložky pod pätou majú paličkami,takže sa nemusíš zohýňať.Nájdeš ich v internetovom obchode . outdoorzone.sk$ret A aj ceny sa mi zdajú slušné(či skôr primerané)

Tomas.sun

Ja mam MSRka a som s nimi velmo spokojny. A jedna rada. Urcite nekupuj bez podpery paty. Je to velky pomocnik.

Jaa

Zatial Vám veľmi pekne ďakujem. Budem brať do úvahy pri kúpe, verím, že šťastnej. tak o pár dní sa uvidí.. čaute

Look

A co znacka Salewa? Ma niekto skusenosti?

Jano

Ludkovia, mam 2 metre a 125 kilogramov. Ma vobec zmysel sa obzerat po snezniciach? Moze aj taki cezcenti ako som ja na nich chodit?

Rujir

to Jano: No, ako sa to vezme. Chodit ano, ale velmi nalahko. Myslim, ze maximalnu nosnost, co som videl pri snezniciach bola 140kg. Cize urcitu volu to dava, ale s batohom by to uz asi nebolo idealne...

Jano

No, ja na viacdnove tury v zime nechodim, tak s oblecenim a vystrojou na jeden den by som sa schoval zrhuba do tych 140 kg... uvidime, skusim si pozicat a potom sa rozhodnem...

Boro

Priatelia,na adrese sneznice.kvalitne.cz$ret je neuveritelne lacná ponuka na snežnice zn.Inook.Kto plánujete kúiť snežnice,určite sa na to pozrite.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum