Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hundsheimské kopce I.

Diskusná téma K článku: Hundsheimské kopce I.

Hoci už skoro 20 rokov môžeme voľne chodiť po svete, až Schengen, ale hlavne zavedenie MHD č. 901 sprístupnili nám peším Hundsheimské kopce. Lebo, priznajme si to úprimne, šliapať tie 4 km od poslednej zastávky MHD v Petržalke pod Kőnigswarte a zase späť nie je práve snom pešieho turistu. Nuž hneď prvú sobotu po predĺžení linky č. 901 až do Hainburgu som využil túto možnosť.

Jožo

My sme si trasu týmito miestami dali dnes ráno bežecky, veľmi pekné miesta, naša obľúbená "dráha s diviakmi" nesklamala, stretli sme ich zo dvadsať, jedného som si konečne aj vyfotil.
Až k samotnej útulni sme sa nedostali, museli sme zabočiť o kus skôr, aby sme stíhali 901-ku (inak super spoj).

Július Ertl

Do Hainburgu a naspäť chodievam peši z K. Vsi - dá sa to v pohode zvládnuť aj bez 901. Aj keď samozrejme pri pokračovaní v túre s východiskom v Hainb. tá 901 pomôže. Moja trasa: od mostu La Fran. po bývalej hraničiarskej cestičke popri Dunaji, potom v Rakúsku buď po tvrdej ceste popri Dunaji alebo po mäkom (teraz v suchotách už možno nie) lesnom chodníčku. Cca 1 km pred golf. ihriskom sa rozhodnem - buď ďalej dlhšou (krajšou) trasou popri Dunaji, alebo krížom po poľných cesičkách priamo do mesta. Tou kratšou trasou to trvá cca 2,5 hodiny - dlhšou (asi záleží aj od stavu Dunaja, či sa dá všade prejsť) cca 3 hod.

Eric

To palic: Aj na "Kopci emigrantov" priamo nad Hainburgom zije stado nasadenych terennych koz :))

Murmar

v ostatnom case tam chodim i ja, je tam vacsi klud od ludi ako na d. kobyle a vacsi adrenalin- kvoli obore s diviakmi.

Palic

na Hohe Wand, vzdusnou ciarou 50 km od hainburgu su aj kamziky.
p.Svitek cakam na dalsie clanky z hundsheimskych kopcov. celkom ma to zaujalo. koenigswarte uz poznam, urciet pojdem niekedy po vasich stopach.

Bacaardi

ja by som len hodil otazku - plesnivec tak blizko bratislavy?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma