Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Expresky

Janikto

Ahojte vsetkci. Mohli by ste mi poradit ohladom kupy expresiek?Momentalne maju akciu v Hudy, tak som si jedne vyhliadol, chcem sa radsej s niekym poradit. Co si myslite o tychto?http://www.hudy.cz/g101868-horolezectvi-expresky-komplet-orbit-125403/

Bambus

nazdarek, tie expresy sú vyhovujúce:) majú jednu výhodu oproti drotenným, a to že nemajú tie zárezy, takže sa ľahko vytahuju zo slučky alebo z lana. jednoducho sa tam nezachytávuju. sú výborne do hôr. bral by som tie!

Pepo_SK

Mam ich tiez zopar a celkom spokojnost. A teraz s tou 20 percentnou zlavou co maju v hudy sa oplatia.

Skriatok

V madarsku v decathlone ich kupis za 2000 forintov. Ale tie nie su eloxovane. Inak su tie iste.

Su dobré :).

Peter61

Bambus: karabíny s key-lock sa nezachytávajú zobákom za slučku, ale majú "nos", klasické oválne nemajú nos, ale majú zobák, drôtené nerobia whiplash, ale majú zobák. Každá má svoje pre a proti.

Janikto

Ak uz kupujem tie expressy, nie je lepsie radsej trocha priplatit?Pretoze som nasiel este nieco a vyzera to omnoho lepsie...http://www.sport-outdoor.sk/expreska-kong-ultralight-p-469.html

Peter61

Ahoj Janikto, na čo to potrebuješ (skalka, preglejka, hory)? Aké už máš? Koľkom ideš kupovať ?

Janikto

Alebo to nie je velky rozdiel co sa tyka kvality?

Janikto

Praveze este nemam ziadne a uz to dalej odkladat nemozem. Potrebujem ich na hory a aspon pre zaciatok 5ks.

Janikto

Peter jednalo by sa vlastne prevazne o skalky...

Peter61

Ahoj JAnikto, ja by som na začiatok vzal mix: teda 2x drôt, 3x keylock. Vieme, že akcie bývajú na sety po 5 ks... Ak aj na hory a dá sa vybrať, tak aj dlhšie spojky ako tých 11 cm. Ak je na výber, tak signálne farby spojok. Dobre sa to hľadá, keď vytrúsiš z ruxaku do lístia. (Samozrejme, po dlhom páde karabíny zo steny požívať iba ako okrasu. Po označení ako nosič mnateriálu iba ftedy, ak to všetci parťáci vedia)

Mrnka

ked na hory, tak vyberaj aj podla vahy. Ono sa to nazbiera. namiesto dlhsich spojok ti odporucam kupit samostatne slingne-slucky, rozne dlhe, tych budes na horach potrebovat neurekom.Inak este je dobre vybrat karabinu tak, aby nemala ten "zobacik", zachytava sa don lano. Viem ze na trhu su uz aj pekne hladke bezobacikove:-) Napr. aj black diamond v hudy sporte ma take v ponuke.
p.s. a neboj sa ani drotenych.. ja pouzivam teraz uz len take.

Bacaardi

mrnka, ale pokial su drotene, tak musia mat zobacik... :-) tak si mu teda dobre poradila. ....

Bambus

TO Peter61_vobec neviem co si povedal:) keylock?? zas to tu nedramatizuj...volajaky si az moc komplikovany, pocuvaj. myslim, že v pouziti neni az tak velky rozdiel. ale ked to chces tak velmo komplikovat tak aj tak sa da:)))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov