Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Riad ALB forming AL-INOX

Diskusná téma K článku: Riad ALB forming AL-INOX

Turistický riad je vždy dilema. Klasický hliníkový ešus má svoje výhody, avšak je pomerne jednoducho deformovateľný a pri styku s kyslejšími tekutinami zvykne zčernať. Nerezový alebo titanový materiál zasa nemá také dobré vedenie tepla ako hliník, takže problém vzniká najmä pri príprave zložitejších pochúťok v prírode – väčšinou pokrm prihorí. Český výrobca ALB forming sa rozhodol spojiť výhody hliníka a nerezu v sendvičovej konštrukcii AL-INOX.

Tibi

Skúšal s ním niekto variť priamo na ohni?
Celkom sa mi ten ešus pozdáva, len sa bojím či vydrží varenie priamo na táboráku.

Lubo

Spacer, tento riad pouzivam nadalej a spomedzi vsetkych co mam sa prave na nom vari asi najlepsie. Pokial ti nejde iba o ohrev vody, kde cim lahsi tym lepsi esus, tak tento je super. Hlinik dobre vedie teplo a vdaka potiahnutiu nerezom sa riad lepsie udrziava. Zvyknem brat so sebou vyhradne vacsiu nadobu, druhu iba sporadicky. Privital by som mozno este odmerku, no to je len taky detail.
Takze odporucam :-).

Spacer

Taktiez hladam nejaky vhodny riad, no a vdaka tomuto clanku sa mi zda, ze som ho aj nasiel.

Lubo prosim ta, v clanku si pisal, ze sa pri pokuse nedeformoval, a ani sa jedlo nepripalovalo.
Kedze uz od napisania clanku ubehol nejaky ten cas, rad by som vedel, aky je stav teraz. Pouzivas ho? Ak ano, ako si spokojny.
Diki

Athotis

chcel by som sa opýtať kde sa dá kúpiť táto sada riadu , lebo to nejako neviem vygoogliť

Bacaardi

co sa tu hrame, bijeme za blbosti.

aj tak su najlepsie riady za dobru cenu PRIMUS. a hotovo:-).

no a stary dobry hlinikac ktory so mnou vandroval pocas celej doby co som skautoval, na ten nezabudnem...

Tomky

Peter61, kedže nepoužívam pokrievku ako panvicu, nemusí odolávať teplote plameňa, stačí niečo cez 100stC. Vnútorná vrstva je extra tuhý alobal a potom dve 5mm vrstvy penovej izolácie - šedá, stavebná ,ako na izolovanie rúr, podobná karimatke. Pokrievka je súčasťou izolačného obalu na celý hrniec.

Ivan Safranek

boro:
asi si nerozumime, nikde nepisu ze AL esus je spatny, i kdyz je levny.

Peter61:
Konkurenci ze zasady nepomlouvam.

Peter61

Tomky, to :-) je už iný level (ako ten moj nerez - vid ftoku v "mojom teste").
Z coho mas pokrievku ?

Tomky

Peter61, nerez pokrievka 76g? Takú ma Alb titan. Al-Inox z testu 188 hrniec +160 vrch +32 kliešte. Mám iný pohľad na to, čo je ťažké, keďže používam Alb Titan s držadlom 1L 69g +10g moja pokrievka.

Peter61

boro, p.Safranek je zrejme slaby obchdnik. Nechytil 100% nahrávku na smec v mojej otázke. Stačilo napisat jednu vetu, namiesto toho ..... "vrta sruby"
Co si myslel, ze ho vyrobcovia/dovozcovia/hypermarkety zazaluju ? Prinajviac by Lubo vymazal prispevok.

Boro

Ivanovi. Ivan,nevrtaj mi šrúby do hlavy. Hliníkový ešus nie je bicykel. ja mám ten svoj už asi 35-40 rokov a stále bezva. A to som už raz chcel inovovať ( viď článok na tomto serveri) a po prvom vandri som to natrvalo a bezpodmienečne zabalil, opravil držiak ešusu a ideme ďalej.

Peter61

Tomky, dobre to máš spočítané. Ak P EPP 1,2 l má 260 g, tak tá pokrievka asi veľmi ťažká nebude. Btw ten nerezový ešus z "môjho testu" má 186 + 76.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov