Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Quo vadis, nielen NAPANT?

Bikemartin

5.9.2020 som náhodou natrafil v Pravde na článok "Kto ničí viac? Neporiadny turista alebo poriadny pilčík?" Zatiaľ nie je online, tak som odfotil aspoň jednu odpoveď z rozhovoru s O. Kameniarom a Karolom Kaliským. Ak najbližšie budem chcieť s batohom na pleciach devastovať Nízke Tatry, tak to aby som absolvoval kurz sebaobrany ...

JaroB

Ľubo pekne si to vystihol s tou socializáciou nákladov. Viem ako to chodí, pílil som stromy v takých "kalamitách" 5 rokov. Akonáhle sa to spustí, je s dolinou koniec. Preto dúfam, že sa tam nezačne stavať ani len tá lesná cesta.

Peter61

ľubo :
"Socializácia nákladov a privatizácia výnosov."
super trefa do čierneho ! vysvetlenie pre podaktorých, čo majú problém s porozumením čítaného tekstu. Môžeš ísť robiž dekana fakulty politickej ekonómie a vo chvíľach osobného voľna veliť 32.delostreleckej divízii.

Lubo

Problém je skôr v tom, keď predseda urbaru má iné záujmy ako profit pre urbar. Napríklad, že jeho firma je dodávateľom ťažobných prác pri ťažbe dreva v tom istom urbare. Socializácia nákladov a privatizácia výnosov. Potom aj zdanlivá ekonomická nezmyselnosť dáva jasný zmysel.

JaroB

Ach jaj. Tu krásne vidno, ako je ťažba kalamity vysoko zisková, inak by urbáre na to netlačili. Hlavne že Lesy SR to prezentovali mnohokrát, ako stratovú činnosť. Snáď tu k tomu nedôjde.

Bikemartin

na skialpoch sme zvykli stredisko z Krúpovej obchádzať hore Príslopským potokom do sedla Príslop a teraz tam podľa tej fotky v dolnej časti fuknú prístupovú cestu k novému hotelu Krúpová ...

Daulagiri

Žasnem, už aj Juh má dostať na frak :-(
Ale najhoršie v tomto Slovakistane je že toto vôbec nieje nereálne aby prešlo.
A my turisti nemôžeme v tej trojke ani vyjsť s chodníka, pchachaá...

Kiwwi

fuj, to nikto nedokáže zastaviť takúto chamtivosť?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum