Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Buccolica pod Fabovou hoľou

Muska

Horská samota Kopačno oplatí sa sem odbočiť zo žltej smerujúcej na Fabovu.
Zažil som tu niekoľko neopakovateľných Silvestrovských pobytov.
Asi 150m od chalúp brloží medveď. Čo sa týka vody, ďalšia studňa je schovaná rovno pod zadnou stenou chalupy úplne vľavo. Z tejto je napájaný spomínaný pramienok. A ešte jedna je učupená pod veľkým javorom na kraji lesa pri príjazdovej ceste z doliny.

Daulagiri

Krásna fotka, túto zimu som tu večeral, ale bolo už po západe slnka a zamračené, tak fotky mi nevyšli. Inak bol som už na všetkých troch horských usadlostiach na značkách pod Fabovou hoľou, ale paradoxne vždy v zime. Teraz rozmýšľam nad jesennými návštevami.

Muska, tou vetou: "Asi 150m od chalúp brloží medveď." si určite odradil niekoľko potenciálnych návštevníkov :-)

Naozaj úžasný kraj...

Muska

Daulagiri už som tu bol mnoho krát a ten huncút nie a nie sa ukázať. :) Ani neviem kde presne je ten brloh, info mám od domorodcov ktorým usadlosť patrí. A pre potencionálnych návštevníkov, u nás sú medvede plaché :)

Caroig

Škoda, že jsem o medvědovi nevěděl, mohli jsme mít společné foto ;) Kousek nad loukou, už při žluté značce je lesnická chata a lesáci a myslivci/poľovníci rádi medvědy a vlky straší … Na tuto louku jsem narazil jen náhadou a byť jsem ještě měl čas vylézt až na Fabovu hoľu, místo mě uchvátilo natolik, že jsem terk pro ten den ukončil, postavil stan a kochal se výhledy a kvetoucími orchidejemi. Přiznám se, že jsem si všiml jen zmíněného "pramínku" vyvedeného plastovou hadicí do korýtka. A děkuji za jméno lokality, přidal jsem ho do popisu (na VKÚ mapě je dvakrát, ale není moc jasné, k čemu patří).

Muska

Caroig momentálne ti závidím ten stan a čas čo si tam strávil.. dúfam že mi to tiež čoskoro vyjde.

Caroig

I já doufám, že se do této oblasti někdy vrátím a strávím zde více času. Ještě k tomu medvědovi, sice jsem si postavil stan, ale protože bylo celou noc hezky, spal jsem mimo něj … takže pokud tam nějaký opravdu je, určitě není lidožravý.

Zivan

Dostal som tam viac-menej náhodou v auguste t.r. počas túlačiek Muránskou planinou, keď som trochu zakufroval pri ceste zo Zbojskej na Fabovu hoľu. Tie "Tisovské izbičky" na Kopačne majú určite svoj genius loci. Teraz na jeseň to má zrejme ešte aj viacfarebný rozmer. Odporúčam navštíviť - vhodné aj ako miesto na nocľah (samozrejme ak sa nebojíte chlpáčov). :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky