Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Strelnícky salaš na Bukovine

Ppztt

Ahoj Zuzka4. Spali sme tam minulý piatok. Bača spí v maringotke a povedal nám že sa tam môžme v kľude uchýliť. Dokonca sú vnútri matrace :). Kolibka bude po našom pôsobení riadne vyúdená, sušili sme veci ako sa dalo.

Zuzka4

Prosím vás, nevie niekto, či sa dá na tomto salaši teraz prespať? Chystám sa na Poľanu o týždeň na 2 dni, a veľa iných vhodných miest na spanie tam nie je. Aj keď tu píšete, že sa dá spať len mimo pastierskej sezóny, ale...
Ďakujem.

Daulagiri

Dík za info Tomáš, uvažujem že by som sem túto zimu zašiel na jednu noc.

FunTTomas

V salaši bol v januári 2012 nafúkaný sneh cez škáry v stenách, ale inak je tam poriadok.

Daulagiri

Tak to je škoda, lebo pri mojich pobytoch tam voda vždy bola. Bez nej tam bude problém.

Miro7101

salaš je umiestnený skutočne na mieste z ktorého sú nádherné výhľady na Kremnické pohorie , Nízke a z časti Vysoké Tatry , Veľkú Fatru , Poľanu ale aj na B.B .Salaš je aj v súčastnosti v pomerne dobrom stave no s vodou je tam problém .Sú tam síce váľovy no ja som tam vodu nevidel žiadnu a to už pár rokov .Podobne je to aj so salašom na Minci Ten je v súčastnosti kompletne zrekonštruovaný a dokonca aj s pieckou , bez problémov sa tu vyspí min. 10 ľudí - no chýba voda ,,, tá je až pri salaši ktorý je na rázcestí Bukoviny v smere na chatu Horalka .

Daulagiri

Opäť som tu spal z 13.-14.10, matrace sú tam stále, ale aj myšy tak pozor. Inak je salaš stále v dobrom stave.

Daulagiri

Tak tento salaš ma prichýlil túto noc zo soboty na nedeľu. Je v dobrom stave, v stenách a streche len pár škár nič strašné. Do pozornosti dávam matrace v štíte na vchodom - super vec.
Je to čarovný kraj, určite som tu nespal posledný krát. Odporúčam.

Eskimo

Zaujímavé, tú trasu som išiel niekoľkokrát, ale na ten salaš si spomínam len veľmi matne... inak tá zelená značka je naozaj pekná, sú z nej pekné výhľady na Vepor aj dolu na Strelníky. Podľa môjho názoru je lepšie po nej ísť dole než hore, kvôli výhľadom. Ja najradšej chodím trasu Ľubietová - chata na Hrbe - Hrb - Vepor - s. Jasenová - Minca - Strelníky. Inak na tej zelenej trase je jedna zaujímavá značka, ktorú keď vidím, neviem či by som mal toho značkára skôr pochváliť, alebo mu radšej poriadne vynadať - úplne malý smrečok, ešte taký detský stromček v strede okolo kmeňa úplne "oholil" aby tam mohol dať veľkú volaciu značku... Turisti sa takto určite nestratia, ale čo ja viem - ochrana prírody je nič?

A keď už sme v tejto oblasti a pri téme chaty - nikde na HIKINGu som nenašiel článok o Chate na Hrbe - zle som hľadal alebo tu fakt nie je? Ja viem, cez leto to tam okupujú jogíni a iní podobní cvičenci, ale keď som tam bol naposledy v auguste t.r., pani mi tvrdila, že ak sa turisti dopredu objednajú, dá sa dohodnúť na prenocovaní... bolo by to dobré overiť a publikovať výsledok.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov