Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bunda Montane Venture Jacket

Diskusná téma K článku: Bunda Montane Venture Jacket

Myslím, že nebudem ďaleko od pravdy, ak si tipnem, že mnohí z vás, outdoorových nadšencov, ešte neprišli do kontaktu so značkou Montane od rovnomenného výrobcu z Veľkej Británie. Ja som mal tú česť zoznámiť sa s ňou v priebehu dvoch mesiacov v podobe testu 3–sezónnej bundy Venture Jacket. Viem, možno je to krátky čas na testovanie produktu podobného typu. Napriek tomu si však myslím, že počas tejto doby sa dá vytušiť, kde má bunda navrch oproti jej konkurentkám, prípadne, v čom vidím z hľadiska jej prevedenia určité rezervy. Pár dojmov z jej používania si teda dovolím naformulovať v nasledujúcich riadkoch.

Bxm

Ozaj a neskusal niekto nohavice od nich hlavne ci je rozdiel v strihu medzi spectra a ventura pants.

Bxm

Priatelka ma SuperFly, zatial sa len mierne zozmolkovatela na hrbte kde bola nasivka na batohu (vyparali sme, skoda ze nie pred zistenim) zatial sme to ale neskusili s poriadnou zatazou a v horsich podmienkach, ono to nevyzera ale podla mna to dost znesie, ja by som ale skor zobral XT model predsa len ten ma na ramenach vystuz, a absencia prieduchov zatial nie je problem.

Ran

Znacka Montane si ma naklonila vybornymi nohavicami Terra Converts, takze sa obzeram po bunde od nich... Vdaka preto za test Venture - nenajde sa tiez niekto so skusenostami s modelmi SuperFly a SuperFly XT?
Hlavne ma zaujima vydrz najlahsieho modelu Superfly (putaky s nalozenym batohom??? podla vyrobcu skor nie) a uz spomenuty problem chybajucich vetracich zipsov (SFly aj Venture).
dakujem

Racz

Venture je 125g/m2 nylonu. Mam 115g/m2 verziu s nazvom Super-Fly. Ma navyse naprsne vrecko a ochranu pred poskodenim ramennymy popruhmy batoha. Zatial prezila len jeden sychravy prechod malej fatry, ale bravurne. Vela vetroviek s parametramy 30.000/21.000 za 150eur na trhu nieje.
V kazdom pripade plna spoko

Lubo

Obchody som pridal do faktov pri clanku.

Memorex

Montane sa predava tu:
Extrem šport, Piešťany
CMS Smatana, Moravská 682/3, Púchov
Adventura sport,Martin
ITOCA sport,Lipt. Mikuláš
Outdoor u maca, Prievidza
Cariboo šport, obchodná 3, Bratislava

Ked budu doplnene obchody, prispevok sa moze kludne zmazat, dakujem :)

Gosem

Ešte že to niesú daňoví poplatníci :)

Kaspy

no niekto tu reklamu na gorac zaplatit musi...:)

Gosem

"Goráč" packlite som neskúšal, tak neviem porovnať, ale myslím že za takú cenu aká je napr v doleuvedenom e-shope za Montane z eVentom, je to z cenového hľadiska jasná voľba! :)

Kaspy

No pockaj, preco by mal byt paclite nizsie??delenie:
GTX performance shell-civilnejsi strih, 2L,3L,Z-liner,
GTX Paclite shell-2L+nejaky karbonovy zater(povlak) ci co to je,do 500g
GTX Soft shell-membrana + softshell
GTX pro shell- Hard shell- 2L, 3L-podsivka microgrid(nie stary trickot)
Jasne ze hlavne ten Pro shell je niekde na spici delenia a preto by sa mohlo zdat ze je to poukladane podla "narocnosti" pouzivatela...ale myslim ze ci vezmes flees+paclite alebo softhel(+gtx) je uz na tebe a nevytvara to konkurenciu medzi nimi...

Merhorn

Lubo, asi som sa pocas zimy prevalil len raz a teraz mi to chyba ;)

Pf

Kúpiť sa dá aj tu:http://www.dohory.sk/cariboo/eshop/4-1-OBLECENIE/18-2-Bundy-panske/5/62-Bunda-MONTANE-Venture-Jacket-EVENT

Lubo

Kaspy to myslel podla mna inak,
napisat nezaujaty clanok, ktory by nevychadzal len z marketingovych blabolov, ktore oficialne davaju k dispozicii vyrobcovia je takmer nemozne. Porovnavanie jednotlivych membran uz len pre mnozstvo roznych derivacii tej istej (rozna podsivka, rozna vrchna tkanina,...) a samozrejme aj pocitove porovnavanie pocas pouzivania aby sa odbural subjektivny pohlad je takmer nemozne.
Jedinou moznostou je splasit mnozstvo bund a ist napr. do Libereckeho labaku na textilnej univerzite a vsetko to pomerat. Najlepsie pri roznych vlhkostiach a teplotach. Ak ma niekto moznost a chut, sprostredkujem kontakt :-))))).

Merhorn

ano ano, som si to neuvedomil mas pravdu. Nuz tazko povedat, ale xcr ak sa nepletiem uz bol v dobe ked bol aj paclite.p[erformance shell je predavany ako akysi zakladny model, myslis, ze by ho davali nizsie ako paclite shell, aj ked novy? Ja nemam problem o tomto sa bavit nezaujato, vsak su to len veci, nie? :)

Kaspy

no podsivka s tym urcite nema nic spolocne, pretoze ak navstivis offic. stranky gore zistis, ze pro shell sa vyrába v 2L aj 3L konštrukcii. to znamena ze pri dvojvrstvovej microgrid nie je pouzity...
xcr je novsia konstrukcia gore ktora je charakt. tym ze je o 20% priedusnejsia atd atd...
zisiel by sa clanok samotne o membranach...:)
hoci napisat o tom nezaujato...hm tazky oriesok...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma