Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Jazierko pod Klokočinou.

Diskusná téma K fotke: Jazierko pod Klokočinou.

Malé Karpaty vraj nemajú žiadne prirodzené jazero. NIE je to pravda! Toto je síce bezodtokové, ale je pomerne rozsiahle, hľbka v dosahu od brehu asi pol metra, uprostred netuším. Nájdete ho kúsok pod vrcholom Klokočiny, asi 1 km bokom od modrej TZ.

Bulat

no veru Slovensko pomaly ale iste vysychá...

Zdenči

Dnes sa dá cez neho prechádzať suchou nohou

Bulat

Ja som to isiel rovno hrebenom z Hornych Oresian- az po Slepy vrch je vychodeny chodnik, v ores. sedle som sa letmo dotkol modrej znacky- ta vsak dalsie kopceky povacsinou traverzuje z jednej ci druhej strany, odporucam ist rovno hrebenom, je to schodne a orient. problemy tam nie su. Pekny je skalnaty hrebienok Sisoretneho, aj spominana Klokocina. Naspat som sledoval potok kt. tecie okolo Solirova a vytvara perfektne meandre- miestami je pokruteny ako had :) No a velmi pekne zakutia vytvara aj aj potok Parna asi 2 km pred Majdanom.

Vladvlad

Túto časť MK-Orešanské kopce, mám v pláne. Na biku mám prejdené len modrú značku Zabité-Majdán, žltú do Orešian a zelenú na Zabité.
Pešo je to o niečom inom.

Bulat

Vladvlad: dakujem- bola to nahoda pri tulacke Oresianskymi kopcami. Ale velmi sa mi pacilo, tak som tam chvilku pobudol a zdokumentoval. Akurat pristup je trosku narocnejsi- podmacana poda, polomociar, preskakovanie po pnoch a trsoch travy :) Do M. Karpat preto len poriadne vibramy, platenky by som tam utopil :)

Bulat

Inak Peter, Oresanske vrsky mozem doporucit- je to lokalita hodne bokom zaujmu turistov, teraz su masivne cele zarastene medvedim cesnakom a z hojnych priesekov a pasek ponukaju netradicne a neokukane pohlady na ostatne MK vrcholy- taky Geldek z Klokociny by si mozno vobec nespoznal. Ked budes mat nejaky ten den volna, tak mozme vymysliet nejaky poriadny off-road :)

Vladvlad

Gratulácia k nájdeniu takého zaujímavého a neznámeho miesta.
Našiel som niečo k tomu, ak to je k tomu samozrejme.
209.85.129.132/…/015.htm Peci…

Pri pohľade na mapu lokality si treba všimnúť miestne pomenovania Staré slanisko a neďaleký Solírov, myslím, že súvis tam je, ale najlepšie by bolo kontaktovať miestneho staršieho obyvateľa.

Bulat

Peter, mas pravdu :) niekedy clovek "objavi" zaujimave a prekvapive veci aj doma na dvorecku. Rutina je ubijajuca, preto vymyslam furt nieco nove. A tie miesta mimo znaciek mi pridu castokrat daleko zaujimavejsie ako tie oficialne. Ale ako ten Livingstone by som teda skoncit nechcel :))

Peter Straka

Igor, ty si ako Livingstone! Mal si sa do tej mláky ponoriť, ktovie aký saurus tam žije:)

Bulat

Pozeral som si fotomapu a fakt tam je v podobe malej skvrnky- ale beztak mate obidvaja dedukcne schopnosti hodne Sherlocka Holmesa :)) Axel vyhral o 1 minutu !

Axel

Sposob riesenia tejto hadanky?
Otvoril som si google maps a nazoomoval MK.
Prve jazero, ktore som zbadal, bolo nad Castou a po minute som zbadal toto... :-)))

Bulat

No Axel, potom mi prezrad, ako si isiel tak naisto- bol som presvedceny ze to moze poznat iba clovek kt. tam skutocne niekedy presiel. Ja som o tom nic nenasiel, v mapach ani na nete, ale mozno som malo hladal:)

Axel

Jedno info poskytnut mozem: je obcasne, kedze na letnych leteckych mapach sa nenachadza...

Bulat

hmm, chlapci, ste fakt znalci. Ja som az do uplynuleho vikendu nemal ponatia ze tam nieco take je. Narazil som nan uplne nahodou, ked som sa cez zarastene rubaniska predieral na vrchol Klokociny.

Axel

Bulat: v MK som v zivote nebol, takze ziadne info neposkytnem.
Dakujem za vyhru a Lubo, snad nabuduce budes rychlejsi :-P

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky