Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Expresky

Tarazed

Nakoniec som sa teda rozhodol pre kombinaciu mammut classic a mammut crag indicator, snad to je dobre rozhodnutie :) dik za rady a postrehy :)

Tarazed

No, uz vcera som sa zacal trocha viac priklanat k tomu mammutu. Predsalen asi ho zoberiem (Peter61 nie od teba). Najskor si to pojdem pozriet jak to vyzera... pripadne som rozmyslal, ze by som to prekombinoval s dvoma wire expreskami, teda 2x5pack mammut a 2 expresky wire.

Peter61

Forky, palec hore !

na odistene bodonske patky nosim vselijake historicke poskladance s napismi Bonaiti 3250 KG, STUBAI AUSTRIA, RUPPBERG 3500 KP, IRBIS 2200, a pod., vsetko so zobakom. 5 expresiek = 696 g.
Ked som vsak stal na (ciastocne) zamrznutej vode vlavo vedla Flasky (=Medeny vodopad) a zufalo skusal cim rychlejsie namontovat prusik na vysrobovanie ladovej struby po zlaneni, to bolo ine kafe. Lepsie karabiny som komusi pozical, takze zobak na Walterke sa mi 2x sekol a este aj prusik bol taky blby tvrdy, ze nechytal.

Forky654

Výber expresiek - dosť individuálna vec. Niekto napríklad preferuje drôtové zámky, ja sa im vyhýbam. Keylock považujem za dosť prínosnú vec, minimálne na vrchnej karabíne. Vyberať expresy podľa hmotnosti - no neviem... mne skôr vyhovujú také robustnejšie (najviac mám nejakých austrialpinov, asi classic). Neviem koľko sa ich do tých Tatier nanosíš a na skalke je 250g šumafuk. Okrem toho neviem či budeš nosiť 12 ks lebo to je aj dosť, a okrem toho so spolulezcami si matroš a jeho nosenie zvyknem podeliť, dajme tomu ja nesiem 6 ks a pár on svojich aby nám nebolo ľúto že sme svoje museli nehať doma :) BTW Salewa také červené karabíny do expresov tak tých pár mám a veľmi sa mi pozdávajú. Keby som kupoval teraz alebo mal možnosť vymeniť súčasnú výstroj tak ich všetky vymením možno zrovna za tie.

Tarazed

V pohode, ja to aj tak idem kupovat inde :D v mammutshope je set po 1100 co je slusne. Necham si to este prejst hlavou, zajtra idem este pozriet do hudaca a omakat si mammuta i wire a uvidim... medzitym sem mozno este niekto prida nejaku skusenost.

Z mojich skusenosti ale pre mna keylock nie je az taky podstatny. Aj ked uznavam, vyhoda to moze byt, este porozmyslam :)

Peter61

ikea.com/…/90100057
laboratorna vaha to nie je, ale napriklad Salewa G2 hot sedi presne s udajmi v specifikaciach .Mozno dali inu slingu.

podstatnejsie imho je:

  • keylock
  • pri vymene slingy musis davat iba 10 mm dyneemy, teda mensi vyber, ako ked tam je 16 mm nylon
    a kym sa tu budes bavit o tomto, tak mi dakto vezme aj tie posledne 3
Tarazed

pardon este ze spodna je 25/8/8, tak ja neviem, co to mas za model...

Tarazed

No, ja som nasiel na viacerych strankach 91g nie je to cosi ine? Inac myslim si, ze stvrt kila rozdiel na 12 preskach je celkom podstatny.

Peter61

Mammut classic 99 g :
horna 24/8/8 kN
spodna wiregate 28/8/8 kN
mam este 3 ks volne

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov