Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lacná čelovka z trhovísk

Bacaardi

noo po dojčácky neviem tak asi hej to som myslel:-).. kazdopadne, tie ukazky svietenia tam uz niesu.. ale bolo to super.

Bacaardi

kedysi tu bol taky link na jeden nemecky web kde boli vo flashi prezentovane dosahy jednotlivych celoviek v ponuke... bolo to super, az na to, ze to uz nefunguje..

Merhorn

Z mojich skusenosti, je naozaj na pohodlnu a bezpecnu chodzu v prirode, nehovorim o hikingu po skalach, alebo lezeni, treba aspon tych 30m udavany dosah. Videl som vykon celovku Tikka Plus, no a pravdu povediac, nechcel by som aby mi toto svietilo na priebeh trsy predo mnou. Urcite minimalne celovku s vykonom Tikka XP, ale az ked budete mat moznost vyskusat si trek s celovkou typu Primus Primelite race a pod s dosahom vyseo 100 a aj sirokym kuzelom, potom uvidite, ze naozaj toto je to prave. Ak zacujem niekde blizko,ze nieco sa pohlo v krikoch, nemam préoblem, osvietim dostatocny priestor aby som pripadne mohol este zareagovat, kedzto s tymito slabymi celovkami si svietite naozaj len pod nohy a to pocas bezmesacnej noci, pripadne pri pohybe v lese, je naozaj podla mna malo. Da sa s tym vyzit, ale vyzit sa da aj ked budem chodit obleceny ako praclovek, alebo mat minmalny energeticky prijem :) Naozaj, berte to ako dobru rady, hlavne vy co este len zvazujete kupu, radsej si posetrite a kupte si minimalne Tikka XP vykon. uvidite,ze mi date za pravdu.

Culex42

No ja ju mam tiez, aj ked tusim ma menej diodiek, a sluzi bez problemov. Pruser je akurat to, co napisal Killian, ze tie svetielka maju modru farbu :o( A to znamena, ze sa dost straca kontrast a teda 3D videnie. Ale niekomu to vyhovuje. To je ako s xenonovymi svetlami na autach.

Merhorn

kup si celovku s dosahom vyse 120m s regulovanym vykonom a nic nebude padat :D
hehe, ale zas na doma a do stanu je trznicak idealny, ked ma nieco nastve aspon neznicim drahu vec ked tu celovku po tej veci hodim :D

Štefan

Osobne používam presne opísanú čelovku (s tým rozdielom, že na trhu stála 120,-Sk)už 2 roky a funguje úplne bez problémov. Značka-neznačka, ak to funguje ako má, tak mi je značka ... Ani Mercedes VW už nie je čo býval.

Killian

To nie je o intenzite, aj ked ta hra tiez velku ulohu. Co z toho ked svieti brutalnym vykonom ale iba 15 minut a potom spadne vykon niekam hlboko pod. Co z toho ked tie LED su tak pretaktovane, ze po par hodinach budu uz ovela slabsie na trvalo svietit. A z toho vyplyva aj nizka efektivita - viac nahradnych bateriek, ktore musis vlacit a vacsie naklady. Ja chcem mat vystroj, na ktoru sa mozem uplne spolahnut a nie tie lacne sa nemozem vobec. Ked kupim drahu celovku, tak to casto aj znamena, ze sa o mna vyrobca postara ak sa pokazi. Casto napriklad dozivotne zaruky, bez kladenia otazok (Surefire svetla su pre to napriklad zname). A je rozdiel aj v kvalite farieb, tie cinske lacne LED maju hnusnu modru farbu a velmi zle zobrazuju rozdiely vo farbach - a niekedy je prave velmi dolezite vediet rozdiel vo farbe. Nie je to teda vobec o nejakom vykone, to je ako porovnavat auta podla toho kolko maju na tachometri maximum.

Lukáš

Ja som videl tiež dosť lacných čeloviek čo vyzerali presne ako tie drahé značkové, ale, rozdiel tam určite je, a keď to niekto nevidí tak neznamená že tam rozdiel nieje. Značkové čelovky môžu mať kvalitnejšiu optiku a výkonnejšie LEDky. Keď môžem poradiť s kúpou LED čelovky, nekupujte si čelovku čo má viac LEDdiod, ak si už takú hodláte kúpiť tak takú čo má aspon 15 LED. No a najlepšie čelovky sú pravdaže s jednou LED 1W a viac W. Ale 1W LED na čelovke vám fak postačí. Ja som mal takú za 242SK, (velkoskladová cena) poviem vám že Petzl čelovka za 900SK sa jej nevyrovná svietivosťou určite, mal som možnosť porovnať to. Tie značkové čelovky sú akurát tak s pevnejšej konštrkcie, tá moja sa rozpadla pri prvom páde, ale tomu sa nečudujem, nebola určená na pád s bicykla pri velkej rýchlosti. Tak to je asi všetko, dúfam že som niekomu pomohol....

Brunopd12

Da sa zohnať aj za 75 sk v čínskom velkosklade v BA. No a treba dávať pozor na vkladanie batérií-jednu som takto zlikvidoval na 1.šup. je dosť krehká ale na obyčajné svietenie stačí. nič extra sa však nedá očakávať...

Jeyare

pri kupe celovky je podstatnych zopar otazok:

  1. jednorazovy nakup alebo chodim do hor viac ako 1x rocne?
  2. existuje hoci len teoreticka sanca, ze budem v horach po zostmeni?
  3. potrebujem celovku na svietenie pod nohy alebo aj na vizualnu komunikaciu so vzdialenymi osobami? Potrebujem rozptylene alebo aj presne bodove svetlo?
  4. potrebujem vykonne svetlo s vydrzou aspon 5x16hodin s plnym vykonom (tma v zime) alebo len reklamny trik z 300 a viac hodinami uzivania?
  5. pouzivam akumulator s dostatocnym vykonom alebo baterku z benzinky?
  6. nakolko je odolna baterka v zime voci strate vykonu

Toto Vam da smerovanie pohnutok k nakupu nie len celovky, ale aj zdroja energie pre nu.

OndrejP

no ja sa na to pozeram takto. v pripade milethitsch chellofca ocakavam, ze zlyha a kazde nezlyhanie je prijemnym prekvapenim, naopak zlyhanie beriem ako zamozrejmost.

kdezto u oridzinal super extra znackovej chellofcy ocakavam 100% spolahlivost, ktoru beriem ako zamozrejmost, ale kazde zlyhanie ako neprijemne prekvapenie... rozumiete, co ja chapem? :-)

Lubo

Zabudol si este na jednu dolezitu polozku, na marzu :-) alebo je Mucha 2 neziskovy projekt?

Horolezec1234

VYPOCET CENY jedneho kusa:

-naklady na manualnu vyrobu v cine: 12,634SKK
-technologicke postupy: 37,16SKK
-3 tucty svetojanskych musiek: 5,34SKK
-reflektor: 139,09SKK
-funkcne prvky(popruhy, vypinace a pod.): 34,65SKK
-najom pri predpokladanej produkcii 390 000 celoviek rocne: 0,03SKK
-doprava z ciny: 26SKK
-distribucia: 54,12SKK

Koncova cena pre zakaznika: 309SKK

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum